Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz to rozwinąć?

Pamiętaj o zasadach tworzenia wpisów. Ograniczasz się do stwierdzeń składających się z jednego, najwyżej dwóch słów. Jest to nie tylko niegrzeczne i niezgodne z naszymi zasadami, ale i nic, zupełnie nic nie wnosi do tematu. Ot, bezsensowna pisanina. Jeśli coś stwierdzasz, umotywuj, na jakiej podstawie tak uważasz, jakie przeprowadziłeś badania, które swoimi stwierdzeniami podważam, jakie własne doświadczenia posiadasz, jaką wiedzą zechcesz się podzielić. Bo jak na razie, to poza łamaniem regulaminu nic nie wniosłeś do dyskusji.

Ale co tu rozwijać. W łapach nie miałeś a porównujesz. Porównanie Trabant - Mazda na poziomie przedszkola (bo ja rzucę idiotyzm typu Ferrari - Mazda).

Aż tak trzeba ci to wyjaśniać?!

EOT

• Like 1

Oj Krzysiek, Krzysiek...

Może kiedyś nauczysz się czytać ze zrozumieniem to, co zostało napisane. Nigdzie nie napisałem, w żadnym sformowaniu dosłownym lub synonimie, że porównywałem te dwa wyczepiacze. Jeśli mam wybór, to wybieram coś, co jest rodzimej produkcji, wspierając polskiego rzemieślnika, a przy okazji naszego forumowego kolegę. I nie potrzebuję konfrontować tych dwóch urządzeń, by mieć pewność, że jest to ze wszech miar słuszny wybór. A że przy okazji nabywam Ferrari (do tego w cenie Mazdy), to wygrywam dodatkowo. I aby uprzedzić kolejne infantylne pytanie, skąd niby wiem, że jest to Ferrari wśród wyczepiaczy, poczytaj sobie poniższy wątek:

http://jerkbait.pl/topic/2444-odczepiacze-do-przynęt-i-co-robicie-by-zaczepów-było-mniej

• Like 1

Poważnie? Wielkość 3000 - 4000 z przeznaczeniem na lód?! Czy to tylko taki niewinny żarcik :huh:  :)

Poważnie.

Łowię głeboko i nie chce mi się pitolić kołowrotkiem ze szpulą rozmiaru naparstka.

Ryby też spore więc..

• Like 1

Nie posłuchał by kto tej opinii- bo rosyjskiego się uczyłem a nic nie ma po ichniemu:

https://www.youtube.com/watch?v=HXOZoUCYcv0

Bo może zaryzykował bym dać 80zł zamiast 600 :lol:

Ali lub Amazon.

Nic tylko brac????Prawie Stradic???? Edytowane przez Tom Rob

Nie posłuchał by kto tej opinii- bo rosyjskiego się uczyłem a nic nie ma po ichniemu:

Bo może zaryzykował bym dać 80zł zamiast 600 :lol:

Ali lub Amazon.

Prosze bardzo :) 

Ma jeden duzy minus, brak plynnego hamulca.

Ten z linku to model 4000, ale wielkosciowo wedlug goscia max 3000 w porownaniu do innych mlynkow, ale ma stopke jak w modelach 4000 (powiedzmy daiwy) czyli dluzsza

Takze jak masz obciety uchwyt w wedce, lub uchwyt skss lub tvs to moze nie pasowac, nie dokrecisz dobrze.

• Like 1

Tak- mankament hamulca widać nawet na filmie, ale za tą kasę sprawdzę.
Mam nadzieję, że to nie babol konstrukcyjny a tylko niedoróbka jego tarcz- trochę więc manualnej manipulacji przy nim i może będzie OK?
Gorzej z tą wielkością: właśnie o duży mi chodzi, chyba więc zamiast tego 4000 wezmę małego na okonki.
A z dużych co innego poszukam.
Jak w pokerze: sprawdzam :D

Edytowane przez ObraFM

Poczytałem o tym "bez-rotorowcu": nie będę eksperymentował, wystarczy że szykuję multik na giełdę więc wystarczy :D
I po przemyśleniu zamówiłem jednak 4000 pseudo Shimano
Jako mały zamówię chyba chińczyka z Worm Shawt, X-Aero Wrap i trybami Hagane- a co: jak już to zaszaleć to na całego  :lol:

post-65245-0-01362000-1515344911_thumb.jpg

• Like 1

U mnie pokazuje w dolarach i złotych

Pozdrawiam, Tomasz eS