Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam Mifine slasch, spina na fuji 1.93. Łowiłem nim raz i tylko na przynęty do około 0.8g. Zasięg rzutu taki sam jak we wklejce Mikado do 8g. Waga naprawdę lekka, przy wyrzucie pracuje środkowa część blanku. Szczytowa jest delikatna ale szybko gaśnie.

Do delikatnego łowienia świetny kij, za przyzwoite pieniądze.

• Like 2

179 za 100 ah :D

Do kumpla jedzie taki sam zamówiony z aplikacji za 150:D

Grubo

W tej cenie najwyżej będzie bateria do lamy na budowę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Do mnie Chińczyk przysłał w  piątek zamiast towaru Inpostem kopertę z zyczeniami wiec jak dostaniecie jakaś przesyłkę z głupotą której nie zmawialiście to nie wyrzucajcie opakowań i kopert do koszt a -zróbcie zdjęcia opakowań naklejek i  posłuża jako dowód dla zwrotu kasy

Edytowane przez selk

Jeśli nie został opłacony z Vatem, to klucz. Wszystkie chyba towary z Ali mają już Vat bo Alibaba dostosowała się do wymogów już ze dw lata temu. Tak więc u nas tylko trafia na sortownię, a odprawa odbywa się tam gdzie towar dotarł jako do pierwszego kraju Unii. Nasze służby celne mogą jedynie doliczyć cło jesli paczka jest powyżej wartości zwolnionej. Jeśli się miesci w limicie to nawet ręki nie dotykają.

na ali chyba towary do 1000 zł mają płacony VAT - powyżej to zależy co jest napisane w ogłoszeniu - no i wiadomo jak wysyłka z EU to brak VAT pewny

natomiast miałem juz problem z jedną przesyłka po wprowadzeniu VAT

urzad kieruje sie tym czy jest załaczony do przesyłki czy tam do listu przewozowego  numer  faktury od sprzedawcy

mnie zatrzymali rzecz do oclenia i napisali maila  czy mam dokumenty że VAT został zapłacony

jak przysłałem mailem pobraną z ali fakture to od razu puścili rzecz dalej

Wróciłem do domu i na spokojnie pomacałem Purelure WIld w trzech wersjach L, ML i MH. To co mogę napisać z domowych testów organoleptycznych, że pomiędzy eLką a MLką jest ogromna różnica. Zdecydowanie większa niżeli pomiędzy ML a MH.

Wersja L ma dużo mniejszą zbieżność, na moje jest to kijek, który można przyrównać do tradycyjnych MLek. Patyk delikatny, bardzo szybki - na moje pociągnie do 20-25g.

Wesja ML, to już rasowa sandaczowa szpada. Średnica blanku na dole jest dużo wyższa od delikatniejszego brata. Ogromna moc w dolniku, ja bym ją przyrównał do wędek opisanych w Polsce jako Mki. Na oko pociągnie 35-40g, ale tu muszę zastrzec, że to tylko wrażenie z domowej macanki.

Wersja MH zbudowana jest bardzo podobnie, można założyć, że jest po prostu o 2 klasy mocniejsza. Nad swoim prywatnym stawem bez problemu rzucałem Pig Shadem 20cm.

Guma 16-18cm wraz z główką 10-20g będzie tu idealna.

Poniżej podaje wyniki pomiarów średnicy blanku w dolnej części (tuż nad pokrętłem mocowania multika, bo nie wspomniałem jeszcze, że to wersje castingowe) oraz przy górnej przelotce tuż poniżej jej oplotu.

L 9,9mm - 1,4mm

ML 13,2 - 1.6mm

MH - 13,5mm - 1,85mm

post-72870-0-33718200-1712689016_thumb.jpg

Edytowane przez teetee
  • Like 2

Ja też dzisiaj odebrałem purelure tylko seabed L+. Naliczyli 8.50 zł, opłaty manipulacyjnej. Pewnie za obsługę celną.

Ja przed chwilą odebrałem inny kij (tania spławikówka dla dzieciaków) i po raz pierwszy od wejścia VAT EU naliczono mi te 8.50 PLN. Czyżby Poczta Polska zmieniła front?

Ja przed chwilą odebrałem inny kij (tania spławikówka dla dzieciaków) i po raz pierwszy od wejścia VAT EU naliczono mi te 8.50 PLN. Czyżby Poczta Polska zmieniła front?

Poczta teraz odrabia straty na umowie z alibabą. Szkoda że naszym kosztem. Powinni przedstawić uzasadnienie pobrania opłaty

Wysłane z Atari XL przy użyciu Tapatalka

U mnie z wędką, która miała opłacony VAT również naliczono 8,5zł za obsługę celną. Wcześniej takie przesyłki przychodziły bez opłat.