Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Przyleciał kołowrotek. Kręci poprawnie, waga się zgadza, ilość łożysk też, luzów nie ma.

Stukało. Dżwignia od zbijaka Była milimetr (może) za mało podgięta. Spiłowałem i nie stuka.

Przekładnia z aluminium. Do tego nie jestem przekonany, ale w markowych kołowrotkach też podobno takie są.

Przyleciał i kij. Parametry zgodne z opisem, będzie służył do nęcenia w federze...

Pierwszy raz kupuje młynek z Ali

https://a.aliexpress.com/_EyIQbbM

Wybrałem model 2500s tak, S oznaczony. Gdzie ja albo ślepy jestem albo nie widzę takiego modelu w tej linii. Ciekawe co to przyjdzie. Modelu 2000 niestety nie było

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 tygodnie później...

Ktoś może polecić jakieś sprawdzone aku 100-120mAH LiFePO4  z dostawą z UE w dobrej cenie?

Kupiłem ten, dostawa w 3 dni. Co prawda 180ah, ale z monetami i kodem rabatowym wyszło jakieś 770PLN.

https://a.aliexpress.com/_EIXnJAq

Polecasz coś czego nawet jeszcze nie otrzymałeś ???? Nie mówiąc już o dłuższym użytkowaniu czy testach.

Andrzej od x czasu piszę się w tym wątku o tych aku i je forumowicze polecają i to akurat całkiem rozsądny wpis w przeciwieństwie do pytania bo wystarczyło przeczytać ostatnich kilkadziesiąt stron albo skorzystać z wyszukiwarki googla ..., jednak na pewno totalny brak czasu był przeszkodą i stąd pytanie ...

• Like 1

Otrzymałem skoro podałem czas dostawy...[emoji6]

Dłuższego użytkowania faktycznie nie ma, ale od początku sezonu zasila dziobówkę bezproblemowo.

Co do polecania, to jak S.N. zauważył zarówno na JB, jak i na forach camperowych i innych, litokala ma bardzo dobre opinie [emoji3]

• Like 2

Andrzej od x czasu piszę się w tym wątku o tych aku i je forumowicze polecają i to akurat całkiem rozsądny wpis w przeciwieństwie do pytania bo wystarczyło przeczytać ostatnich kilkadziesiąt stron albo skorzystać z wyszukiwarki googla ..., jednak na pewno totalny brak czasu był przeszkodą i stąd pytanie ...

Już nie wspominając o chatgpt, gemini aka.asystencie google, nawet pisać nie trzeba...

Zgadza się. litokala ma bdb opinie wszędzie gdzie o aku mowa, od małych latarkowych, po duże.

W majówkę pływałem 3 dni x kilka godzin w trollu (plus szybkie przeloty na Rhino 70 lbs w trybie sport) na aku Liitokala 200Ah ....bez ładowania. Zostało 40%.

Ładujecie te aku ładowarkami które są w zestawie, czy używacie jakichś innych/lepszych ładowarek?

Ten który @sinus polecił ma dedykowaną ładowarkę 10A, zastanawiam się jak długo będzie ładować aku 180 AH, i czy nie warto jednak zainwestować w jakąś lepszą ładowarkę, co myślicie?

Edytowane przez drChlubicz

Do 180Ah, optymalna jest 18 lub 15A ładowania, ale dobra 10 też da radę.

Lifepo4 to nie kwasy żeby ładować je 1/10C. Lifepo4 ładujesz prądem jaki maksymalnie przyjmie BMS. Jak masz BMS 60 A to przyjmie maks 60 A. Jak masz w 100Ah baterii bms 100 A to możesz iładować i 100A. 

Osobiście 100 Ah ładuję 20A ładowarką. Im wyższe natężenie tym szybciej naładujesz a nic z baterią się nie wydarzy. 

Jak ma się różne baterie to najlepiej sobie kupić zasilacz laboratoryjny ustawiasz sobie natężenie i napięcie i łogień. 

• Like 1

Zgadza się. litokala ma bdb opinie wszędzie gdzie o aku mowa, od małych latarkowych, po duże.

Nie wiem czy to dobre ale kupiłem 40ah a po pomiarach miał 25ah. Testy robiłem 3 razy żeby nie było. Na szczęście poszedł do zwrotu i oddali pieniądze. W sieci pełno jest testów i litokala ma o 20 procent mniej niż deklarują. Przy dużych pojemnościach większość nie zauważy braku, a nie każdy może prowadzić testy.

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka