szewer Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Czesc,Łowi ktoś z Was tym kijem?Zastanawiam się nad nim pod kątem du?źej rzeki i łowienia bolk?łw z pontonu oraz brzegu.Co o tym myślicie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Mam taki kijek ju?ź kilka lat.Na Odre super. Pod ?źyłke, plecionke. Więc bolki, szczupaki, sandacze jak najbardziej da się tym łowić.Na klenio-jazie niezbyt się nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zbyt twardy na klenie? Jaki zakres wagowy przynęt nim obsługujesz? Gumą RH 28g da się nim machnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benjam87 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 R?łwnie?ź posiadam ten kij tylko w wersji 2.85m i jestem bardzo zadowolony z niego.Kijek śmiało mo?źna przecią?źać do 30-35gr, ładnie wypluwa wobki boleniowe.Jedyny jego minus to wywa?źenie, kijek leci trochę na pysk ale poza tym jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Klenie mi z niego spadają, nie zawsze się zacinają itp. Jest za sztywny. Tym bardziej ?źe mam skr?łcony kij od strony szczytowej o jakies 2cm.Nie łowię na ukleje RH więc nie wiem. Nie stosuję do niego dość cię?źkich przynęt. Jeśli chodzi o gł?łwki to od 3 do 16g.~Średniej wielkości woblerki, obrot?łwki 1, 2, 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siksa Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Mam tą wędkę od czterech czy pięciu lat. Spokojnie mo?źesz nią łowić RH12 czy największym Thrillem. Spadki boleni policzę na palcach jednej ręki, a było ich przeszło 150. Łowiłem nim bolenie do 70cm i dawał rady bez ?źadnych problem?łw. Przy połowie boleni zrezygnowałbym z plecionki. Kilkukrotnie podczas brania kotwica łamała się. Wędka jest szybka i sztywna ale ma dość głębokie ugięcie. Jeśli chodzi o klenie to 40+. Mniejsze odbijają się od wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 R?łwnie?ź posiadam ten kij tylko w wersji 2.85m i jestem bardzo zadowolony z niego.Kijek śmiało mo?źna przecią?źać do 30-35gr, ładnie wypluwa wobki boleniowe.Jedyny jego minus to wywa?źenie, kijek leci trochę na pysk ale poza tym jest ok. Zgadzam się leci na ryj odrobinę. Faktycznie dość szybki o głebokim ugięciu. Ale jak dla mnie na bolki powy?źej 65 cm ju?ź ciut za słaby zwłaszcza w końcowej fazie holu kiedy rybę trzeba podebrać w silnym Wislanym nurcie. Czasem musiałem robić a?ź 5-6 podejść a kiedy ryby ostro ?źerują, szkoda na to czasu lepiej zacinać kolejną. Oczywiście wersja kr?łtsza o 10 cm mo?źe ju?ź zachowywać się zupełnie inaczej. Apropo łamania kotwic, trzeba zakładać Gamaki nie złamią się. Ale przy mocnych kotwicach plecionce i bardzo szybkim kiju branie du?źego bolenia na kr?łtkim dyszlu mo?źe skończyć się przykro dla kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Bez obaw mo?źna tym kijem rzucać przynętami nawet trochę ponad 30g, ale jednak ju?ź nie komfortowo. Ja m. in. właśnie z myślą o RH 28g oraz innych podobnych wagowo przynętach dokupiłem sobie kij do 35g. Millenium Super Fast 2,7m 5-25g jest kijem raczej delikatnym i czułym, to plus, ale np. trudo się ju?ź łowi w silnym nurcie, zwłaszcza większe woblery powodują po prostu zbyt du?źe ugięcie szczyt?łwki. To tyle jeśli chodzi o łowienie cię?źszymi przynętami, o kt?łre pytasz. Og?łlnie jednak to świetny, bardzo uniwersalny kij, w swojej cenie nie ma chyba za bardzo konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 dopiero teraz zorientowałem się, ?źe mowa o wersji 2,7m. Ja mam 2,85m i wszystko co napisałem dotyczy się właśnie tej długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 To pewnie sobie go wezme, w przedziale około 200zł raczej nie ma konkurencji.Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benjam87 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 jakbyś chciał coś mocniejszego to mo?źe zastan?łw się nad Millenium Pike on jest mocniejszy i RH 12 będzie się lepiej łowiło.Jednak jak ma to być kijek gł?łwnie na bolki -70 to bierz w ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 to ja tylko dodam od siebie ze kijek jest wg mnie pierwszorzędny, ja stosuje go jako rzeczny uniwersał w bardzo szerokiej gamie przynęt i poławianych gatunk?łw. W takiej cenie chyba naprawdę nic lepszego nie da się kupić. Ja mam tą starszą wersję, w nowych nie podoba mi sie za bardzo rękojeść i uchwyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 5 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zastanawiam się jeszcze nad Team Dragonem 2,90 10-25g albo 2,95 10-28. Ciekawe czym te kije się r?ł?źnią między sobą? Kilka cm i gram?łw robi jakąś r?ł?źnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Co prawda to nie moja p?łłka ale miałem w rękach podobne kije dragona i team jest w wy?źszym module węgla, co będzie skutkować chyba mniej płynnym ugięciem i na plecionce będzie więcej spad?łw jak na milenium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 (...) team jest w wy?źszym module węgla, co będzie skutkować chyba mniej płynnym ugięciem (...) Ciekawa teoria... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Tytułowy kijaszek posiada jakby więcej warstw lakieru przez co mo?źe być bardziej trwały od Teama, w kt?łrym często pęka szczyt.Heavy Duty mo?źe być uniwersałem na rzeke i mimo deklarowanego max wyrzutu 25g, mo?źna nim pewnie wystrzelić 30g pokusę Nie mniej jednak IMO to kij pozbawiony finezji. PS. A teoria w rzeczy samej wpadająca w intrygę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Teorie ok, lakier te?ź blanku nie czyni. Teamy popękały mi wszystkie, trzeba przyznać ze bardzo widowiskowo trzaskają. Te tańsze serie jak Millenium czy Mystery są wytrzymałe , synowie katują i dają radę z wyrzutem, cięciem i holem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi