Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Tomek, proszę abyś KAŻDĄ dozbrojkę sprawdził przed założeniem na przynętę.

Sam zbroje gumy. Był moment że juz przestałem sprawdzać bo wszystkie robie tak samo z tych samych materiałów.

Raz przypadek sprawił że szarpnąłem kotwicę od dozbrojki i urwalem linkę w rękach - przy tulejce zaciskowej.

Zestaw był robiony pod najslabsze ogniwo o wytrzymałości ok 9 kg. Powinno puścić kółko łącznikowe przy kotwicy a poszła linka.

KAŻDE zbrojenie sprawdzam siłowo.

Na Ali widziałem sporo fajnych konstrukcyjnie dozbrojek. Razem z wkrętem.

.....ale bałbym się użyć.

• Like 2

Tomek, proszę abyś KAŻDĄ dozbrojkę sprawdził przed założeniem na przynętę.

Sam zbroje gumy. Był moment że juz przestałem sprawdzać bo wszystkie robie tak samo z tych samych materiałów.

Raz przypadek sprawił że szarpnąłem kotwicę od dozbrojki i urwalem linkę w rękach - przy tulejce zaciskowej.

Zestaw był robiony pod najslabsze ogniwo o wytrzymałości ok 9 kg. Powinno puścić kółko łącznikowe przy kotwicy a poszła linka.

KAŻDE zbrojenie sprawdzam siłowo.

Na Ali widziałem sporo fajnych konstrukcyjnie dozbrojek. Razem z wkrętem.

.....ale bałbym się użyć.

Ja też z reguły sam zbroje dozbrojki ale czasem nad wodą przydało by się mieć jakieś gotowce

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Czyżby jakiś postęp w czasie dostarczaniu przesyłek z Ali?

Zamówiłem kilka drobnych przedmiotów 29.09.

19.10. dostałem zbiorczą paczkę nadaną w Komornikach, dostawa PP.  Jedna koperta z sześcioma przesyłkami, każda od innego sprzedającego.

Macie jakieś sprawdzone systemy do zbrojenia większych gum z Ali?

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

9,06 zł 30%OFF | Hunthouse miękka przynęta rig pojedynczy haczyk podwójny haczyk olinowanie 9cm i 12cm dla big shad wędkarskiego narzędzie połowowe pescar

https://a.aliexpress.com/_B1fpyo

Mam od nich kilka dozbrojek i dają radę, kotwice mocne i ostre. Cena nie duża

Idą szybciej, bo majfrendy jak widzą większą kasę to chcą ją szybciej dostać od platformy. Dlatego wysyłają innymi źródłami :)

Jakbym napisał "polaczki - cwaniaczki", to pewnie by mi się oberwało. Ale pisać majfriendy, to już można. Miej jaja i nie daj "majfriendom" zarabiać!

Edit. nie znam słowa "frend".

Edytowane przez HaDe

Jakbym napisał "polaczki - cwaniaczki", to pewnie by mi się oberwało. Ale pisać majfriendy, to już można. Miej jaja i nie daj "majfriendom" zarabiać!

Edit. nie znam słowa "frend".

Wyjaśnij proszę... gdzie logika przepłacać u naszych 2 - 3 x tyle za ten sam towar ale w innym opakowaniu, czy z inną naklejką? A że można inaczej pokazuje przykład dystrybutorów wędzisk ... I po takie patyki nikt w kolejce do chińczyka nie stoi. Bixlite, Gream Stream(chyba tak hahaha) 

• Like 3

Wczytaj się Romku w mój post trochę głębiej :)

Edit: Mała podpowiedź: a gdybym napisał "romku". Osobiście irytuje mnie poniżanie Kogoś, z którego usług się korzysta.

Edytowane przez HaDe
  • Like 1

Edit: Mała podpowiedź: a gdybym napisał "romku". Osobiście irytuje mnie poniżanie Kogoś, z którego usług się korzysta.

Nie sądzę żeby zamiarem kolegi 

DamianFishing96

było kogoś poniżanie.

odczytłem to bardziej jako wskazanie sprzedawcy, pewnej grupy kontrahentów, sprzedawców z Chin.......

Tyle.

Jednocześnie brawa dla Ciebie HaDe za czujność.

Edytowane przez Drac
  • Like 1

Nie miałem na celu nikogo poniżać, post dodawałem z telefonu dlatego słowa mogą być co nieco przekręcone. Napisałem jak wygląda sytuacja z wysyłką od nich. To proste że każdy za swoje produkty chce pieniądze jak najszybciej. Jeśli kogoś uraziłem tym postem to wybaczcie.

Jest to żartobliwe określenie sprzedawców z Alli...albowiem jednym z najczęstszych słów, które używają  do kupujących jest właśnie "majfriend".

Nie sądze aby to było w jakikolwiek sposób obraźliwe.

Słowo "polaczek" jest obraźliwe ale tego już tłumaczyć nie trzeba.

Eytka: I nie określa Chińczyków albowiem nie wiemy jakiej narodowości są lub mogą być sprzedający na Alli...

Edytowane przez strary
  • Like 2

"Miej jaja i nie daj "majfriendom" zarabiać!"

Odniosłem się do tej części Twojego posta. Natomiast czy Ty napiszesz Romek, czy romek - ilość informacji jest ta sama, a duża litera to co najwyżej znajomość zasad pisowni. Natomiast - dziwne, że zablokowałeś możliwość wysłania priv-a. I stąd inni muszą to czytać - coś co całkiem ich nie dotyczy, ani tematu... Pozdrawiam

• Like 1