Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

11-tego zamówiłem jeszcze czapeczkę, dzisiaj przyleciała, bardzo dobrej jakości produkt, zdjęcia z aukcji oddają ją 1:1

attachicon.gifHTB1OwZMNpXXXXXnXXXXq6xXFXXXg.jpg attachicon.gifHTB1gZgINpXXXXbpXXXXq6xXFXXXv.jpg attachicon.gifHTB1sdAkNpXXXXa6XVXXq6xXFXXXK.jpg

Mam ogromną prośbę- zmierzasz mi głębokość tej czapki? Jest zajebista ale ja nie znosze glebokich patrolówek. Za linka też bym był wdzięczny:-)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Trochę dziwną mają numeracje vs średnica :

HTB1eB62KpXXXXa8XpXXq6xXFXXXI.jpg?size=8

ale daj znać jak ogólne wrażenia :) 

Jeszcze chwila, a te Kastkingi beda najbardziej pewne, pol jerka sobie zamowilo...na razie pewne jest, ze 'za takie pieniadze nie ma sie do czego przyczepic' ???? Nie wiem jednak, czy uzytkownicy tak naprawde chwala, czy gania. Ale do maja wszystko w tym temacie bedzie przeanalizowane, jednoczesnie cena mocno skoczy, bo Chinczycy wyczuja biznes...kto nie kupi teraz kilometra, przegra zycie ????

Edytowane przez coloumb
  • Like 1

Jeszcze chwila, a te Kastkingi beda najbardziej pewne, pol jerka sobie zamowilo...na razie pewne jest, ze 'za takie pieniadze nie ma sie do czego przyczepic' Nie wiem jednak, czy uzytkownicy tak naprawde chwala, czy gania. Ale do maja wszystko w tym temacie bedzie przeanalizowane, jednoczesnie cena mocno skoczy, bo Chinczycy wyczuja biznes...kto nie kupi teraz kilometra, przegra zycie

To nie o to chodzi że za takie pieniądze. Ganiam za dużymi rybami. Płacę kupe kasy na paliwo, zezwolenia, sprzęt i inne rzeczy. I linka nie ma prawa mnie zawieść, nie będę na niej oszczędzał. Na czapce tak. ;)

Jeszcze kwestia przynęt . Używam głównie przynęt 40-100 gramów które nie są tanie. Kosztują czasem tyle co kilka szpulek chińskiej linki. 

Edytowane przez godski

czapka jest OK, bardzo dobrze wydane nieduże pieniądze, ale linka ... hymm, tu nie ma "jak za takie pieniądze"

oczywiście jak ktoś używa linki za 50zł i jest zadowolony, a teraz może zapłacić mniej, to czemu nie, dla mnie to już (niestety) nie ta bajka

np. namiotu :) :) też bym nie zaryzykował, są rzeczy, które nie mogą zawieść i ja też muszę mieć poczucie, że nie zawiodą :)

Edytowane przez BazyL

Na zdjęciu czapka wygląda bardziej niż OK. Nie było grama sarkazmu :) Co do linek, to mam gdzieś jakąś nounejmową "prawie prosto" z Chin, kiedyś z ciekawości odkupiłem od znajomego za kilka złotych. Cóż, nawet dałem jej szansę, zabrałem na okoniowe polowanie. Tasiemka, wyraźnie skręca się podczas użytkowania...ale zupełnie tak samo zachowuje się 8-splotowy Varivas PE 0.6 za 165 zł, tak więc nie jest to jakiś argument przeciwko B) Niemniej nie mam do niej zaufania, diabli wiedzą, jakie niespodzianki kryją się na tym ponad 100-metrowym odcinku najtańszej chińskiej myśli technicznej. Z drugiej strony...spryciarze potrafią ukręcić znacznie więcej, niż owczą wełnę na wrzecionie :ph34r:

Edytowane przez cristovo
  • Like 1

Jeszcze chwila, a te Kastkingi beda najbardziej pewne, pol jerka sobie zamowilo...na razie pewne jest, ze 'za takie pieniadze nie ma sie do czego przyczepic' Nie wiem jednak, czy uzytkownicy tak naprawde chwala, czy gania. Ale do maja wszystko w tym temacie bedzie przeanalizowane, jednoczesnie cena mocno skoczy, bo Chinczycy wyczuja biznes...kto nie kupi teraz kilometra, przegra zycie

nie wyczuja biznesu bo ludzie sie na tym przejada... osobiscie kupilem kastkinga zachwalanego w dziale plecionek z chin 12lb i pekala gdy probowalem podniesc 3kg na niej.... malo tego nie pekala na wezle tylko na calej dlugosci, gdzie miala kaprys to strzelala... druga sprawa to farbowanie w ciagu chwili mialem cale niebieskie rece od niej...  Tak wiec myślę ze jest do czego sie przyczepić 

tak wiec ja osobiscie z KK zrezygnowałem i jej nie polecam a ludzie niech sobie ja chwalą...  

Ciekawe tylko czy ktokolwiek ja przetestował za nim wydał opinie... 

Aktualnie czekam na kolejna plecionke z chin jak znow bedzie do dupy to juz sobie daruje zakupy plecionek z chin

• Like 1

Nie to, żebym KastKinga bronił, ale żeby tak od razu świat niektórym Kolegom nie zawalił się po wpisie @Michci0, zamieszczam poniższą fotkę. A na niej przelotka pofarbowana podczas pierwszego nawoju na kołowrotek pewnej znanej i bardzo dobrej plecionki...około 150 peelenów za motek trzeba dać, a łapki, rolka i wspomniana przelotka też upaćkane :D

post-55272-0-32610400-1480977065_thumb.jpg

• Like 4

Nie to, żebym KastKinga bronił, ale żeby tak od razu świat niektórym Kolegom nie zawalił się po wpisie @Michci0, zamieszczam poniższą fotkę. A na niej przelotka pofarbowana podczas pierwszego nawoju na kołowrotek pewnej znanej i bardzo dobrej plecionki...około 150 peelenów za motek trzeba dać, a łapki, rolka i wspomniana przelotka też upaćkane :D

attachicon.giffarba z plecki.jpg

Ha ha hahahaha:)

Było bezbarwną kupić:)

A poważnie - z naszej polskiej dystrybucji - żadna wyszukana plecionka - czarna - to po pierwszym dniu łowienia zrobiła się szara a ja miałem czarne ręce...

Cena w przeliczeniu na $ - ok 10 za 150 m...

Ja też poważnie...czasami po prostu bez względu na cenę, plecionka puszcza farbę. Nie wiem, od czego to zależy, drobny błąd w procesie produkcji czy sposób nanoszenia barwnika?

Z zastrzeżeniem, że ta moja "puszczalska" puszcza tylko przy pierwszym razie, później jest już całkowicie przyzwoita, oczywiście kolorek nieco blednie, ale nie brudzi i nie robi się z oczodajnej biała B) Kast Kinga raczej nie kupię, mimo tego, że gdzieś po youtube i forum krąży jakiś test, w którym bije na głowę Power Pro...

Edytowane przez cristovo
  • Like 3

Zdaję sobie sprawę z tego, że z tymi KastKingami to bywa różnie- jedni chwalą, inni narzekają. Myślę, że ich największym problemem nie jest jakość lub jej brak tylko nietrzymanie parametrów w kolejnych partiach. Dopóki nie kupiłem myślałem o niej, że taka tam chińszczyzna. Poza tym,  że na początku odrobinę pomalowała mi ręce na żółto jest naprawdę bardzo solidna- zresztą nawinąłem ją na miejsce znacznie droższej, która permanentnie darzyła brodą jak stąd do Jokohamy. Przy tej cenie można zaryzykować, że trafimy na nieudaną partię. Bo jeśli tak jak ja trafimy na partię udaną to zostanie w kielni sporo grosza na dużo dodatkowych metrów. Ale jak zawsze- każdemu według potrzeb :)

• Like 1

Ja zamawiałem torby od tego producenta jakość b.wysoka , po prostu są świetne

taką mniejszą używam latem na tel dokumenty i inne pierdoły

kvprt.jpg

Edytowane przez seiken
  • Like 1

I dlatego ceny dosc wysokie, jak na Ali. Wyprodukowanie u nas czegos podobnego, klasy premium badz chociaz medium, kosztowaloby na tyle duzo, ze pobicie Chinczykow cena nie byloby chyba mozliwe...ech, socjalizm...chinski ????

A z podobnym plecakiem to ja do ogolniaka chodzilem, z sentymentu moglbym i na ryby ????

Edytowane przez coloumb