SzczupakRzeczny Opublikowano 19 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2024 (edytowane) https://tanispinning.pl/tag/alijoz/Można nim zamknąć spust szpuli lub otworzyć (nie pamietam kilka lat temu go miałem ) , ale czy coś poza tym nie wiem. Chyba ni Edytowane 19 Marca 2024 przez SzczupakRzeczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 19 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2024 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesM Opublikowano 19 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2024 (edytowane) Dam Wam tips jak zaoszczędzić parę groszy na zakupach Ali. Gdy interesuje Was wybrany kolowrotek to robić taki myk. Do koszyka od różnych sprzedawców dodajecie inne towary tak aby weszła najwyższa zniżka, wykorzystujecie największy bonus jaki jest dostępny. Opłacacie zamówienie, zostawiacie interesujący Was produkt, resztę anulujecie. Pieniądze Wracają do Was tego samego dnia lub na drugi dzień. Cieszycie się tańszym produktem. Zależy odmkodu i przedmiotu ale można czasami sporo zaoszczędzić.Ciekawe jest to co piszesz. Jakiś czas temu kupiłem 2 rzeczy i po opłaceniu okazało się że kwotę z kodu promocyjnego podzielili. I odliczyli z jednej i drugiej rzeczy. Edytowane 19 Marca 2024 przez GrzesM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 19 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2024 Ciekawe jest to co piszesz. Jakiś czas temu kupiłem 2 rzeczy i po opłaceniu okazało się że kwotę z kodu promocyjnego podzielili na pół. I odliczyli po równo z jednej i drugiej rzeczy.Też się spotkałem z taką sytuacją Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 19 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2024 https://www.aliexpress.com/item/33043094356.htmljest i 8'6" #1 w kolorze czarnym Muszę jezcze tyko dokopać się do sensownego uchwytu i setu przelotek.Dzięki za linki. Póki co dodałem do koszyka. Mam nadzieję, że wyjdzie Ci fajna wedeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 (edytowane) Stradica z Ali można dziś wyrwać za 450zl. Sposób jak macie opisany wcześniej Edytowane 20 Marca 2024 przez DumFish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Dzięki, czyli dość lekka przy takiej mocy, chyba zamówię na testy w Wisełce Wczoraj prztestowałem ją u siebie na glinkach. Jako porównawczą miałem swojego Fenwicka HMS 14-42g, w nominale 2,60m w rzeczywistości trochę skrócony do 2,50 ;-). Multik ten sam czyli abu revo stx 4 gen i linka power pro 20 albo 30 lb test, na tych samych ustawieniach hamulca magnetycznego na 1/4.Blacha jaka służyła do testów to alga 3 30g, bez kotwiczki.Odczucia takie w porównaniu do Fenwicka.Fenwick pod tą blachą znacznie bardziej przy wyrzucie się giął i ładował. przy ściąganiu szczytówka również znacznie głębsze ugięcie miała.Ten Huricane sztywniejszy, praca bardziej szczytowa. Tak przy wyrzucie jak i przy ściąganiu blachy wędka płycej się gieła i ładowała.Odległości rzutowe bardzo podobne niemal równo tak samo.Moim zdaniem realne cw dla tego obei huricane 2,70m 15-40g to 20-70g. Poniżej 20g raczej się nie będzie ładował albo będzie wymagał mocniejszego wymachu.Czucie pracy blachy lepsze niż w fenwicku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PLnK Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Panowie polecicie jakiś multik na pierwszy cast? Wypadłem z obiegu na dwa sezony. Pamiętam tylko kastkinga, że polecany był na start Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Kurze, na całym Ali Alijoz 400 niedostępny albo nie potrafię szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 https://pl.aliexpress.com/item/1005006008086686.htmlProszą bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 https://pl.aliexpress.com/item/1005006008086686.htmlProszą bardzoA zwróciłes uwagę że jest tylko przycisk "znajdź podobne" bez mozliwości kupna?? Czyli to co kolega napisał -> niedostepny.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 Moim zdaniem Piscifun się powoli "zwija". Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 To tylko nazwa. Jedna się zwija powstaje kolejna. Za to park maszynowy i całe, że tak to szumnie nazwę know how zostaje i przynosi potężne zyski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 Może sie zwija, a może po prostu rozeszła się pula sprzętu przeznaczonego na wyprzedaż. Zobaczymy za tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 Jasne, że potencjał technologiczny się nie zwinął. Piscifun to był tylko/aż brand. Ale jak ktoś chce kupić konkretnie Alijoza, to chyba lepiej się nie ociągać. Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teetee Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 Moim zdaniem Piscifun się powoli "zwija". Jakieś argumenty na poparcie tej tezy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 (edytowane) Jakieś argumenty na poparcie tej tezy?Obserwacja ofert z ali od kilku lat. Wystarczy? Spokojnie, takie zmiany są dobre, bo oferowane produkty są coraz lepsze Edytowane 23 Marca 2024 przez Przemek_M 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 (edytowane) Jakieś argumenty na poparcie tej tezy?Moja pierwsza muchówka była wlaśnie od nich, kupiona w Ali jeszcze przed vatowaniem. Potem kupiłem młynek muchowy, Alijoza 300 i parę innych gratów. Oficjalny sklep Piscifuna miał wtedy bardzo bogaty asortyment (sprzęt muchowy, castingowy, spinningowy, wędki, kołowrotki, różne akcesoria, torby śpiochy itp). Już nie kupuje u Chińczyków ale z ciekawości zajrzałem i widzę tylko kilka młynków spinningowych i castingowych. Cała reszta zniknęła... Jeśli to nie jest zwijanie marki, to nie wiem jak to nazwać. Edytowane 23 Marca 2024 przez zeralda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 Czy zdajecie sobie sprawę jak wielki ślad węglowy mają produkty kupowane na Aliexpress ? Chińczycy otwierają kopalnie węgla na potęgę, w zeszłym roku pobili rekordy wydobycia, produkcja odbywa się z pominięciem wszelkich norm klimatycznych no i ten koszmarnie długi, paliwożerny transport do Europy... kupowanie na Aliexpress = podpalanie Planety. Nie rozumiem dlaczego Unia jeszcze nie zakazała zakupów na Ali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 Jestem za!!!Koniecznie tez wprowadzić zakaz na wszelkie japończyki, amerykance, nowozelandy i inne takie!!! (tylko niech chwilkę poczekają aż mi prrzesyki dojadą ) 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 (edytowane) Czy zdajecie sobie sprawę jak wielki ślad węglowy mają produkty kupowane na Aliexpress ? Chińczycy otwierają kopalnie węgla na potęgę, w zeszłym roku pobili rekordy wydobycia, produkcja odbywa się z pominięciem wszelkich norm klimatycznych no i ten koszmarnie długi, paliwożerny transport do Europy... kupowanie na Aliexpress = podpalanie Planety. Nie rozumiem dlaczego Unia jeszcze nie zakazała zakupów na Ali Głównie dlatego, że jest od Chin uzależniona. Wspominałem o tym parę razy. Unija i nie tylko unija myślała, że puka, a okazało się, że jest odwrotnie ... Edytowane 23 Marca 2024 przez S.N. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 (edytowane) Nie żebym bronił chińczyków, ale czy produkty choćby SG, Westina czy innej Daiwy produkowane w Chinach są w ekologicznych fabrykach z użyciem wyłącznie prądu z OZE, a do europy płyną żaglowcami? Czy chodzi o to, że pośrednicy nic z tego nie mają? Nie mam nic do oficjalnych dystrybutorów/importerów, kupuje ich produkty, ale nie lubie demagogi. Przepraszam za moje poglądy. PS. Niedługo będę miał pierwszy kołowrotek Made in PRC. Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Edytowane 23 Marca 2024 przez radeqs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 Wyjaśnienie wydaje się dość proste. W Europie nie produkuje się wielu rzeczy, a jeśli produkuje się to dużo drożej. Zakładają że kochana Unia zakazuje zakupów na Ali natychmiast znajdą się firmy które te nie produkowane rzeczy będą importować W uproszczeniu wyjdzie na to samo, może wpływy z ceł i podatków będą nieco większe ale i to wątpliwe bo droższych rzeczy mniej by kupowano. Natomiast wprowadzenie całkowitego zakazu handlu z Chinami jest nierealne nie tylko ze względu na gospodarkę, która "staneła by" bez komponentów, półfabrykatów, upadku konsumpcji, itd ale i ze względów politycznych albowiem nie mając siły napędowej w postaci eksportu Państwo Środka sięgnęło by po rozwiązania militarne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 Czy zdajecie sobie sprawę jak wielki ślad węglowy mają produkty kupowane na Aliexpress ? Chińczycy otwierają kopalnie węgla na potęgę, w zeszłym roku pobili rekordy wydobycia, produkcja odbywa się z pominięciem wszelkich norm klimatycznych no i ten koszmarnie długi, paliwożerny transport do Europy... kupowanie na Aliexpress = podpalanie Planety. Nie rozumiem dlaczego Unia jeszcze nie zakazała zakupów na Ali A się mu na dowcipy zebrało 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 [...] ale czy produkty choćby SG, Westina czy innej Daiwy produkowane w Chinach wykonywane są w ekologicznych fabrykach z użyciem wyłącznie prądu z OZE, a do europy płyną żaglowcami? [...] słuszna uwaga, w celu ratowania ziemi należałoby zakazać w Europie sprzedaży wszelkich produktów wytwarzanych bez uwzględnienia europejskich norm środowiskowych, emisji CO2 itp czy też po prostu pokonujących zbyt długą drogę od producenta do rynku zbytu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi