Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

W Biedronce można kupić dobry i tani chleb sporządzony z chińskiego ciasta Polecam zakupoholikom w dalekim wschodzie rozmiłowanym - do miłego kompletu  :) Z aplikacją jest taniej  :D

Obawiam się że nie masz racji :) Do Biedronki dostarcza mrożone pieczywo  Piekarnia Szwajcarska Wojciecha Śmiechowskiego :)  ;) Natomiast nie wykluczam że mąka może być z państwa środka. Choć raczej "skisła" by w morskim transporcie. A rozmrożenie ciasta, zrobienie chleba i powtórne zamrożenie nie opłaca się choćby ze wzgl na ceny energii o sanepidzie nie wspomnę.

Wracając do tematyki wędkarskiej to jeśli  mam zapłacić za 5 wkrętek do gum 10 zł a za te same wkrętki 100 szt 5 zl na Ali to jako skromny emeryt mimo wszystkich "przeciw" wymiękam... :P

Edytowane przez Marcin Rafalski
  • Like 4

W Biedronce można kupić dobry i tani chleb sporządzony z chińskiego ciasta Polecam zakupoholikom w dalekim wschodzie rozmiłowanym - do miłego kompletu  :) Z aplikacją jest taniej  :D

Sławek to jednak dobry blogger/blagier, uśmiałem się :lol: :lol: :lol:

A wracając do tematu, plecionka Leydun Thinner 0.4 porównywalna grubością do Sunline Saltimate Egi 0.5   splot troszkę inny, ale dla mnie się podoba :rolleyes:    Wpadło ostatnio kilka drobiazgów, będzie chwila to wrzucę, tymczasem jutro jadę na 3-4 dni na kropki,

trzymajta kciuki :good:

Edytowane przez drChlubicz
  • Like 1

Mój drogi Marcinie - kontenery z głęboko mrożonym ciastem właściwie "zawsze" widuję na bocznicach Olechowa.. Pokrojone zawczasu w poręczne plasterki :) Ooo..ponoć zaczęli produkować sztucznej jajka kurze - w reakcji na wstręt europejsów do wszelkiej hodowli..

Nie zgodzę się też z resztą wywodu, albowiem nie jestem aż tak mało utalentowany - przez co aż tak skrajnie zdesperowany, aby kawałek drutu wlec do siebie przez pół globu, angażując do tego celu drugie pól świata. Robię ją w ułamku sekundy przez co jestem hejterem i obertrollem - co mi tez świetnie wychodzi :)  

To prawda, kolega Sławek potrafi dobrze bawić, a przy okazji skutecznie zagrzewa do ruchu w wątku :)

Ja ostatnio mam zajawkę na chińskie kuchenniaki. Kupiłem sobie sobie takiego no i kurczę, fajny jest, dawno nie miałem takiego banana na twarzy po rozpakowaniu przesyłki. XINZUO, a tnie jak samo zuo :D Porównując do mojego starego, sporo droższego kutego Victorinoxa, to ten ostatni wygląda troszkę biednie. Teraz idzie do mnie jeszcze samo ostrze, tym razem z damastu. Oprawię w ośmioboczny uchwyt w stylu japońskim. Oczywiście uchwyt też z Chin. Żeby nie było, sprawdziłem w polskim sklepie z japońskimi nożami i za kawałek drewna wołają prawie 3 stówy. No ludzie bez przesady...

Z innej beczki - sprzedawana na Ali Daiwa Salamandura to jakaś bliźniaczka Tatuli? Widzę, że występuje normalnie w katalogu Daiwa Malaisia, ale albo źle patrzę albo wielkich różnic nie widzę.

Można tak powiedzieć , minimalne różnice ;) Taka kolorowa tatulka , a Daiwa Salamandura Air Tw klon z płytka szpula.

Miałem Air TW fajny sprzęcik ;)7b44ef50c724fccfaf15ee4d12a955be.jpg

Edytowane przez SzczupakRzeczny
  • Like 3

Nie wiem jak multi, ale kilka stron wcześniej chwaliłem Salamandure w korbie i to był klon "naszej" Caldii, wersja azjatycka.

Bardzo przyzwoity młynek, trochę szumiał, ale serwisant sobie z tym poradził, za to Tatula w wersji spin nie ma żadnych kompleksów, kręci pięknie i jest zajefajna.

Edytowane przez drChlubicz
  • Like 1

Nie wiem jak multi, ale kilka stron wcześniej chwaliłem Salamandure w korbie i to był klon "naszej" Caldii, wersja azjatycka.

Bardzo przyzwoity młynek, trochę szumiał, ale serwisant sobie z tym poradził, za to Tatula w wersji spin nie ma żadnych kompleksów, kręci pięknie i jest zajefajna.

Super, ja jeśli chodzi o stałoszpulowe to mam Caldie różnych generacji, a z ciekawości dokupiłem na Ali Caldię 4000 azjatycką, cała zielona, piękna i chodzi równie dobrze jak wygląda!

Edytowane przez skrzyp
  • Like 1

W aplikacji masz ,,choice,, i wciskasz i dodajesz do koszyka lub kup 3 za 1.99$ i tam wybierasz tylko musisz kupić min trzy rzeczy

Akurat w tej opcji może być ciężko, bo nie zawsze są dostępne wszystkie kolory w promocji. Poza tym jak kupujesz kilka sztuk na jednej aukcji to doliczają koszt przesyłki bo gabaryty rosną. Lepiej kupować z monetami i po jednej sztuce, przyjdzie do ciebie w jednej paczce zbiorczej.

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

Czy któryś z kolegów kupił kiedykolwiek wędkę matki Haibo?

mój kolega kupił w tamtym roku na wyjazd ale jaki model nie wiem

coś 20-30 cw okolice 

pekła na pierwszym wyjeżdzie pod guma 20 gramów z głowką 5

tak w sumie sama z siebie bo normalnie kolega rzucał i w momencie ugiecia pekła

• Like 1