slawek_2348 Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Jak wierzyć w testy kogoś, kto nie skorygował takiego nawoju?Może nie korygował żeby było widać "jaki koń jest" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 (edytowane) oglądając zdjęcia sądzę że się da podkładkami pod szpule.Niedowój na dole nadmiar na górze do się wyregulować. Tylko stożek mnie martwi.Popraw mnie jeśli się mylę, moim zdaniem podkładka pod szpulę spowoduje podniesienie szpuli do góry i jeszcze więcej plecionki na dole. Czyli jeszcze większą podstawę stożka. Edytowane 27 Listopada 2017 przez Małkociniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrCz Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 (edytowane) czy potrafisz czytać ze zrozumieniem?dokładając podkładkę niwelujesz braki w lince widoczne na "dole" szpuli, podobnie "góra" gdzie jest jej za dużo.Inną kwestią jest stożek, o czym pisałem w swoim poście. Najprościej ręcznie nawinąć podkład układając go w "odwrotny stożek" lub zastosować nakładkę na szpulę o odpowiednim przekroju. Edytowane 27 Listopada 2017 przez PiotrCz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Umiem czytać ze zrozumieniem, ty zaś nie potrafisz napisać prostego przekazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Kto był na spotkaniu UL ten miał okazję przetestować: https://www.aliexpress.com/item/MR-Charles-NBC-6BB-RB-T-REX-Baitcasting-Reel-Left-Right-Hand-Bait-Casting-Fishing-Reel/32804664746.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.vkDvHxSłaba kultura pracy, ale rzuca bez żadnych tuningów na poziomie Curado 101D/51E. No i szpulka jest płytka, wchodzi szpula 135 m PP 4 lb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 https://pl.aliexpress.com/item/Multifunctional-Fishing-Scarf-3D-Digital-Print-Fish-Headwear-Anti-UV-Fishing-Bandana-Buffe-Trout-Carp-High/32781823257.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.265.msn2S8 Bardzo ładne wzory chust. Do tej pory tj. przez ponad rok, były w cenie ok 7 $. Teraz są po 3 więc cena jak najbardziej ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 ...Słaba kultura pracy,...Tłumaczy co jest przyczyną. ...ale rzuca bez żadnych tuningów na poziomie Curado 101D/51E....Może z powodu oparcia szpuli na 3 łożyskach? Twierdzi że są mniejsze "rezonanse" szpuli i dlatego fajnie przynęty latają.Większość elementów wymienna z Haibo, Piscifun i innymi chińczykami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Dzisiaj dojechała za pośrednictwem firmy kurierskiej FedEx zakupiona 11.11. na Ali wykałaczka Tetona. Nigdy nie kupowałem niczego co dostarczane było by kurierem, okazuje się że firma kurierska obligatoryjnie pobiera podatek vat. Sumując cena wędki wzrosła o 31 pln do kwoty 208 pln .Czekam na dokupiony młynek. Edytowane 28 Listopada 2017 przez Małkociniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Dzisiaj dojechała za pośrednictwem firmy kurierskiej FedEx zakupiona 11.11. na Ali wykałaczka Tetona. Nigdy nie kupowałem niczego co dostarczane było by kurierem, okazuje się że firma kurierska obligatoryjnie pobiera podatek vat. Sumując cena wędki wzrosła o 31 pln do kwoty 208 pln .Czekam na dokupiony młynek.Nieprawdą jest to co napisałeś. Ja miałem deklarację jako "sample" i wpisane 18 dolarów ( wg prawa poniżej bodajże 22 nie podlega to watowi, jeśli nie jest na firmę) i nie zapłaciłem nic vatu. A kupiłem kija droższego bo tego 2-10. Też czekałem czy nic nie trzeba będzie dopłacać, jak widać nie doplacałem. FedEx Warszawski.Jaki młynek do niego wzięłaś z ali? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 28 Listopada 2017 przez RedJin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Nieprawdą jest to co napisałeś. Ja miałem deklarację jako "sample" i wpisane 18 dolarów ( wg prawa poniżej bodajże 22 nie podlega to watowi, jeśli nie jest na firmę) i nie zapłaciłem nic vatu. A kupiłem kija droższego bo tego 2-10. Też czekałem czy nic nie trzeba będzie dopłacać, jak widać nie doplacałem. FedEx Warszawski.Jaki młynek do niego wzięłaś z ali?Czyli zgodnie ze stanem rzeczywistym były to próbki/wzory towaru w cenie 18$!? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Nieprawdą jest to co napisałeś. Ja miałem deklarację jako "sample" i wpisane 18 dolarów ( wg prawa poniżej bodajże 22 nie podlega to watowi, jeśli nie jest na firmę) i nie zapłaciłem nic vatu. A kupiłem kija droższego bo tego 2-10. Też czekałem czy nic nie trzeba będzie dopłacać, jak widać nie doplacałem. FedEx Warszawski.Jaki młynek do niego wzięłaś z ali? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu TapatalkaNapiszę w Twoim tonie, to TY nie piszesz prawdy a do tego nie masz wiedzy w temacie, poczytaj o podatku o wartości dodanej od towarów i usług. Podatek vat może odliczyć (upraszczając)przedsiębiorca, a płacą go wszyscy na co dzień, kupując towar czy usługę w kraju. Niektóre towary są zwolnione z cła zaś obowiązek vat leży na wszystkich produktach importowanych z Chin, a tylko od szczęścia zależy czy wpadną w ręce celnika na WER-ze.w Polsce są też towary i usługi zwolnione z vat lub z 7 % stawką. Edytowane 28 Listopada 2017 przez Małkociniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 @Małkociniak nie masz racji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Dzisiaj dojechała za pośrednictwem firmy kurierskiej FedEx zakupiona 11.11. na Ali wykałaczka Tetona. Nigdy nie kupowałem niczego co dostarczane było by kurierem, okazuje się że firma kurierska obligatoryjnie pobiera podatek vat. Sumując cena wędki wzrosła o 31 pln do kwoty 208 pln .Czekam na dokupiony młynek.Tak sobie przepatrzyłem swoje zakupy na Ali. 4 wędziska przysłane przez: 1 x FedEx, 1 x UPS i 2 x DHL (wszystkie powyżej 200 PLN) oraz zakup 2 Tatul. Nigdy nie poniosłem dodatkowych opłat podatkowych. WER W-wa. Edyta podpowiada, że 3 razy to był Teton i raz Tsurinoya. Edytowane 28 Listopada 2017 przez Młody wędkarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 @Małkociniak, absolutnie nie miałem na celu kłótni wywoływać , ale pisanie ze kurier obligatoryjne dolicza opłatę wymaga sprostowania skoro tak nie jest. Zamawim z ali kawał czasu, nigdy nic nie doplacałem poza kosztem u chińczyka. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Tu jakby kontynuacja tego co mówiłem, doczytaj do końca.https://www.wykop.pl/wpis/7695496/porada-prawna-zamowilem-z-ali-paczke-fedex-em-i-oc/Celnicy to nie frajerzy nie interesuje ich żaden napis, sample, tudzież gift,tympardziej z chin, ja prawdopodobnie zapłaciłem podatek od kosztów transportu. Kiedyś kupiłem telefon od Chińczyka , napisał professional sample celnika to nie interesowało dostałem pismo o przedstawienie f-ry zapłaty, wysłałem scan e-mailem. Za tydzień telefon przyszedł pocztą za pobranie trochę ponad sto pln-ów vat-u bo telefony są zwolnione z cła.A tu masz podstawę prawną. Jednym słowem miałeś farta przy dostawie firmą kurierską, jeśli chodzi o drobnicę dostarczaną PP to sprawa wygląda inaczej. Jeszcze w zeszłym roku na każdej przesyłce miałem zielony stempel UC. W tym roku żadna przesyłka nie była stemplowana (nie znaczy oclona) Dzisiaj przyszły tez do mnie plecionki z Ali i kółka łącznikowe, tez bez opłat. Edytowane 28 Listopada 2017 przez Małkociniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Do tej pory po prostu z Fedexu doliczali mi jakieś tam kwoty i przy dostarczeniu pobierali tak jak @Małkociniak. Teraz chyba się coś im zmieniło, bo dostaję na maila wezwania do wypełnienia oświadczenia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 O panie, odprawa celna. Będą dodatkowe koszty. Tak sie dzieje jak uznają że nie są w stanie zrobić odprawy bo dokumenty dołączene do przesyłki przez sprzedawcę są niewystarczajace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 (edytowane) Ciekawe, bo nadawcy paczek ci sami i nawet zawartości, jak zawsze. Widocznie jakiś audyt mieli i teraz muszą się bardziej wykazywać Edytowane 30 Listopada 2017 przez Mekamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 mogą chcieć zobaczyć dowód zakupu / przelewu - jesli podejrzewają że wartość podana przez sprzedawce jest zaniżona. Ale w praktyce wgląda to tak że Ty deklarujesz wartość przesyłki a oni dokładają koszt odprawy, czyli nawet jeżeli nie będzie do zapłacenia cała czy VATu to koszt "obsługi" administracyjnej opłaty celnej bedzie. moze to byc nawet pare stówek dodatkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 No zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 mogą chcieć zobaczyć dowód zakupu / przelewu - jesli podejrzewają że wartość podana przez sprzedawce jest zaniżona. Ale w praktyce wgląda to tak że Ty deklarujesz wartość przesyłki a oni dokładają koszt odprawy, czyli nawet jeżeli nie będzie do zapłacenia cała czy VATu to koszt "obsługi" administracyjnej opłaty celnej bedzie. moze to byc nawet pare stówek dodatkowoWszystkie opłaty dookoła obsługi celnej nie były wcale duże a wynikają one zapewne z ustawy, wtedy kiedy płaciłem cło za telefon to opłaty odprawy i pocztowe(bo wtedy kiedy UC ocli czy opodatkuje Ci zakupy to wysyła przesyłkę do adresata za pośrednictwem PP i jest to przesyłka pobraniowa) wynosiły około 30 pln 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 mogą chcieć zobaczyć dowód zakupu / przelewu - jesli podejrzewają że wartość podana przez sprzedawce jest zaniżona. Ale w praktyce wgląda to tak że Ty deklarujesz wartość przesyłki a oni dokładają koszt odprawy, czyli nawet jeżeli nie będzie do zapłacenia cała czy VATu to koszt "obsługi" administracyjnej opłaty celnej bedzie. moze to byc nawet pare stówek dodatkowo Problem pojawia się wtedy, kiedy zadeklarujemy 30$, faktyczna wartość to 150$, a celnicy zarządzają potwierdzenia wartości towaru (np. screen zamówienia itp.)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 @Jano, dobrze, że usunąłeś swój wpis. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 @Jano, dobrze, że usunąłeś swój wpis.....bo oprócz tego, że mam szybkie palce i czasem niewyparzoną gębę to czasem też... autorefleksję 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 https://m.aliexpress.com/s/item/32822539479.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail&productId=32822539479&productSubject=Super-bright-12V-35W-55W-65W-75W-100W-160W-220W-h3-xenon-headlamp-Built-in-ballast&af=185282&cv=17951906&cn=43p08re1blk6ivr2wpsku9r3i78tyzyt&dp=v5_43p08re1blk6ivr2wpsku9r3i78tyzyt&mall_affr=pr1&aff_platform&cpt=1512063146062&sk=jqf2Rf6&aff_trace_key=26db34aea65342e4b42a1f0a8d4f2d28-1512063146062-03228-jqf2Rf6&terminal_id=17d3d0d9dc2a4821978cd1cebffa11df Latarka w sam raz na nocne połowy???????????????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi