rutra Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zaczynam rozglądać się za kijkiem do morskiego jiga z kutra. Interesuje mnie przedział cw w granicach 80-160g lub podobnym, dla kija w długości 2,4m - czy Ktoś u?źywa czegoś podobnego lub mo?źe wyrazić swoje opinie na temat u?źytkowania? Czy mo?źna dostać w kraju jakiegoś gotowca o niezłych walorach u?źytkowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zaczynam rozglądać się za kijkiem do morskiego jiga z kutra. Interesuje mnie przedział cw w granicach 80-160g lub podobnym, dla kija w długości 2,4m - czy Ktoś u?źywa czegoś podobnego lub mo?źe wyrazić swoje opinie na temat u?źytkowania? Czy mo?źna dostać w kraju jakiegoś gotowca o niezłych walorach u?źytkowych? ST Croix Legend Tournament BIG JIG 7' 3 wg opisu 1/2- 2 1/2oz, 30lb - obsluguje przynety 20-160 tak rozsadnie. cene zajdziesz sobie na stosownych stronach... jest tez polowe tanszy taki sam patyk wnizszym module bodajze MOJO BASS te same parametry tylko nei wiem czy ma jakas nazwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Kij ma być pod korbę,wersja raczej ekonomiczna a praca.... taka jak szybkiej wklejki na okonia[mo?źe być wklejka]. Taki kijek do cię?źkich morskich kogut?łw i jig?łw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zed69 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Ja od kilku lat u?źywam mozolnie wybranego i cię?źko wyłuskanego kijka a w zasadzie dw?łch. Oba to Pezon&Michel Seajigger 100-200 gr czyli realne 20lb. Najpierw kupiłem 2,40 i jest ok do pozycji stojącej ale potem coraz częściej pływałem motor?łwką i łowiłem leniwie siedząc i poszedłem w kolejny zakup. Udało mi się nabyć wersję 2,10 i to było to! W domku mam jeszcze nieu?źywanego Penna Waveblastera EVO JIG 80-220 w wersji 6ft. To kij do szybkiego pilka i ewentualnie gumy w toni. Jego cię?źsza wersja do 420 gr czeka cierpliwie na Norwegię. Innym ciekawym kijem do jigowania jest Colmic Ghemon Bolentino w wersji 2,40 kiedyś sprzedawany u nas jako kij... sandaczowy! Ma w komplecie dwie wymienne szczyt?łwki kt?łre obsłu?źą przynęty w przedziale od 40 gramowych pilkerk?łw ( makrela i czarniaczki przynętowe ) czy nawet 200 gr w regularnym skakaniu po bałtyckim dnie. 200 to du?źo nieco dlań pomimo wskazań do 250 gr. Najlepiej funkcjonuje pod obcią?źeniem do 160 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 11 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 WFT Charisma , cw 50-190g, dł. do wyboru: 240, 270 i 300 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi