drChlubicz Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Chyba jeszcze za wcześnie, choć sam bym nią pokręcił [emoji6] Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu TapatalkaOtóż okazuje się że już są, najtaniej znalazłem tutaj:https://pl.aliexpress.com/item/1005002363122501.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.54181739YX0Kx4&algo_pvid=9644b498-6f3a-4cc8-b80d-379e40834ec0&algo_expid=9644b498-6f3a-4cc8-b80d-379e40834ec0-0&btsid=2100bdd016169605620608789ea7d0&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Oo, dobry temat,bo tym razem chciałem zapytać o multik do leciutkich przynęt - powiedzmy 3-15 g. Ktoś coś poleci? Może być Daiwa/Shimano/Abu z Ali. Wysłane z mojego SM-P615 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Otóż okazuje się że już są, najtaniej znalazłem tutaj:https://pl.aliexpress.com/item/1005002363122501.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.54181739YX0Kx4&algo_pvid=9644b498-6f3a-4cc8-b80d-379e40834ec0&algo_expid=9644b498-6f3a-4cc8-b80d-379e40834ec0-0&btsid=2100bdd016169605620608789ea7d0&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_To że są to ja wiem, znalazłem pierwsze około tygodnia temu. Chodzi o to czy już ktoś zamówił. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 To że są to ja wiem, znalazłem pierwsze około tygodnia temu. Chodzi o to czy już ktoś zamówił. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu TapatalkaGdzie tu sens jak cena w PL będzie pewnie 1100 zł?? Mamy gwarancje a jak z Ali dojdzie Vat to będzie płacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 (edytowane) Gdzie tu sens jak cena w PL będzie pewnie 1100 zł?? Mamy gwarancje a jak z Ali dojdzie Vat to będzie płacz.Prawie wszystko się zgadza, tylko w PL póki co ich nie widać, jedynie u mefisto za 1500, były i gdzie indziej na początku roku po tysiaku, np tu: https://sklepdrapieznik.pl/multiplikatory/70730-daiwa-tatula-tws-300hl.htmlhttps://www.fishing-mart.com.pl/pl2/daiwa-multiplikatory-tatula-tws-300/s/31347 ale szybko wyszły. Edytowane 29 Marca 2021 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Dlatego trzeba trochę poczekać aż cena spadnie, z tym podatkiem też bym był ostrożny. Gwarancja na niektóre marki kołowrotków wg mnie to jakaś fikcja. Każdy sam decyduje gdzie kupi. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Dlatego trzeba trochę poczekać aż cena spadnie, z tym podatkiem też bym był ostrożny. Gwarancja na niektóre marki kołowrotków wg mnie to jakaś fikcja. Każdy sam decyduje gdzie kupi. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu TapatalkaPrzy obecnych kursach walut z tym spadkiem może być ciężko, w mojej branży wszystko do góry idzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 (edytowane) A może takie buty? ☺https://vm.tiktok.com/ZMef1Bu3s/ Edytowane 1 Kwietnia 2021 przez binio1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Oo, dobry temat,bo tym razem chciałem zapytać o multik do leciutkich przynęt - powiedzmy 3-15 g. Ktoś coś poleci? Może być Daiwa/Shimano/Abu z Ali. Sam sobie odpowiem - z mojej matematyki wychodzi Tatula 103 SV TW, w dodatku mają do niej nieoryginalne ultralekkie szpule :-P Chyba, że jakiś chiński produkt bardzo wart uwagi? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinjac Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Panowie, właśnie dostałem zamówione pig'i juniory od Hunthaus'a. Nawet nieźle się prezentują a śmierdzą ja by je pani Chinka lakierem do paznokci malowała. Czy ktoś już na nie łowił? Ryby do tego wychodzą? Czy może do majówki wywiesić je w ogrodzie, żeby wywietrzały?Proszę o poradę bo u mnie ciężko z czasem na łowienie i szkoda by było stracić pół dnia na płukanie gum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Panowie, właśnie dostałem zamówione pig'i juniory od Hunthaus'a. Nawet nieźle się prezentują a śmierdzą ja by je pani Chinka lakierem do paznokci malowała. Czy ktoś już na nie łowił? Ryby do tego wychodzą? Czy może do majówki wywiesić je w ogrodzie, żeby wywietrzały?Proszę o poradę bo u mnie ciężko z czasem na łowienie i szkoda by było stracić pół dnia na płukanie gum.Pamiętam jeszcze z podstawówki, jak pani na biologii lub chemii mówiła że mleko ma taką właściwość że pochłania zapachy, na próbę pomocz jedną gumę w mleku przez noc, może pomoże. Sam sobie odpowiem - z mojej matematyki wychodzi Tatula 103 SV TW, w dodatku mają do niej nieoryginalne ultralekkie szpule :-P Chyba, że jakiś chiński produkt bardzo wart uwagi?Mam SV z taką szpulą: https://www.aliexpress.com/item/33030989087.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4d2n9aiYnawinąłem Mikado Fine 0.06 i nieźle się to prezentuje ale jeszcze nie testowałem, szpulka waży 8.9g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Sam sobie odpowiem - z mojej matematyki wychodzi Tatula 103 SV TW, w dodatku mają do niej nieoryginalne ultralekkie szpule :-P Chyba, że jakiś chiński produkt bardzo wart uwagi?Co prawda mam czym łowić i Twój wybór nie jest zły, a nawet dobry to za cenę szpuli ???? możesz kupisz kastking zephyr, ktory ma dobre opinie. Sam go kupię jak nic na giełdzie się kupić nie uda bo poszukuję czegoś w miarę niedrogiego na prawą rękę tak dla sportu ☺ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Panowie, właśnie dostałem zamówione pig'i juniory od Hunthaus'a. Nawet nieźle się prezentują a śmierdzą ja by je pani Chinka lakierem do paznokci malowała. Czy ktoś już na nie łowił? Ryby do tego wychodzą? Czy może do majówki wywiesić je w ogrodzie, żeby wywietrzały?Proszę o poradę bo u mnie ciężko z czasem na łowienie i szkoda by było stracić pół dnia na płukanie gum. za czasów komuny niewycuiagalne zapachy mp zgnilizny (nie wspomne po czym) z auta wyciagało sie niezawodnym sposobem wstawiało się do stodoły z pachnącym sianem najlepiej świezym- po kilku dniach zapach znikał na dłuzszy czastam sie sprawdzało czy tu pomoże nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkor Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Panowie, właśnie dostałem zamówione pig'i juniory od Hunthaus'a. Nawet nieźle się prezentują a śmierdzą ja by je pani Chinka lakierem do paznokci malowała. Czy ktoś już na nie łowił? Ryby do tego wychodzą? Czy może do majówki wywiesić je w ogrodzie, żeby wywietrzały?Proszę o poradę bo u mnie ciężko z czasem na łowienie i szkoda by było stracić pół dnia na płukanie gum. To co nam, ludziom wydaje się, że śmierdzi rybom może przypominać delicje.Co do "smrodu" lakieru do paznokci lub też acetonu to kiedyś były tak zalatujące atraktory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Jak już jesteśmy przy zapachach gum, to na moje oko śmierdząca guma czy też nasmarowana jakimś atraktorem nie wpływa na brania szczupaka. Szczupak bardziej kieruje się wzrokiem, lub wibracjami i pracą przynęt niż samym jej zapachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkor Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Każdy ma inne spostrzeżenia. Ostatnio oglądałem filmik z jakiegoś jeziora i tam akurat szczupaki, podobno, reagowały tylko na zapach stynki. "PRZYPADEK !!!???" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Mirkor, na zapach nie reagowały tylko na słonawy specyficzny posmak jaki stynka zostawia w wodzie. Atraktory tym są właśnie dla ryb, śladem smakowym w wodzie. Dlatego najzwyklejszy zrobiony domowym sposobem atraktor ze słonej wody jest już skuteczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkor Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 W żaden sposób nie twierdzę czy to zapach czy to posmak czy coś innego.Wspomniałem tylko o filmie i dodam, że była mowa o zapachu stynki i porównanie go do zapachu ogórków. Nie było mowy o smaku.Nie mam zamiaru polemizować, nie wąchałem stynki i nie używam atraktorów oprócz tych dodawanych fabrycznie.Zresztą nie mam zielonego pojęcia czy szczupaki są pozbawione zmysłu powonienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar1808 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Panowie, właśnie dostałem zamówione pig'i juniory od Hunthaus'a. Nawet nieźle się prezentują a śmierdzą ja by je pani Chinka lakierem do paznokci malowała. Czy ktoś już na nie łowił? Ryby do tego wychodzą? Czy może do majówki wywiesić je w ogrodzie, żeby wywietrzały?Proszę o poradę bo u mnie ciężko z czasem na łowienie i szkoda by było stracić pół dnia na płukanie gum.Wpisz sobie na you tube Pigi z ali tam.jest filmik naszego rodaka który testuje te Pigi i jak widać też mówi o tym zapachu ale jak widać szczupakom on nie przeszkadza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Cło 0 pln. Oczekiwanie 7 dni bo dostawa z Hiszpanii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 @Bob i jak? Faktycznie będzie problem z tym przełącznikiem terkotki przy rzutach. Chciałem sobie kupić ten multik na zapas, ale jak przeczytałem powyższe wpisy ze wciska się terkotkę przez przypadek przy rzutach, to trochę zwątpiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Się okaże, ale uważam, że to duperel. Jak będzie zasługiwał na pozostawienie w kolekcji a z przyciskiem będą problemy ... to ten faktycznie lekko wystający cycek przełącznika po prostu zeszlifuję aby był na poziomie polika i po problemie A Chińczyk to podpatrzy i wdroży w kolejnej serii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Jak już jesteśmy przy zapachach gum, to na moje oko śmierdząca guma czy też nasmarowana jakimś atraktorem nie wpływa na brania szczupaka. Szczupak bardziej kieruje się wzrokiem, lub wibracjami i pracą przynęt niż samym jej zapachem.Hmm... zdaje sie już ś.p. J Wilson polecal łowić szczupaki na martwe, najlepiej morskie ryby. Domyślam się sprytnie że martwe raczej się nie ruszały i nie wibrowały A więc jednak zapach tez ważny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Kilkanaście lat temu, nad pewnym jeziorem w Szwecji, byliśmy tak rozpuszczeni ilością i jakością łowionych szczupaków, że moi koledzy postanowili złowić szczupaka ma matiasa z tacki. Zdjęli gumę z haka igowego, zarzucili na grunt ... i złowili 4,5kg i to wszystko na trzeźwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Hmm... zdaje sie już ś.p. J Wilson polecal łowić szczupaki na martwe, najlepiej morskie ryby. Domyślam się sprytnie że martwe raczej się nie ruszały i nie wibrowały A więc jednak zapach tez ważny.inaczej sytuacja może wyglądać gdy przynęta jest nieruchoma i szczupak "ma czas" , niż w przypadku gdy śniadanie "ucieka" i nie ma czasu na wybrzydzanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi