TomCast Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 A strzele: Lycosa sppTrochę u nas tego biega Oj nie, celuj w ptaszniki ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Oj nie, celuj w ptaszniki ;pN. Incei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szkutnik Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Kolego @szkutnik, jeśli mogę - jakie szkiełko było użyte do tych zdjęć? Myślę wstępnie o zakupie jakiegoś do podobnych "zadań".Pomyłka, to nie moje fotki.Ja do moich roślin używam micronikkora 50 2,8 AIS ale do owadów to za krótka ogniskowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Pomyłka, to nie moje fotki Ups, sorki, faktycznie. W takim razie @adam-spin - jakim szkiełkiem robiłeś te zdjęcia? Ja kiedyś miałem pożyczoną od kolegi Sigmę 70/2.8. Zdjęcia wychodziły bardzo przyjemne tylko, że ja robiłem zdjęcia detali kołowrotków a nie robaczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ledwozipie Opublikowano 11 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Ja używam do makro dwóch szkieł, pierwsze to Canon FD 50/3,5 Macro, drugi to Schneider Componon-S 50/2,8.Canon do skali 1:1, foty ważek, motyli itd...SK do skal większych, odwrócony i wspomagany mieszkiem (japoński klon Nowoflexa). Większość obecnie robionych "prac" to focus stacking, więc dochodzi do tego przesuw z mikrometrem (przerobionym) i składanie wielu zdjęć w jedno.Puszka była zawsze na ostatnim miejscu u mnie... Były Canony od 10 do 40d, potem pożyczony Nikon D40 a teraz Samsung nx5, czyli wszystko bardzo tanie... Ps. Poza skakunami teraz wszystko "w zastanym", bez względu na skale, łącznie z focus stacking. Na ten rok szukam SK 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam-spin Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 (edytowane) Ja też używam dwóch szkieł,Tamron 90 2/8 (często z raynoxem dcr250) i El nikkora 50mm 2/8.Puszki to Nikon d3200 i Nikon d5000.Zdjęcia robie tylko w zastanym,ewentualnie jakies blendy. Edytowane 11 Stycznia 2017 przez adam-spin 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 To co pokazujecie to czysta profeska miło popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Starsi pewnie pamiętają :http://jerkbait.pl/user/47499-nyny/?tab=reputation&app_tab=forums&type=received&st=30(pierwsza strona) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Ja Wy robicie te zdjęcia że te robale wam nie spierdzielają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Ja Wy robicie te zdjęcia że te robale wam nie spierdzielają ?Chyba leją im po dobrym kielichu .Czysta poezja te fotki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ledwozipie Opublikowano 12 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Dużo bardzo dobrych prac pokazujecie. To jeszcze coś mojego. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam-spin Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Ledwozipie-łowiki bardzo ładne 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ledwozipie Opublikowano 13 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Muchówka bajka reszta na bardzo wysokim poziomie i pikna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 (edytowane) N. InceiDorosły samiec Omothymus (Lampropelma) violaceopes Edytowane 14 Stycznia 2017 przez Tomek.M 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Andrzej1, te wszystkie modliszki to z Polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szkutnik Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Ja Wy robicie te zdjęcia że te robale wam nie spierdzielają ?Trzeba próbować rano jak jest zimno i są mało ruchliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Rano na ryby, rano robale a seks :lol: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Rano na ryby, rano robale a seks :lol: . Wieczorem, teraz noce zimne to i zasiadki nad wodą odpadają . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ledwozipie Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Rano na foty, po pracy na ryby. Seksik o każdej porze dnia, jeśli chcemy kupić nową wędke lub obiektyw... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam-spin Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Adam, napisz coś więcej o tym co uwieczniłeś na zdjęciach. Czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Pewnie któraś sigma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Ja za każdym razem oglądając makro nie mogę się nadziwić ile szczegółów i kolorów przepięknych nas otacza.Dzięki wam panowie zdjęci makro otwierają nam oczy ,co depczemy i czasami ubijemy na sobie . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Przepiękne zdjęcia, @adam-spin dopiero na nich widać jakie owady są piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Moje modliszki 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi