spinjac Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Wczoraj po długiej drodze dotarła do mnie przesyłka z cykadami z aliexpress. Ma ktoś z was doświadczenie z tymi przynętami i chciałby się podzielić doświadczeniami? Dzięki Poszukaj szczegółowych informacji w wątkach o przynętach lub necie bo warto mieć cykady w torbie i wiedzieć jak je wykorzystać.Na początek tylko podam podstawowe informacje: Zapięte bliżej "głowy" pracują delikatniej i dają mniejszą falę. Sprawdza się prowadzone w nurcie pod prąd, i tam gdzie trzeba ciągnąc szybciej bo łowisko jest płytkie lub rybom to pasuje.Zapięte bliżej "ogona" dają mocniejszą falę a stosuje się odwrotnie do powyższego.Jak dla mnie najlepiej sprawdza się jednostajne prowadzenie z podszarpywaniem szczytówką lub jigowanie.Warto stosować agrafki z szerokim łukiem żeby swobodnie "cykały" bo to w końcu cykady są.Z moich doświadczeń cykady z alli miały zazwyczaj grubą warstwę farby nie pracowały zbyt fajnie, ale może Twoje są inne. Ja zamawiałem tylko duże rozmiary specyficznie malowane do łowienia w Chorwacji i nie byłem z nich zadowolony. Połamania i napisz opinię jak je przetestujesz. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Krótka recenzja niedużych szczypiec z Ali. Tną plecionkę 4x 0.06 równo, bez problemu. Mają pokrowiec i spiralny kabel połączony karabińczykiem. No i przede wszystkim mają odpowiednio wąski ząbek, który bez problemu rozpina najmniejsze kółka łącznikowe. Let's shop together on AliExpress with new user couponsYour 3,82 zł in coupons are here!https://a.aliexpress.com/_uimxHj Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 (edytowane) Lekki casting (210-228 cm, do 14-15 g) :Kingdom King Pro czy Abu Garcia Pro Max? Kingdomy mają rewelacyjne opinie (szczególnie jeśli chodzi o jakość wykonania - uchwyt z drewna egzotycznego, dobre przenoszenie brań), ale pomieszane z takimi, gdzie szczególnie lżejsza że szczytówek połamała się. Abu to nudny pewniak, mam Black Maxa i jest w porządku, wydaje się niezniszczalny. Ktoś ma Kingdoma? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Edytowane 28 Lutego 2021 przez skrzyp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Lekki casting (210-228 cm, do 14-15 g) :Kingdom King Pro czy Abu Garcia Pro Max? Kingdomy mają rewelacyjne opinie (szczególnie jeśli chodzi o jakość wykonania - uchwyt z drewna egzotycznego, dobre przenoszenie brań), ale pomieszane z takimi, gdzie szczególnie lżejsza że szczytówek połamała się. Abu to nudny pewniak, mam Black Maxa i jest w porządku, wydaje się niezniszczalny. Ktoś ma Kingdoma? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaZapewne ktoś ma i jest rewelacyjny, jeśli wierzyć komentarzom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Macie może namiar na sprawdzone, dobre kotwice w większych paczkach? Kupiłem na próbę z polecanych tutaj, spodobały się (dziękuję za linki), ale w tych sklepach, co sprawdzałem, są po 10-20 sztuk zależnie od rozmiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 (edytowane) Macie może namiar na sprawdzone, dobre kotwice w większych paczkach? Kupiłem na próbę z polecanych tutaj, spodobały się (dziękuję za linki), ale w tych sklepach, co sprawdzałem, są po 10-20 sztuk zależnie od rozmiaru.napisz do Chińczyka tam gdzie Ci sie podobaja ile by chciał za 100 w jednej przesyłcealbo zrobi Ci oferte albo da Ci kupon na 10 paczek po 10. Robilismy tak z innymi rzeczami i zawsze szlo sie dogadac. Warunek musi byc puszczone przez aliexpress. Inaczej mozesz wtopic Edytowane 1 Marca 2021 przez selk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 (edytowane) Lekki casting (210-228 cm, do 14-15 g) :Kingdom King Pro czy Abu Garcia Pro Max? Kingdomy mają rewelacyjne opinie (szczególnie jeśli chodzi o jakość wykonania - uchwyt z drewna egzotycznego, dobre przenoszenie brań), ale pomieszane z takimi, gdzie szczególnie lżejsza że szczytówek połamała się. Abu to nudny pewniak, mam Black Maxa i jest w porządku, wydaje się niezniszczalny. Ktoś ma Kingdoma? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaMam Kingdoma casta ale jeszcze nie testowałem. Myślałem, że nada się na kropki i okonie ale segment 3-14 g to sztywna pała z cw startującym raczej od 6-7 g. Mocniejszego jeszcze nie używałem (z wiadomych względów). Teton w tym niższym zakresie zjada tego kija na śniadanie... Przestrzegam jednak przed tymi gamoniami. Robią różne sztuczki- paczki idą na inne adresy albo wysyłają zwykła pocztą mimo, że oplacileś droższą, monitorowaną przesyłkę (jak w moim przypadku). Właśnie jestem na etapie rozstrzygania sporu o te 40 dychy. Mnie ten kijek wyniesie 130 zł. Ale gdybym miał wydać 200 to szedłbym raczej w Tetona i jakiegoś Johncoo (mam Vivida II w spinie i jest bardzo zgrabny). Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka Edytowane 1 Marca 2021 przez zeralda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkor Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Kupowanie kija na ali to totalne kupowanie kota w worku i swego rodzaju masochizm. Jest to element, który moim zdaniem, bezwzględnie trzeba pomacać. Przecież u nas za podobne pieniądze można kupić przyzwoity kijek.Nie mam nic przeciwko kupowaniu na ali bo sam tam kupuję co nieco ale wędka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Kupowanie kija na ali to totalne kupowanie kota w worku i swego rodzaju masochizm. Jest to element, który moim zdaniem, bezwzględnie trzeba pomacać. Przecież u nas za podobne pieniądze można kupić przyzwoity kijek.Nie mam nic przeciwko kupowaniu na ali bo sam tam kupuję co nieco ale wędka ?Miałeś Tetona w łapie? Za taki kij musiałbyś wydać tutaj 500-600 zł. Nawet jeśli Ci nie będzie pasował, bez problemu pogonisz go w Polsce z 20% zyskiem. Nawet ten nieszczęsny Kingdom, który mnie wyniósł 130 zł, ma dwie szczytówki z różnymi zakresami, które choć mają zaniżone CW, spokojnie będą mi służyć za lekką szczupakówke. Takiego kija za tę kasę tutaj nie dostaniesz. Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Po to są opinie. Czytasz i wyciągasz wnioski. Ja zawsze zaczynam od tych negatywnych. Bo są w miarę rzetelne, oczywiście na temat danego sprzętu a nie że komuś złamali w przesyłce albo nie doszła. Wędki w Pl w tym budżecie są o poziom jakościowo niżej, bo tu liczy sie zysk. Każdy ma swój rozum i na razie sam decyduje jak wyda swoje pieniądze. Ja tez bym wolał kupować w kraju ale jak mogę kupić to samo za połowę ceny ... . Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Też miałem w planach kupić sobie casta z Ali do jerków, ale tam znalezienie takiej wędki jest chyba niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkor Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 (edytowane) Miałeś Tetona w łapie? Za taki kij musiałbyś wydać tutaj 500-600 zł. Nawet jeśli Ci nie będzie pasował, bez problemu pogonisz go w Polsce z 20% zyskiem. Nawet ten nieszczęsny Kingdom, który mnie wyniósł 130 zł, ma dwie szczytówki z różnymi zakresami, które choć mają zaniżone CW, spokojnie będą mi służyć za lekką szczupakówke. Takiego kija za tę kasę tutaj nie dostaniesz. No faktycznie to jest zaj....ty argument. A ile miałeś tych Tetonów w łapie i jakich, że wydajesz taką opinię ? Tobie może pasują a komuś innemu nie koniecznie.Mam w nosie kto i gdzie kupuje i jak wydaje swoje pieniądze. Ale ślepa wiara w to co ktoś napisze do mnie nie przemawia. Ja należę do tych organoleptycznych.Zresztą widziałem i macałem parę wędek z ali i nie dał bym za to złamanego grosza. Edytowane 1 Marca 2021 przez mirkor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Też miałem w planach kupić sobie casta z Ali do jerków, ale tam znalezienie takiej wędki jest chyba niemożliwe.Zerknij na Obei Huricane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Zapomniałem dodać że ma on być pod przynęty 60-90g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seki Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Kingdom Black Cut 2 zobacz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Kingdom Black Cut 2 zobacz:) Można je aż tak mocno przeciążać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Ja należę do tych organoleptycznych.Zresztą widziałem i macałem parę wędek z ali i nie dał bym za to złamanego grosza.No to najwyraźniej źle trafiłeś, dłubanie okoni Kuyingiem Tetonem to czysty banan na twarzy. Tsurinoya Elf Ajing też fajna, x drogim osprzętem i pięknie wykończona. No ale to nie są zakupy przypadkowe tylko właśnie na bazie wypadkowej różnych rekomendacji, są to też kije dość drogie, 350-400 zł w Chinach. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 (edytowane) ...Tsurinoya Dexterity (cast). Jestem fanem. To ta grupa droższych W tym osprzęcie, parametrach i praktycznych walorach w relacji do ceny (choć to nie najważniejsze) nie ma właściwie konkurencji Edytowane 1 Marca 2021 przez BOB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 ...Tsurinoya Dexterity (cast). Jestem fanem. To ta grupa droższych W tym osprzęcie, parametrach i praktycznych walorach w relacji do ceny (choć to nie najważniejsze) nie ma właściwie konkurencjiJuż myślałem, że coś dla mnie bo widzę 80g, ale po dokładnym przeczytaniu zobaczyłem że to masa kija 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 ...sorki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 No to najwyraźniej źle trafiłeś, dłubanie okoni Kuyingiem Tetonem to czysty banan na twarzy. Tsurinoya Elf Ajing też fajna, x drogim osprzętem i pięknie wykończona. No ale to nie są zakupy przypadkowe tylko właśnie na bazie wypadkowej różnych rekomendacji, są to też kije dość drogie, 350-400 zł w Chinach. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaA daj Pan spokój. Chłop lubi macać, niech se maca. Jeden lubi ogórki a drugi aptekarza córki... Inna sprawa, że ja oceniam kije dopiero jak rzucę kilkoma rodzajami przynęt nad wodą. Macanie w sklepie to jest jakaś wskazówka ale niestety dopiero w realu wychodzą różne kwiatki (albo ich brak). No ale dla niektórych świadome zakupy na odległość to jakiś "rocket science"... Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seki Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Można je aż tak mocno przeciążać? Tak tak, śmiało. Kij jest niedoszacowany,100g lata bez specjalnego stresu. Mój najlepszy kijek do ciężkich przynęt, a żeby było ciekawiej to startuje około 30g i pięknie pracuje pod większą rybką. Wygląd ciut nie moja bajka, ale nie o to mi chodzilo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Można je aż tak mocno przeciążać?Znajomy przeciąża tego Black Cut'a do 100g i ponoć kij ma spokojnie taki zapas mocy. Niestety nie miałem go nad wodą, więc nie potwierdzę na 100%. Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Zapomniałem dodać że ma on być pod przynęty 60-90gObei Huricane ogarnie na miękko. Wystarczy wersja do 70g. Ja mam potworexa do 120, powieszone 120g to ledwo się ugina szczytówka. Nad wodą jeszcze nie testowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Też miałem w planach kupić sobie casta z Ali do jerków, ale tam znalezienie takiej wędki jest chyba niemożliwe.Przeoczyłeś?http://jerkbait.pl/topic/153064-kuying-freestyle-walker-195m/Może być ciekawy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi