Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie

Wpisuję np frazę "multiplikator bfs" w wyszukiwarkę Google, a później mam np na tapatalk same reklamy AliExpress z multikami i wędkami do bfs.

Sprawdzam ile kosztuje sprzęgło do mojego samochodu, a później wszędzie mam reklamy z ofertami dot. sprzęgła.

Tutaj to akurat tylko personalizowane reklamy.

Znajomy rozmawiał z żoną o kupieniu nowej patelni przed wyjazdem do sklepu.

Wyświetlały mu się później reklamy patelni...

A nie szukał nic w tym temacie w internecie [emoji848]

Sent from my ASUS_I006D using Tapatalk

Alexa, hallo google czy inne udogodnienie masz właczone w telefonie. Nie bedziesz wyszukiwał w nawigacji głosowo ale podsłuch z reklamami ustanie. Ale ja sądzę że jak zabrać wszystim wyszukiwanie głosem w telefonie to podsłuch google w telefonie od razu stanie się mniej uciążliwy a w sumie całkiem prawie przestaje przeszkadzać... 85 procent ludzi tak zrobi [emoji3][emoji38][emoji38][emoji16][emoji16][emoji1][emoji38][emoji38]

Pamiętajcie tylko że nie tylko google Was podsłuchuje a pieniądze są kradzione i wyłudzane przez hackerów codziennie i cały dzien. I to nie są frazesy opowiadane dla przestraszenia maluczkich. To jedne z poważniejszych zagrożeń jakie może każdego dotknąć personalnie każdego dnia podczas przeglądania , kupowania, rejestrowania czegoś w necie takE na stronach rządowych. To nie tylko kasa, to wasze dane które posłuza do zakładania kont w bankach, brania pożyczek, zastawów albo chociażby wstawienia kradzionych rzeczy do lombardu

Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez selk
  • Like 2

Znajomy rozmawiał z żoną o kupieniu nowej patelni przed wyjazdem do sklepu.

Wyświetlały mu się później reklamy patelni...

A nie szukał nic w tym temacie w internecie [emoji848]

Rozmawiałem kiedyś ze znajomym o jakiejś konkretnej agroturystyce, którą mu polecałem, a o której nigdy wcześniej nie słyszał. Pytał o coś, czego nie wiedziałem więc mówię, słuchaj mają swoją stronę wejdź i wszystkiego się dowiesz. Jak zaczął w telefonie w googlach wpisywać, to po pierwszej literze pierwszą podpowiedzą była właśnie ich strona!

Rozmawiałem kiedyś ze znajomym o jakiejś konkretnej agroturystyce, którą mu polecałem, a o której nigdy wcześniej nie słyszał. Pytał o coś, czego nie wiedziałem więc mówię, słuchaj mają swoją stronę wejdź i wszystkiego się dowiesz. Jak zaczął w telefonie w googlach wpisywać, to po pierwszej literze pierwszą podpowiedzą była właśnie ich strona!

Podczas jakiegoś grilla mieliśmy maniaka motocyklowego co cały czas nawijał o moto  a konkretnie o  KTM , wieczorem odpalam telefon aby coś poszukać a tam KTM-y !!! 

• Like 1

Jak kiedyś przekonają ludzi do powszechnego czipowania, to dopiero będzie wesoło. :) To teraz to tylko jeszcze dziecinne igraszki. A sposoby przekonywania już teraz mają. Przypomnijcie sobie w jaki sposób załatwili kanadyjskich kierowców blokujących tam miasta na początku pandemii.

• Like 2

Strasznie nisko tych ich oceniasz. Przekonywać ? Ciekawe słówko tylko po co kogo przekonywać jak sami zainteresowani jescze za takie opcje podziękują ???? przecież to takie super nie mieć przy sobie kasy i zapłacić telefonem, a jeszcze lepiej zegarkiem ????

• Like 6

Strasznie nisko tych ich oceniasz. Przekonywać ? Ciekawe słówko tylko po co kogo przekonywać jak sami zainteresowani jescze za takie opcje podziękują przecież to takie super nie mieć przy sobie kasy i zapłacić telefonem, a jeszcze lepiej zegarkiem

Fachowo to się Sławku właśnie nazywa miękkim sposobem perswazji. Łagodnie, stopniowo, zanim się większość połapie. Pawle, telefony już nie będą nikomu potrzebne. Je też zabiorą. 

• Like 4

Dokładnie tak jest .

Nawet po czasie z ALI dostajesz oferty na podobne towary. Córka przegląda inne oferty i też dostaje oferty produktów podobnych do tych ,które kupiła ew. oglądała. Tak nas śledzą.

Inny przykład oglądałem przez net na kompie jakieś części do przyczepy na jednej ze stron .Na drugi dzień tel. do mnie  dzwonią z tej "strony" i tekst :  oddzwaniamy  !!!  

Kolejny , były ferie wiec żona z córką pojechały na weekend  do Poznania i będąc w Galerii Stary Browar żona odbiera telefon  : jesteś tak blisko ,zapraszamy na badanie wzroku  do Vision Express !! a nigdy tam nie była i nie pojechały na weekend aby badać sobie wzrok .

To co sobie oglądasz np. w domu na kompie /laptopie to po jakimś czasie wyświetlają ci podobne oferty/reklamy. W pracy gdzie tego nie robiłeś o dziwo też masz te reklamy mimo ,że na służbowym nigdy nie szukałeś ofert ani nic nie zamawiałeś. Pojawiają się jak np. czytasz w wolnej chwili jakieś wiadomości. 

Nie akceptować plików cokie(czy jakoś tak) przy przeglądaniu nowych stron. Czyścić historię przeglądania. Używać "odkurzacza" CC Cliner. lub podobne...

Sorry za nie na temat...

• Like 2

To jest tzw powolne gotowanie żaby.

Wracając do wędek obecnie pojawiła się promka na ciekawe wędeczki obei huricane po 80 zyli

Kupilem 2 wedki obei. 1 trzymam i uzywam na codzien (master jigger - jestem mega zadowolony) 2 ga (tego huricane w cascie do 120g) odsprzedalem koledze. Nie doczekal u mnie debiutu - nie wiem czy kolega go uzywa, ale nie raportowal problemow - wiem tylko, ze spilowal paxur i uzywac chcial jak zwyklego spina.... Edytowane przez gooral

Ja mam też można powiedzieć 2 idzie 3-ia. Właśnie tę do 120g, śmiało do 200 bez problemów obsługuje. DMX pista to też obei 7-21g ta śmiało do 50g, powyżej już nie i teraz właśnie idzie 15-40 2,70m. Ta podejrzewam bedzie realnie tak 20-80g.

która to do 120 gram

bo znajduje mi tylko 100-500 gr