drChlubicz Opublikowano 13 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2024 Te ala Buster jerki mają grzechotki? Miałeś te większe 17 cm ?Miałem max 15cm, są raczej szybko tonoce, szybciej niż Ori. Te z drugiego linku są bardzo nierówne w pracy. Jeden agresywny jak diabli, najlżejsze szarpnięcie robi odjazd że hohoho, by za chwilę z pudełka wyjąć inny kolor i totalny leniuch jak by nie szarpać to odjazd bardzo leniwy i niewielki. Fakt w opadzie wszystkie lusterkują (mam tonące).To prawda, różne się trafiają, ja nawet raz kulki wyciągałem żeby spowolnić opad na plus świetne uzbrojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 Te z drugiego linku są bardzo nierówne w pracy. Jeden agresywny jak diabli, najlżejsze szarpnięcie robi odjazd że hohoho, by za chwilę z pudełka wyjąć inny kolor i totalny leniuch jak by nie szarpać to odjazd bardzo leniwy i niewielki. Fakt w opadzie wszystkie lusterkują (mam tonące).te pierwsze Swimy - to ja mam złe doświadczenia - kupiłem pare i kolega łowił na oryginały ja na te z ali i on łowił ja niepo zamianie ja łowiłem a on na te z ali niemoze to kwestia kolorówmieliśmy po 4-5 kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 to nie jest kwestia preferencji tylko bardziej techniki prowadzenia przynęty przy tzw. mormyszingu - zbyt sztywnym / szybkim kijem po prostu nie będziesz w stanie zrobić prawidłowej animacji, tutaj potrzebny jest określony kompromis w dosyć wąskim przedziale - dla mnie osobiście BBN jest numerem jeden póki co jeśli chodzi o mormyszing / białoryb chociaż niestety ma swoje ograniczenia jeżeli chodzi o wielkość bo certe ok 35 cm to już ledwo-ledwo nim wyciągnąłemTo prawda, do łowienia białorybu nie potrzeba bardzo szybkiego kija, a wręcz zbyt szybki może przeszkadzać lub gubić ryby. Jeśli chodzi o mnie, przy prowadzeniu mikro jiga nie stosuję żadnych agresywnych podbić, a raczej jednostajne prowadzenie w różnych partiach wody w zależności od głębokości, pory roku etc. lub bardzo wolny opad, ewentualnie jak dno na to pozwala - wleczenie. BB jak najbardziej się do tego nadaje i nie gubi ryb, pracuje całym blankiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesnypatataj Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 (edytowane) to nie jest kwestia preferencji tylko bardziej techniki prowadzenia przynęty przy tzw. mormyszingu - zbyt sztywnym / szybkim kijem po prostu nie będziesz w stanie zrobić prawidłowej animacji, tutaj potrzebny jest określony kompromis w dosyć wąskim przedziale - dla mnie osobiście BBN jest numerem jeden póki co jeśli chodzi o mormyszing / białoryb chociaż niestety ma swoje ograniczenia jeżeli chodzi o wielkość bo certe ok 35 cm to już ledwo-ledwo nim wyciągnąłemTo prawda, do łowienia białorybu nie potrzeba bardzo szybkiego kija, a wręcz zbyt szybki może przeszkadzać lub gubić ryby. Jeśli chodzi o mnie, przy prowadzeniu mikro jiga nie stosuję żadnych agresywnych podbić, a raczej jednostajne prowadzenie w różnych partiach wody w zależności od głębokości, pory roku etc. lub bardzo wolny opad, ewentualnie jak dno na to pozwala - wleczenie. BB jak najbardziej się do tego nadaje i nie gubi ryb, pracuje całym blankiem.Tak z ciekawości... z jakich plecionek/żyłek korzystacie przy takim lekkim połowie? Edytowane 14 Listopada 2024 przez lesnypatataj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 Może tu znajdziesz, miłej lektury.... https://jerkbait.pl/topic/29825-%C5%82owienie-bia%C5%82orybu-na-spinning/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragonexp Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 Panowie możecie polecić prostownik do akumulatora agm/gel 100ah? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 Mam taką, co prawda z allegro nie z alika, jest ok.https://a.aliexpress.com/_EwhidxL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2024 Panowie możecie polecić prostownik do akumulatora agm/gel 100ah?Do 100ah. Ale czy od 20ah ? Czy jednak np od 7ah ?Bo większość tych z Ali łapie od 14-20 a nie od 7miu i nie naładujesz tych do echo Wysłane z mojego CPH2609 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragonexp Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2024 Najlepiej jak by można było ładować zarówno Alu od echo jak i 100ah, miałem paco i się spalił zaraz po gwarancji. Chyba że polecacie cis z naszego rynku do 250zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2024 Najlepiej jak by można było ładować zarówno Alu od echo jak i 100ah, miałem paco i się spalił zaraz po gwarancji. Chyba że polecacie cis z naszego rynku do 250złCTX ale to nie ta kasa chyba ze uzywany bys chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 Panowie możecie polecić prostownik do akumulatora agm/gel 100ah? Od lat używam Schumahera 12A/120 czy jakoś tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 Od lat używam Schumahera 12A/120 czy jakoś tak.Używam i ja tego Shumachera od kilku lat bez zarzutu, Koyosonic 100Ah nie chce paść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 U mnie Schumacher sci 10A sprawdza się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 Panowie takie pytanieNie zdążyłem odebrać przesyłki z paczkomatu, zakup na temu. Czy mogę coś jeszcze z tym zrobić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 Panowie takie pytanieNie zdążyłem odebrać przesyłki z paczkomatu, zakup na temu. Czy mogę coś jeszcze z tym zrobić?Nie napisałeś ile było po. Zadzwoniłbym szybko do operatora paczkomatu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 paczka lezy potem ze 3 dni w punkcie zwykle i można ja tam odebrac - trzeba zdzwonic na infolinie i zapytacale jak to było 2 tyg temu to szkoda pradu raczej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 18 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2024 Paczka wróci do nadawcy, jest wyraźnie napisane w regulaminie in post ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 18 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2024 Spóźniłem się prawie godzinę, niedziela popołudnie a paczki już nie ma. Tak jak mówisz już ruszyła spowrotem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.berlinski Opublikowano 20 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2024 Panowie macie jakieś sprawdzone jerki z Ali? Raczej mniejsze 12-40gram. Prosiłbym o link lub jakąś nazwę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesnypatataj Opublikowano 20 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2024 Polecam te, bardzo "podobne do westinów - podobno oryginały, które się wysypują z linii produkcyjnej Jak zobaczysz w opiniach nawet logo maja Mam kilka sztuk pracują super, oryginałów nie posiadam, więc nie mam porównania Generalnie polecam cały sklep, wszystkie jerki bardzo dobrej jakości.https://pl.aliexpress.com/item/1005007976353999.html?pdp_npi=4%40dis%21USD%21US%20%247.98%21US%20%247.98%21%21%217.98%217.98%21%40210384cc17320956686467867eed96%2112000043118098158%21sh%21PL%21731883605%21X&spm=a2g0o.store_pc_allItems_or_groupList.new_all_items_2007472634584.1005007976353999&gatewayAdapt=glo2pol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.berlinski Opublikowano 20 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2024 Dzięki.A coś na wzór sliderów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 20 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2024 Np tehttps://pl.aliexpress.com/item/4000274509467.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.602.4fd71c24KdyHnG&gatewayAdapt=glo2pol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 20 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2024 Panowie macie jakieś sprawdzone jerki z Ali? Raczej mniejsze 12-40gram. Prosiłbym o link lub jakąś nazwę .Właśnie udało mi się znaleźć to na AliExpress: 21,29zł | Przynęta wędkarska Swim GLIDEBAIT Długie rzucanie Twarda sztuczna przynęta na szczupakihttps://a.aliexpress.com/_ExhqGBT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 20 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2024 Te slidery z aliexpres Ala Salmo mają akcje kamienia. Te westiny z aliexpres niby orygiały tylko że dostałem ostatnio w ręce na chwilę taki z Ali i miałem ten sam kolor oryginalny w domu kupiony u nas.Połozyłem obok siebie i są pewne detale różnicy poza niedomalowaniami .Nie miałem okazji połowic na raz obydwoma.Być moze mój był sprzed kilku lat i coś się zmieniło w budowie Wysłane z mojego CPH2609 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 21 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2024 (edytowane) Najprostszy test Westinów - zdjąć kotwice i zważyć te same modele (oryginał i Ali)Jerki z Ali a`la Slider i Buster Jerk, są cięższe od oryginałów, ale chodzą całkiem ok. Chociaż, jak już ktoś pisał, bardzo różnią się między sobą pracą.Trafiłem takiego a`la Buster Jerk, który pracą przypominał patyk, szedł tylko do przodu Edytowane 21 Listopada 2024 przez Durzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi