Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio mam jakiegoś pecha co do zakupów na ali...

Zazwyczaj nagrywam otwieranie każdej paczki która do mnie przyjdzie. Dwa tygodnie temu, w środku nocy otwarłem paczkę z przyponami konicznymi. Oczywiście z rozpędu pominąłem całe nagrywanie. Oj ja głupi... ile się musiałem nakombinować, żeby udowodnić obsłudze Ali, że w środku zamiast zamówionych dwóch paczek była tylko jedna. Zwrot udało się otrzymać, jednak było trochę przepychanek słownych w tej sprawie. 

Dzisiaj spodziewałem się dużej paczki z główkami wolframowymi. Zamiast tego otrzymałem w paczce śrubę imbusową, kulkę z łożyska i przypinkę z Harrego Pottera... To nawet nie wygląda na pomylone zamówienie, po prostu są to randomowe rzeczy których nie ma w sprzedaży ten sklep. Czekam na reakcję ze strony obsługi klienta. 

Kolego venom_666 moją paczkę dostarczono w terminie, ale ... Inpost kurier to usługa całkiem inna od Pocztex ... Wszystko widać na zdjęciach. W paczce oprócz zacisków miał być nóż ... Zgłosiłem sprawę do aliex i czekam.

attachicon.gif u.jpg       attachicon.gif u1.jpg

a zobaczysz co Ci odpowiedzą

zgłoś do firmy przewozowej

a firma przewozowa - trzeba było zgłosić zaraz po odbierze braki

Abstrakcyjnie tanie Lifepo4 https://www.aliexpress.com/item/1005006568618051.html

Sam wziąłem jedną sztukę, jest niby darmowy zwrot, więc ewentualnie odeślę.

W pierwszym komentarzu "fake discount".

Byla już taka oferta jakieś 2 miesiące temu. Kilku kolegów wtedy zakupu dokonało. Może się pochwalą, że nie doszło i pieniądze zostały zwrócone. Coby nie oceniać to jest bardzo dobry pomysł na chwilówkę z pominięciem pośredników i oprocentowania.

• Like 3

Czołgiem

Zdarzyło Wam się kiedyś że przesyłki nadane na adres zostały automatycznie przekierowane do paczkomatu?

Zamówiłem kilka drobiazgów dosłownie trzy dni temu z dostawą na adres jak zwykle, dzisiaj dostałem info w apce InPost że przesyłki są w trakcie przygotowania, oczywiście żaden numer w apce nie pokrywa się z tym z Ali, nie podawałem również żadnego numeru paczkomatu.

Wygląda to tak:

attachicon.gif Screenshot_2024-03-26-00-29-29-505_pl.inpost.inmobile.jpg

pisałem o tym kilka wypowiedzi wyżej - że zamaist pocztexu wiezie kurier inpost

• Like 1

Poza procesaami dostwy, to kluczowym chyba w czasie dostawy jest fakt że posiadają magazyny w wielu krajach, w tym właśnie USA, Hiszpania czy w naszym rejonie Chechy. Logicznym jest że jeśli mamy szczęście do sprzedawcy to towar jedzie wlasnie z tych magazynow a nie z Chin. To znacznie skraca drogę...

Niektóre radia samochodowe z Androidem mają wysyłkę z Polski, lądują więc dwa dni po zakupie u klienta.