md30 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 żeby coś zwrócić, to najpierw musi chyba dotrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 (edytowane) żeby coś zwrócić, to najpierw musi chyba dotrzeć ja tylko mówie że paczkomaty sa słabym medium przesyłki z Chinale widocznei kolega ma farta ... i dobrze jak majednak ja na razie spólki paczkomatów i Ali nie polecam - pewnei z czasem sie to zmieni Edytowane 20 Grudnia 2020 przez selk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 ja tylko mówie że paczkomaty sa słabym medium przesyłki z Chinale widocznei kolega ma farta ... i dobrze jak majednak ja na razie spólki paczkomatów i Ali nie polecam - pewnei z czasem sie to zmieniRozumiem ,że dostarczenie paczki przez pocztę jest o wiele lepsze. W paczkomacie potwierdzasz po przez sam odbiór dostarczenie paczki a kurierowi z PP nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 No nie wiem u mnie kurier melduje sie pod brama z kazda paczks gdzie ma numer telefonu lub ma numer do mnie juz zapisany w telefonie Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 No nie wiem u mnie kurier melduje sie pod brama z kazda paczks gdzie ma numer telefonu lub ma numer do mnie juz zapisany w telefonie Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaKurier z DPD ,UPS i inni mają terminale u mnie kurier z PP zresztą bardzo sympatyczny ma swój prywatny telefon !! a numer telefonu widnieje zawsze na przesyłce z ali razem z adresem.Wiem ,że od czasu covid-a to w przesyłkach kurierskich znanych firm zaniechali potwierdzenia odbioru - tu mówimy o przesyłkach krajowych bo wiadomo że tych z ali oni nie dostarczają. PP nigdy nie potwierdzałem odbioru paczki z ali i to długo przed covid-em.Wiec składając reklamację nie jesteś w stanie udowodnić PP ,że przesyłkę otrzymałeś. Z paczkomatem już tak .Zresztą przed odbiorem dostajesz sms-em info. Jak na razie wszystko co było zamówione z ali do mnie dotarło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 (edytowane) Ja zawsze potwierdzam odbiór z PP, kurier czy listonosz ma tablet na którym się podpisuje. Do mnie jak narazie 2 paczki nie dotarły (zwrot dostałem bez problemu) Edytowane 21 Grudnia 2020 przez nalewator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Macie jakieś firmy oferujące wędziska o w miarę ustalonej marce? Bo przeglądam oferty, w opisach wszystko jest najlepsze i najmocniejsze, każda wędka inaczej się nazywa, choć pewnie na jeden kij przypada pięć nazw i kilka bezimiennych ofert. W przypadku noży jest kilka firm, które wyrobiły sobie jaką taką renomę i raczej poniżej pewnego poziomu nie schodzą, więc to nie jest całkiem kupowanie kota w worku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Musisz raczej napisać czego konkretnie szukasz. Łatwiej będzie doradzić. Na pewno tsurinoya oferuje fajne kije i sensownie zbrojone. To samo mogę napisać o marce kyorim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Na konkretne porady niespecjalnie liczę bo chodzi o bat , Azjaci mają fajną zabawę łowiąc duże ryby właśnie na bata (z doczepioną linką główną mono 100lbs ) i tak kompinuję czy nie dałoby czegoś takiego na Ali znaleźć, w wersji trochę lżejszej, ale żeby kilkukilogramowe karpie można było ciągnąć siłowo. Druga wędka, która by mnie interesowała to mocny cast (linka 30lbs), dający radę rzucać od około 20g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 czy to ma sens ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Bardziej o coś takiego mi chodzi Tu wersja hard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 ... gdzie tu sens , by tak bezsensownie kolczykować ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 To samo można powiedzieć o C@R. Po co kaleczyć ryby, jak i tak ich nie zjesz.Tak jak pisałem sumów na to ciągnął nie będę, karpie, amury biorą tak czy inaczej, przy mocnym bacie jest właśnie jest szansa, że tego kolczykowania nie będzie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 (edytowane) Przecież są nawet tyczki przystosowane konstrukcyjnie do łowienia karpi... Więc czemu nie na bata? Wiedziałem, że widziałem już coś podobnego: A tutaj link do wędzisk: https://pl.aliexpress.com/item/33000619128.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.e72d4c4dhXJNq3 Edytowane 21 Grudnia 2020 przez eRKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 (edytowane) Przecież są nawet tyczki przystosowane konstrukcyjnie do łowienia karpi... Więc czemu nie na bata? Wiedziałem, że widziałem już coś podobnego: A tutaj link do wędzisk: https://pl.aliexpress.com/item/33000619128.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.e72d4c4dhXJNq3Przyznam ,że bardzo przemyślany ten pokrowiec . Edytowane 21 Grudnia 2020 przez M a r a s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Też ten film widziałem, dlatego do tej pory nie kupiłem. :-) Szukam bata, który te 2kg podniósłby bez problemu, mając jeszcze duży zapas mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Dwa razy kupiłem bata z aliexpres, za każdym razem przychodził straszny lejus. Co z tego, że lekki, jak zwis miał makabryczny. No i ścianki papierowe (w końcu skądś tą masę musieli urwać). Jednego dałem w prezencie, drugiego pociąłem na inserty do rękojeści. Ja bym na Twoim miejscu poszukał na naszym rynku bata stricte do łowienia karpi. Jakiegoś Mavera, albo innej dobrej firmy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Też swego czasu zainteresowaly mnie te baty...... Potem trafiłem na pare filmików na youtube z opiniami rosyjskich wedkarzy ..... Moze i wytrzymałe ale straszne "galarety" Ja podziekowałem. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Znaczy.... nie wiem czy mamy to samo na myśli, bo nad tymi umownie "do stu plnów" faktycznie nie ma co się zastanawiać, natomiast są też droższe i jak praktyka z innych dziedzin pokazuje to Chińczyk jak chce i mu się zapłaci to potrafi. Poza tym trafiają się takie ze znajomymi nazwami firm - https://pl.aliexpress.com/item/4001198351227.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.26612d9aRoWcKP&algo_pvid=f91b9502-94a6-4279-9378-d24fcab37dae&algo_expid=f91b9502-94a6-4279-9378-d24fcab37dae-7&btsid=2100bde116085848324092666e76df&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ pytanie tylko jak to z tymi wędziskami jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 (edytowane) Dwa razy kupiłem bata z aliexpres, za każdym razem przychodził straszny lejus. Co z tego, że lekki, jak zwis miał makabryczny. No i ścianki papierowe (w końcu skądś tą masę musieli urwać). Jednego dałem w prezencie, drugiego pociąłem na inserty do rękojeści. Ja bym na Twoim miejscu poszukał na naszym rynku bata stricte do łowienia karpi. Jakiegoś Mavera, albo innej dobrej firmy. Amortyzacja musi być. W tyczce jest amortyzator. W typowej karpiówce jest kołowrotek W tych wędziskach - prawie kołowe ugięcie. To chyba tylko kwestia przyzwyczajenia, do takiego bardziej sztywnego sprzętu stoi na przeszkodzie, aby to akceptować. W coś bardziej sztywnego , też by należało amortyzator w szczytówkę wmontować. A wytrzymałość .. przy którymś opisie była wytrzymałość żyłki podana. Chyba 2,5 kg max.A realnie - tu mamy dźwignię - Czyli te 2,5 kg na dłuższym ramieniu - to wielokrotnie więcej na krótszym. A gość na filmiku wyglądał na zmęczonego hahahahaha Edytowane 22 Grudnia 2020 przez eRKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Amortyzacja amortyzacją, ale trochę mięsa w dolniku musi mieć, żeby rybę można było kontrolować. A że trzeba się trochę posiłować, no cóż ... to sport podobno, jest wysiłek, jest zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 W batach też się amortyzatory montuje. A z tego co rozumiem ("żeby kilkukilogramowe karpie można było ciągnąć siłowo") to witeg nie szuka wędki, która będzie amortyzowała, tak, jak te linkowane tylko takiej, która będzie zdecydowanie mocniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Dokładnie. Łowiłem batem z gumą, to nie to, tyczka w ogóle mnie nie przekonuje. Łowię batem z żyłką 0,20, korci mnie zestaw z żyłką 0,30-0,35.Ale chyba kupowanie odpuszczę, powalczę tym co mam, jak połamię, to kupię coś na miejscu, bo z wędziskiem to trochę jak z butami, opis opisem, ale i tak dopiero po przymierzeniu wiadomo czy to jest to o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Jest kilka firm które sprzedają baty do połowu karpia ,ale to już nie ten temat. VDE ROBINSON NANO CORE CARP POLE TX2 700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Kiedyś była taka seria Dragona Destiny X-Power Carp. Powinieneś poszukać czegoś podobnego, mocne baty specjalnie pod karpie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi