Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Mógłbyś kolego dać namiar na ten ochraniacz przeciwdeszczowy?

proszę:

https://pl.aliexpress.com/item/1PC-Outdoor-Hiking-Backpack-Rain-Cover-Waterproof-Durable-35L-45L-Camping-Raincover-Travel-Kit-Army-Green/32782747989.html

(to jest "zwykły" zielony kolor z lekkim połyskiem, nie army green) 

• Like 1

Kupował ktoś z Was jakieś dwustronne pudełka do przechowywania wobków i mógłby je polecić.

Wejdz do sklepu jak mrówka itd lub supermarkety są bardzo fajne pudełka w dobrej cenie I na miejscu używam tylko specjalnych pudełek do gum żeby się nie topiły pozdrawiam

Bronią się przed PayPal bo platforma gwarantuje bezpieczeństwo kupującym i jest skuteczna. Za każdym razem kiedy wszedłem w spór ze sprzedającym odzyskałem pieniądze. Dlatego prawie wszystkie zakupy robię na ebay'u mimo że czasem trochę drożej.

Edytowane przez Małkociniak

Bronią się przed PayPal bo platforma gwarantuje bezpieczeństwo kupującym i jest skuteczna. Za każdym razem kiedy wszedłem w spór ze sprzedającym odzyskałem pieniądze. Dlatego prawie wszystkie zakupy robię na ebay'u mimo że czasem trochę drożej.

A zdażyło Ci się kiedyś nie odzyskać kasy z aliexpress przy ich obecnych formach płatności? Bo mi nigdy a kilka zwrotów miałem.

Edytowane przez coma
  • Like 1

A zdażyło Ci się kiedyś nie odzyskać kasy z aliexpress przy ich obecnych formach płatności? Bo mi nigdy a kilka zwrotów miałem.

Tak, zdarzyło mi się nie odzyskać kasy, i więcej mimo że zostałem oszukany przez sprzedającego. Na ebay'u nigdy nie zostałem oszukany, ciekawostką jest że czas dostarczenia zakupów z ebay'a jest o połowę krótszy niż z Ali. 

• Like 1

Na ebay'u nigdy nie zostałem oszukany, ciekawostką jest że czas dostarczenia zakupów z ebay'a jest o połowę krótszy niż z Ali. 

To nie serwis/ portal/ platforma Cię oszukuje/ nie oszukuje tylko jej użytkownik. Druga sprawa- co to jest "czas dostarczenia zakupów" z ebay/ aliexpress? Bo do mnie, w przypadku aliexpress, paczki dochodziły: najkrócej- 4 dni, najdłużej- ok.50 dni.

• Like 1

Pozwole sobie cos dodac... Z czego wynika robieznosc w czasie dostawy z Ali. Ano prozaicznie, oni tam maja umowy ryczaltowe z ichniejsza poczta, raz na 2 tyg odbieraja od nich np. 1000 przesylek za iles tam czajnis$. Jak sie trafi akurat przed to mamy przestlke za 2 tyg, jak chwile pozniej to ze 4 tyg... etc. No i wiekszosc nierejestrowane wiec moze zaginac zarowno u nas, w China, jak i po drodze. Ale musi sie im kalkulowac pomimo ryzyka, ze 30% nie dotrze wcale. A dlaczego? Patrz ceny na Alibaba...:-) Ktore i tak dla nas. Oni kupia taniej...

• Like 1

Czy ktos moze uzywal z kolegow takiego cuda do xul do bialirybu i okoni?

https://m.aliexpress.com/item/32580349535.html#autostay

Ja używałem.

A właściwie to nadal używam :) Kupiłem sobie ten kij jakoś tak wiosną ubiegłego roku. Jesienią dokupiłem drugi. A wiosną tego roku dokupiłem trzeci :lol:  :lol:  :lol: Kij jest bardzo wytrzymały, a przy tym nadaje się do łowienia na lekkie przynęty. Tylko to zbrojenie...  :angry:

Podnosiłem na tym kiju okonie 30+, klenia 42 cm, a ostatnio leszcza 48 cm. Rzucałem ciężarkiem 25 gramów. To wszystko były działania ekstremalne jak na tak delikatny kij, ale mając kilka zapasowych szczytówek sprawdzałem granice wytrzymałości wędki. Dzielnie zniosła wszystko :)

Polecam.

• Like 2

Ja używałem.

A właściwie to nadal używam :) Kupiłem sobie ten kij jakoś tak wiosną ubiegłego roku. Jesienią dokupiłem drugi. A wiosną tego roku dokupiłem trzeci :lol: :lol: :lol: Kij jest bardzo wytrzymały, a przy tym nadaje się do łowienia na lekkie przynęty. Tylko to zbrojenie... :angry:

Podnosiłem na tym kiju okonie 30+, klenia 42 cm, a ostatnio leszcza 48 cm. Rzucałem ciężarkiem 25 gramów. To wszystko były działania ekstremalne jak na tak delikatny kij, ale mając kilka zapasowych szczytówek sprawdzałem granice wytrzymałości wędki. Dzielnie zniosła wszystko :)

Polecam.

A powiedz prosze czy glowka 1 gram da rade komfortowo lowic czy raczej tak od 3 gram?