adam-spin Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szkutnik Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Ładne ale nieśmiało chciałem zauważyć że pająki to nie owady.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Oj tam. Oj tam, tyż robal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawełek Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Witajcie. Obejrzałem sobie temat i Wasze zdjęcia i powiem, tyle że robią wrażenie jednak makro ma w sobie coś adam-spin, Ledwozipie i inni - jest na co popatrzeć i zatrzymać się na zdjęciu przez dłuższą chwilę nie wiem czy kiedyś uda mi się zrobić taką profeskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna Kowalczyk Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 (edytowane) Ale mega! Podziwiam za cierpliwość, kiedyś próbowałam ale niestety to nie dla mnie Edytowane 15 Maja 2018 przez Anna Kowalczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Czy może ktoś odpowie coś to za owad? Spotkałem go w pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Nastrosz półpawik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 31 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Komórą też coś tam da się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borsuk Opublikowano 31 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Żadne makro bo telefonem, ale robaczki mi się spodobały... Wysłane z mojego Neffos X1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam-spin Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 8 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 Adam, jak ty je namawiasz do pozowania? Piękne fotki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iresta Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Rogacizna.Gdzie jest Gucio? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Aż takim specem od makro nie jestem: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iresta Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Wleciało to do mieszkania i latało jak ta głupia. Wstęgówka pąsówka a może to wstęgówka wydana lub karminówka.Jedna z największych rodzimych ciem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Czerwończyk dukacik 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Paź żeglarz 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Coś 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Patryk - Rusałka kratkowiec , pokolenie letnie , wiosenne jest inaczej ubarwione 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Dobrze wiedzieć, ostatnio sporo ich widuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iresta Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Kolejne domowe odwiedziny „uroczej” ćmy. Szukałem, szukałem (nigdzie nie było) i znalazłem… i okazało się, że to azjatycki imigrant - Cydalima perspektalis czyli ćma bukszpanowa.Winowajca, który od kilku lat niszczy nasze bukszpany. Wiosną bukszpany po żerowaniu gąsienic wyglądają tak jakby usychały (blade nadjedzone listki z oprzędem, na którym występują grudkowate odchody gąsienic). Zielone gąsienice bardzo ciężko dojrzeć w liściach bukszpanu, chowają się w kokonach zrobionych z liści.Większość ogrodników myśli, że bukszpany po prostu uschły po zimie. Występuje w Azji wschodniej – Chinach, Korei, Japonii, Indiach i rosyjskim dalekim wschodzie. Do Europy gatunek trafił w 2007 r. wraz ze sprowadzanymi egzotycznymi roślinami.Brak naturalnych wrogów i konkurencji doprowadził do gwałtownej ekspansji tego szkodnika.Sam motyl jest nieszkodliwy, odżywia się nektarem z kwiatów i sokami z roślin. Bądź czujny, pilnuj swoich bukszpanów, Cydalima perspektalis już tu jest! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Kosternik palemon 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 To i coś ode mnie ale w tematyce muchowej bardziej. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iresta Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Podpatrzone z bliska 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi