Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Nie sądzę,żeby leżała na cle przesyłka dokładnie za:Kwota zamówienia: 21,13 PLN

Więc niby kto winien? Krasnoludki?

Zamówiłem sporo drobiazgów i żadnego problemu nie było jak do tej pory....

Generalnie z pracy PP jestem zadowolony...Swego czasu wysyłałem naprawdę dużo przesyłek i nie zdarzyło się,żeby jaka zaginęła.

Ale jak to mówią... musi być wreszcie ten pierwszy raz hahahaha

A złodziei odszczekam(tutaj) jak przesyłka dotrze...

Romek, mi się wydaje, że świat nie jest taki zero- jedynkowy. Jak nie leży na cle, a nie doszła to złodzieje... Tak, wszyscy pracownicy poczty czyhali na Twoją przesyłkę od chinoli za 2 dychy :) No proszę Cię :)

Jest pewnie ze 30 powodów, o których nie wiem, a z powodu których przesyłka nie dotarła dotąd do Ciebie. Kiedyś zastanawiałem się skąd w Warszawie na przystankach tyle ludzi o 4:30 rano i próbowałem wymyślić zawody do których trzeba wstawać o takiej porze. Wiele nie wymyśliłem, ale przypuszczam, że o wielu z zajęć tych ludzi dotąd nie wiem, że istnieją... Nie inaczej jest zapewne z powodami opóźnienia tej przesyłki...

Romek, mi się wydaje, że świat nie jest taki zero- jedynkowy. Jak nie leży na cle, a nie doszła to złodzieje... Tak, wszyscy pracownicy poczty czyhali na Twoją przesyłkę od chinoli za 2 dychy :) No proszę Cię :)

Jest pewnie ze 30 powodów, o których nie wiem, a z powodu których przesyłka nie dotarła dotąd do Ciebie. Kiedyś zastanawiałem się skąd w Warszawie na przystankach tyle ludzi o 4:30 rano i próbowałem wymyślić zawody do których trzeba wstawać o takiej porze. Wiele nie wymyśliłem, ale przypuszczam, że o wielu z zajęć tych ludzi dotąd nie wiem, że istnieją... Nie inaczej jest zapewne z powodami opóźnienia tej przesyłki...

No przepraszam bardzo Kolego,lecz ja nie jestem ciekaw Twoich przemyśleń skąd ludzie na przystanku o 4;30.

Liczyłem,że odezwie się człowiek,co miał podobną sytuację.Bądź osoba co potrafi coś sensownego powiedzieć na temat...

Przewertowałem kilka dostępnych stron...wiem,że kasa wróci..co to za kasa zresztą.I nie o kasę tutaj chodzi,lecz o info gdzie pies pogrzebany...tfu...przesyłka znaczy...

Kiedyś było śledzenie przesyłek w każdym punkcie sortowniczym..było łatwiej zlokalizować gdzie jest.

Koledzy - bardzo proszę - powstrzymajcie się przed nic nie wnoszącymi postami...

Edytowane przez eRKa

Ależ śledzenie jest nadal.

Jeśli na Wer Wawa jest że wyszła, to powinna się pojawić informacja gdzie dotarła ( a potrafiła moja krązyć po kilku w Polsce zanim dotarła na pocztę).

Miałem nawet info że wydana listonoszowi do dostarczenia.

Paczka rejestrowana, co prawda nie z Ali, ale innego sklepu w PRoC.

Przyznać się ;) . Kto kupił na Ali Tatulkę CT za niecałe 50 dolarów.

Polecieli w ciula z tymi tatulami. Miałem w koszyku ct i ct type-r a tu na 2 dni przed wielkim "sale" aukcje wycofane. Tatule dalej są ale o 2 dolce taniej a nie połowę :/ z resztą możnabyło sie domyślić ,że gdzieś będzie haczyk...

• Like 1

No przepraszam bardzo Kolego,lecz ja nie jestem ciekaw Twoich przemyśleń skąd ludzie na przystanku o 4;30.

Koledzy - bardzo proszę - powstrzymajcie się przed nic nie wnoszącymi postami...

Uuu, Panie... Od tej pory będę pytał czego jesteś ciekaw zanim umieszczę post. Ale liczę na rewanż. Poluzuj warkoczyk może...

• Like 1

Haaa.... nadal jestem ciekaw tego samego...

Ale nie na zasadzie domysłów,gdybania,wróżenia z fusów...

Dane przesyłki:

Numer przesyłki RF56......0CN

Rodzaj przesyłki: List polecony priorytetowy

Kraj nadania: Chiny

Kraj przeznaczenia: Polska

Masa: 0.07 kg

Status przesyłki:Nazwa zdarzenia Data i czas Jednostka pocztowa

Nadanie 2017-02-25 22:25 International Postal System

Wysłanie przesyłki 2017-02-28 00:45 SHANGHAI

Przyjęto w Polsce 2017-03-09 20:06 WER Warszawa

Przesyłka w transporcie 2017-03-09 21:00  

Edytowane przez eRKa

Polecieli w ciula z tymi tatulami. Miałem w koszyku ct i ct type-r a tu na 2 dni przed wielkim "sale" aukcje wycofane. Tatule dalej są ale o 2 dolce taniej a nie połowę :/ z resztą możnabyło sie domyślić ,że gdzieś będzie haczyk...

Nie tylko z tatulami...

Teraz ceny są porównywalne z tym co było tydzień czy więcej wcześniej.

Na kilka dni przed tą wyprzedażą ostro skoczyły do góry...

Oczywiście nie wszystkie i nie wszystkie ostro hahaha

Nie Ty jeden :) Śmierdziało na kilometr, z resztą nie rozumiem, co mają na celu takie zabiegi. Może zwiększył się ruch na stronie sprzedawcy, ale czy przełożyło się to na sprzedaż? Śmiem wątpić.

Nie bierzecie pod uwagę, że ktoś się po prostu pomylił i dał zniżki nie od cen katalogowych tylko już wyprzedażowych? :)

Mogło być i tak. Podsumowując, chyba warto zakończyć dyskusję, nie ma co narzekać, bo 85 dolców za tatulę to i tak bardzo dobra cena :)

Haaa.... nadal jestem ciekaw tego samego...

Ale nie na zasadzie domysłów,gdybania,wróżenia z fusów...

Dane przesyłki:

Numer przesyłki RF56......0CN

Rodzaj przesyłki: List polecony priorytetowy

Kraj nadania: Chiny

Kraj przeznaczenia: Polska

Masa: 0.07 kg

Status przesyłki:Nazwa zdarzenia Data i czas Jednostka pocztowa

Nadanie 2017-02-25 22:25 International Postal System

Wysłanie przesyłki 2017-02-28 00:45 SHANGHAI

Przyjęto w Polsce 2017-03-09 20:06 WER Warszawa

Przesyłka w transporcie 2017-03-09 21:00  

Miałem taki przypadek, na WER Wwa przesyłka dotarła po kilku dniach od nadania, kilka dni przeleżała i pojawiła się informacja, że jest "w transporcie".

I ten transport z Wwy na Pomorze trwał kilka tygodni. Bez żadnych odnotowań punktów pośrednich.

Miałem podobne przypuszczenia co Ty, ale spokojnie czekałem do końca okresu ochrony.

I nagle dotarła na miejsce... Sukces! Do dzisiaj nie wiem co tak naprawdę wpłynęło na taki długi czas dostarczenia przesyłki w Polsce.

U siebie w Grecji (płacę przez przelewy24 więc nie zawsze Chińczyk umie/chce zmienić adres dostawy) jak widzę, ze dotarła na sortownię to po góra trzech dniach rano mam dostarczoną do domu. 

• Like 2

......

A złodziei odszczekam(tutaj) jak przesyłka dotrze...

Witam

Niniejszym spełniam obietnicę....Odszczekuję złodziei.

Przesyłka dotarła.

I dodam jeszcze,że Poczta Polska w moim prywatnym rankingu wiarygodnych firm i instytucji nadal prowadzi.

A że przesyłka gdzieś tam sobie poleżała czy pojeździła... Cóż ten nie robi błędu co nic nie robi.To jest usprawiedliwione....

Pozdrawiam Romek

• Like 4

Ostatnio było zamieszanie z paskami geoffa. To tak w temacie te paseczki mogę polecić. Solidne, szerokie i mocne, paski geoffa to przy tych tasiemki (mam oba).

https://pl.aliexpress.com/item/Handsome-Cool-Men-s-Fashion-Practical-Tactical-Military-Nylon-Buckle-Waist-Belt-Waistband-New-Arrival/32793108337.html?isOrigTitle=true

Ostatnio było zamieszanie z paskami geoffa. To tak w temacie te paseczki mogę polecić. Solidne, szerokie i mocne, paski geoffa to przy tych tasiemki (mam oba).

https://pl.aliexpress.com/item/Handsome-Cool-Men-s-Fashion-Practical-Tactical-Military-Nylon-Buckle-Waist-Belt-Waistband-New-Arrival/32793108337.html?isOrigTitle=true

To dobrze że je polecasz ale mają jeden podstawowy minus. Nie da się ich załozyć do spodni Geoffa. Są za szerokie do Ususów czy ZipZone.

Tak z pamięci piszę.

• Like 1