Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

LINKA Znajomek używa do zabezpieczenia wiosełek na pontonie, dobry patent.

Goń sie synek z tymi twoimi wstawkami

Może admin wykazała by się i kolege Mikee uszeregował w dziale komercyjnym, gdzie ktoś płaci zeby zarobic.

Edytowane przez Małkociniak
  • Like 2

Goń sie synek z tymi twoimi wstawkami

(...)

Nie ma zgody na łamanie naszego regulaminu. To już kolejny Twój wybryk. Albo zaczniesz się stosować do naszych zasad, albo kary będą coraz bardziej dotkliwe. Aż do zbanowania włącznie. 

Jeśli masz zastrzeżenia do postępowania innego forumowicza, są bardziej cywilizowane metody - przycisk "Zgłoś" i krótki opis. 

• Like 9

Może nadinterpretuję, ale Chińczycy chyba rozumieją, że plany Ministerstwa mogą uderzyć ich po kieszeniach i... zmieniają usługodawcę przesyłek, bo już kolejną paczkę z Aliexpres dostałem wcale nie do odbioru w UP tylko do kiosku Ruchu. Co swoją drogą jest dla mnie lepiej, bo i bliżej, i nie musiałem się legitymować, i nie musiałem stać w kolejce.

Może nadinterpretuję, ale Chińczycy chyba rozumieją, że plany Ministerstwa mogą uderzyć ich po kieszeniach i... zmieniają usługodawcę przesyłek, bo już kolejną paczkę z Aliexpres dostałem wcale nie do odbioru w UP tylko do kiosku Ruchu. Co swoją drogą jest dla mnie lepiej, bo i bliżej, i nie musiałem się legitymować, i nie musiałem stać w kolejce.

Nie wiem czy ma to związek z planami Ministerstwa ale też, już od około 4 miesięcy zdarza się, że odbieram paczuchy w kiosku RUCHu. Ostatnio częściej. Tylko numer z sms'a i po sprawie.

Edytowane przez Mikee

Jesli się nie mylę przewoźnikiem paczki w ruchu jest poczta Polska. Wnioski te wysnuwam z linkow do sledzenia ktore otrzymywalem

Poczta Polska ma swoją usługę - Odbiór w punkcie, a RUCH - Paczka w RUCHu. To są zdecydowanie konkurenci na rynku, więc coś pomyliłeś.

Nie koniecznie. Mialem duzo przesylek ktore byly zamawiane na paczke w Ruchu a przewoznikiem byla poczta polska. Dostawalem wielokrotnie link do sledzenia z poczty polskiej. Poczta polska moze swiadczyc im uslugi spedycyjne

Masz rację (choć nie do końca), bo teraz sprawdziłem że RUCH udostępnia swoje punkty PP, więc można przesyłkę pocztową odebrać w kiosku RUCHU, ale w drugą stronę to już nie działa.

Te przesyłki, co przyszły do mnie do kiosku Ruchu na pewno nie były tknięte przez Pocztę

Z czystym sumieniem mogę polecić. Solidne rzepy, staranne wykonanie i co najważniejsze gruuuby neopren. Tak chroniony multiplikator powinien przeżyć upadek na twardą powierzchnię bez problemu. Pokrowiec da się zainstalować na TD Zillionie podpiętym do wędziska.

https://pl.aliexpress.com/item/LEO-Fishing-Reel-Ochronna-Ko-owrotek-Torba-Skrzynki-Pokrywa-dla-B-ben-Spinning-Tratwa-Po-ow/32908329615.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3da25c0fTBWahE

Panowie, czy spotkaliście sie z taką sytuacją: wędka wraz z wysyłka Fedexem kosztuje 261 zł, przychodzi kurier i mówi że jest pobranie, niby cło i podatek w kwocie 340zł !!!! Jakim cudem tyle???

Zobacz status wysyłki ,może chinczyk zmienił firmę przewozową.Papiery były na cło?Za Fedex trzeba dopłacić

340 zł ekstra? Żeby wyszło takie cło i VAT zadeklarowana przez nadawcę wartość towaru musiałaby być wielokrotnością 261 złotych. Mi przy wędkach o wartości ok. 200-300 zł dostarczanych przez Fedex doliczali ok 30-40 zł. Wyjaśniaj ze sprzedawcą i samym przewoźnikiem, gdzieś w papierach musi być błąd.

340 zł ekstra? Żeby wyszło takie cło i VAT zadeklarowana przez nadawcę wartość towaru musiałaby być wielokrotnością 261 złotych. Mi przy wędkach o wartości ok. 200-300 zł dostarczanych przez Fedex doliczali ok 30-40 zł. Wyjaśniaj ze sprzedawcą i samym przewoźnikiem, gdzieś w papierach musi być błąd.

Maciek to by się zgadzało, ja poprzednio u tego samego jak brałem 2 wędki na łączną kwotę 122$ juz z wysyłką ale DHL, zapłaciłem 36 zł za cło z podatkiem.