GregorS Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Ja korzystam z karty Prepaid MasterCard. Wpłacam złotówki, płacę na Ali w euro, bank przelicza po kursie dnia w którym robię zakupy. Nie ma żadnej opłaty za przewalutowanie. Koszt karty jest jednorazowy i kosztuje ok. 20 złotych w zależności od banku w jakim kupimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Pekao - karta wielowalutowa - mozna miec jedną kartę do wielu rachunków- PLN, USD, EUR - konto w pln bezpłatne przy wpływach 500 pln m-c, konta walutowe w standardzie płatne ok 1 USD/EUR m-cznie (ale może być też darmowe).Karta obciąża rachunek w walucie transakcji, a jeśli nie ma tam środków, obciąża rach w pln - bez pośredniego przewalutowania. Kredytówki i prepaidówki w pekao też przeliczają bezpośrednio na pln z waluty transakcji. Cośtam w BZ WBK też widziałem, ale to musiałbym w starej umowie poszukać. I z czasów pracy w Aliorze pamietam, że też mieli jakąś taką kartę, ale to już stare dzieje, więc może być nieaktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 A jak wygląda tam płatność PayPal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Bander, Olo86 - to poprostu podjacie takie banki/konta/karty i koszty związane z ich utrzymaniem i bedzie po porblemie.Sam bardzo chętnie się dowiem gdzie teraz można zaoszczędzić na przewalutowywaniu.To nie takie proste - nie dość, że oferta zmienia się jak w kalejdoskopie to jeszcze banków jak nasr....ł - o kontach i kartach nie wspominając. Na dokładkę każdy ma swoje własne preferencje.Jak chcesz zakupić walutę to kupuj przez internet w kantorach internetowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjuro Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Jestem tego samego zdania. Lepiej założyć bezpłatne konto walutowe i kupować obcą walutę w kantorach internetowych, gdzie są najlepsze kursy, a nie po kursie danego banku bo wychodzi to najdrożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Ja skorzystałem z ich opcji płatności i policzyło mi po kursie NBP odrazu do zapłaty w złotówkach to poco kombinować z kontem walutowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjuro Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Kurs bankowy jest zawsze wyższy niż kurs kantorowy. Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Wczoraj dokonałem swojego pierwszego zakupu na aliexpress. Płaciłem kartą VISA z PKO Inteligo - policzyło mi ~3,91 za dolara więc nie ma tragedii przy średnim kursie 3,80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabr Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Robię zakupy na eBay z Chin, kupuje tam elektronikę, a właściwie części elektroniczne. (patrz arduino - dla zainteresowanych). Są to podróbki, legalne i działają sprawnie. Ale nie o tym chciałem napisać.Płacę z konta PayPal. Dziś też.Można na koncie mieć portfele w różnych walutach. Zakupy robiłem w dolarach, miałem za mało na koncie dolarowym więc system podał że zciągnie z portfela złotówkowego w przeliczniku 3,98 zł za 1 $. Cofnąłem się z transakcją i sam sobie przewalutowałem z portfela złotówkowego na dolarowy - w tym momencie przelicznik był 3,85 zł za 1 $. Można więc zaoszczędzić. Na konto PayPal można robić normalne doładowania z konta lub z karty, można tą kartę dopisać do konta, jak podczas transakcji braknie na koncie to zciągną z karty (ale z kiepskim przelicznikiem). Kartę mam założoną wirtualną do płatności tylko w internecie i doładowuje ją tylko jeśli robię zakupy, nie ryzykuję strat że ktoś mi zciągnie nieuprawniony (płatności do stanu salda). PayPal twierdzi iż gwarantuje płatności, nie miałem dotychczas problemów z zakupami, więc nie powiem jak to się sprawdza w realu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Hej!Dzisiaj odebrałem swoją aparaturę zapakowana elegancko wszystko to co miało być ok nie było żadnego Vat'u ani Cła!Szła do mnie równe 16 dni POLECAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 (edytowane) Ja dzisiaj otrzymałem z aliexpress zestaw 12 gum - kwota 1.41$ za całość i wysyłka za free. Szło trochę ponad 2 tyg. Wysłane z mojego UMI ZERO przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Września 2015 przez lukastrance 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cortez Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 też nigdy nie zapłaciłem żadnego vatu ani cła,a robię u nich dosyć często zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_lisek Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 cło jest od 22$ chyba kupując drobiazgi cła i vatu nie zapłacisz zamówiłem wyrzynarkę(drylownicę) do jabłek szło 7dni + 2 dni czekałem aż zapakują, szukałem i nie ma blanków itp a na paręnaście innych rzeczy czekam,płacę przelewami24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 szukałem i nie ma blanków itp Możesz rozwinąć?Bo ja tam trochę rożnych blanków widziałem.A ci panowie wszystko na alie Ci wystawiąhttp://www.flyfishingsupplier.com/index.php?id=product&cate=rod-buildingMuchowych jest sporo, spinningów nie szukałemhttp://www.flyfishingsupplier.com/index.php?id=1497 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_lisek Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 ali.. free shopping znalazłeś?płacić za przesyłkę około 100zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Ok, przyznaje się, nie rozumiem o co Ci chodzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt1988 Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 już kilka razy kupowałem przedmioty z Aliexpress, cło płaciłem raz przy okazji zakupu kamery - podróbki GoPro. Do czasu dotarcia przesyłki z Chin do Polski, trzeba było doliczyć czas na zalatwienie spraw z Urzędem Celnym ~1,5 tygodnia http://www.aliexpress.com/store/product/1-5g-1-4inches-Pesca-Isca-Artificial-Carp-Fishing-Soft-Fishing-Lure-Bait-Jig-Head-Swimbait/1188954_32286085435.html -ciekawy zamiennik Fishhunterów - podejrzewam, że ta sama fabryka mam gumy, któe zaprezentował @lukastrance - ładnie pracują, łowią okonie ale przez smród który wydzielają rzadko wieszam je na końcu zestawu. Wole zapłacić 10x więcej za Keitecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Moje akurat są bezzapachowe i faktycznie ładnie pracują w wodzie ;-) Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 (edytowane) cło jest od 22$ chyba kupując drobiazgi cła i vatu nie zapłacisz Opłaty są od kwoty wyższej od 45 euroChińczycy wysyłają jako gift albo wpisują jakieś śmieszne sumy Edytowane 20 Września 2015 przez seiken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andras Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Ja kilka dni temu otrzymałem plecionkę , mogę polecić 5$ 300 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Ja kilka dni temu otrzymałem plecionkę , mogę polecić 5$ 300 mPolecić linkę to będziesz mógł kolego po roku lub dwóch latach użytkowania. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Panowie a kupował ktoś u nich coś grubszego? Zastanawia mnie na przykład silnik:http://www.aliexpress.com/item/Boat-Engine-Sail-Outboard-Motor-4-Stroke-Outboard-Motor-F15BML/32546943546.html?spm=2114.01020208.3.183.rGfY59&ws_ab_test=searchweb201556_2_79_78_77_80,searchweb201644_5,searchweb201560_1Pytanie czy warto bawić się w ściaganie z Chin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Przemek kiedyś dość mocno się tym tematem interesowałem. Niestety koszty przesyłki przy jednostkowym silniku bądź kajaku są bardzo wysokie do tego vat +cło i cena wychodzi taka jak za nowy markowy silnik w pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 No chyba właśnie nie. 1050 silinik plus wysyłka 923. Razem 1973 dolary. Zakładając nawet po 4 zł za zielonego to koszt silnika to 7 892 zł. Gdzie w PL kupię za tyle piętnastkę? Z tego co szukałem 15 kosztują w PL około 15-16 tys. Tak więc jest to polowa. Być może do przesyłki dojdzie vat i cło. Dlatego pytam czy ma ktoś doświadczenia z takimi dużymi zakupami sprzętu motorowodnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Z mojego doświadczenia do przesyłek z chin zawsze doliczają cło i vat i wtedy taki silnik wychodzi cię +/-11k pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi