selk Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Reklamujesz w dniu kiedy okres ochronny sie konczy Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Reklamujesz w dniu kiedy okres ochronny sie konczy Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalkadzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Ktoś go kupił ?984,09 zł 51% zniżki | Oryginalny DAIWA ZILLION SV TW 1016H 1016HL 1016SH 1016SHL niski profil Baitcast kołowrotekhttps://a.aliexpress.com/_B1ZdhrPrawda z tymi watami i cłami ? Komuś doliczyli?cła zależy to loteria.Możesz dostać lub nie. Ale obstawiam w tym wypadku że doliczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Jeśli będzie podana rzeczywista wartość przesyłki na kwitach przewozowych to na 99% doliczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 cła zależy to loteria.Możesz dostać lub nie. Ale obstawiam w tym wypadku że doliczą.Dla czego akurat w tym przypadku? zamawiałem dwie tatule i curado, (oczywiście każdy osobno) cła nigdy nie dostałem do zapłaty, dlaczego miało by być inaczej w tym przypadku? że loteria to się zgodzę, ale że droższy sprzęt i dlatego? to chyba tak nie działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Kuriera moim zdaniem zaesze clą po wartosci na kwicie w deklaracji Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Dla czego akurat w tym przypadku? zamawiałem dwie tatule i curado, (oczywiście każdy osobno) cła nigdy nie dostałem do zapłaty, dlaczego miało by być inaczej w tym przypadku? że loteria to się zgodzę, ale że droższy sprzęt i dlatego? to chyba tak nie działa.Raz w życiu zapłaciłem cło (czy tam VAT), za kij przesłany FedeX'em. Ostatnio UPSem już nie. Nieco ponad 1000 transakcji na Ali (oczwywiście większość niskokosztowych) i ok. 100 na GearBest/BG i jeszcze jakichś mniej znanych. Najlepszy sposób uniknięcia cła (zamawiałem tak różną elektronikę) to GB Priority Line z HK do UK, a potem kurierem do PL. Albo polskie magazyny GB w Słubicach. Zdarzyło mi się raz, że Poczta Polska rozpakowała przesyłkę, sprawdziła co w środku i ładnie z powrotem zapakowała Podejrzewam, że dobrze w przypadku unikania opłat może działać też Ali Standard Shipping. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 (edytowane) Dlatego biore zawsze darmową wysyłkę albo najtańszą nigdy kuriera, a już na pewno nie FedEx. Edytowane 1 Października 2020 przez drChlubicz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Przy droższych (jak na CN) kijach wysyłki kurierskie są często jedynymi dostępnymi, w dodatku darmowymi. Chyba nigdy nie dopłaciłem za kuriera. Podobnie GearBest Priority Line to też (przy droższych przedmiotach) kurier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Mam ostatnio problemy z przesyłkami z Ali.Ok 20% nie dochodzi, tylko kończy trasę w Polsce, ze statusem "wysłano lokalną firmą przewozową". Ciekawy jestem, czy mam pecha, czy inni też mają podobne doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 ... tak, teraz to raczej norma .... przesyłki trafiają na przymusowa kwarantannę , która może potrwać 60 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzas Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 U mnie po takim statusie "wysłano lokalną firmą przewozową" przesyłki pojawiły się po ponad dwóch miesiącach. Spokojnie - dojdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Mam ostatnio problemy z przesyłkami z Ali.Ok 20% nie dochodzi, tylko kończy trasę w Polsce, ze statusem "wysłano lokalną firmą przewozową". Ciekawy jestem, czy mam pecha, czy inni też mają podobne doświadczenia.Ostatnio może mniej, bo większość moich przesyłek jest konsolidowana i wysyłana szybszym rejestrowanym AliExpress Standard Shipping. Dostaję wtedy 5-6 i więcej paczek w jednej paczce, która przychodzi jako tracking 00459... (z powiadomieniem SMSem).A to o czym mówisz to jak najbardziej tak, dystrubucją zajmują się polskie firemki np. Świat Przesyłek, które potrafią kisić je i dwa miesiące. Ostatnio takie przesyłki otrzymywałem nawet po trzech, gdy już o nich zapomniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz_lukasiewicz Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Ja również ostatnio miałem sytuację, że paczka miała status "wysyłka lokalną firmą przewozową" od 15 lipca - przyszła jakiś tydzień temu. Spokojnie, dojdzie. Również byłem prawie przekonany, że gdzieś utknęła. Na ponad 100 zamówień nie miałem jeszcze sytuacji aby coś nie doszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apisfisha Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 (edytowane) ☹️ a ja miałem, pechowiec zemnie ???? Edytowane 2 Października 2020 przez Apisfisha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Panowie, przynoszę Wam pocieszenie Dziś dostałem przesyłkę wysłaną przez Yanwen Economic Air Mail wysłaną ....18 maja. To mój rekord. Ostatni status śledzenia 21 maja - wylot z CN 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 ... poczta polska zniechęca klientów do zakupów na ALI ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 ... poczta polska zniechęca klientów do zakupów na ALI ????Myślę, że znowu polski pośrednik (paczuszka była przeadresowana w Polsce - nowa etykieta) ją zakisił, albo jego chiński partner. Zresztą kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 u mnie przychodza z powodu przepakowywania partiamipo kilka od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 POleci ktos sprawdzony pokrowiec transportowy na wędek typu feeder- duży kieszeniami na kołowrotki co by pomieścił podbierak ,podpórki itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 Ja również ostatnio miałem sytuację, że paczka miała status "wysyłka lokalną firmą przewozową" od 15 lipca - przyszła jakiś tydzień temu. Spokojnie, dojdzie. Również byłem prawie przekonany, że gdzieś utknęła. Na ponad 100 zamówień nie miałem jeszcze sytuacji aby coś nie doszło.No widzisz, a ja na jakieś 20 już raz miałem. I wątpię aby przyszła bo idzie od grudnia ubiegłego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 (edytowane) u mnie przychodza z powodu przepakowywania partiamipo kilka od razuNo tak, jeśli paczki załapią się na konsolidację. Też tak mam zazwyczaj (większa szansa gdy zamawiasz kilka rzeczy w tym samym czasie), ale są pojedyncze rodzynki idą wieki. Edytowane 3 Października 2020 przez skrzyp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Widział może ktoś z Was na Ali szpule do Daiwa BG?Bo ja nic nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aslpg Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 (edytowane) Widział może ktoś z Was na Ali szpule do Daiwa BG?Bo ja nic nie mogę znaleźć.Też bym do BG 2500 chętnie znalazł[emoji846]Wysłane z Tapatalk Edytowane 5 Października 2020 przez aslpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 (edytowane) https://www.aliexpress.com/i/32946204769.html Wstawialem to juz .Wyglada prawie jak klon BG,moze komus uda sie znalezc szpule. https://pl.aliexpress.com/i/32945485062.html?spm=a2g17.12057483.0.0.371e10f1A58VfX Jeszcze jeden Edytowane 6 Października 2020 przez Darek64 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi