drChlubicz Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Ot motylek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 a spojrzeliście na emotki we wpisie??"Motylek" był oczywistym żartem i autor wiedział co to za "zwierz"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Smakołyk pstragowy ale ten maj był wyjatkowo marny w rójke jakies pojedyncze sztuki widywałem ale rójki nie a u kolegów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 (edytowane) a spojrzeliście na emotki we wpisie??"Motylek" był oczywistym żartem i autor wiedział co to za "zwierz"...Chyba jednak nie tak oczywistym, "motylek" brzmiało by inaczej, ale fakt piękny owad, ma jakiś urok w sobie.Pomijam fakt że tytuł wątku zobowiązuje raczej do nie wrzucania każdego robala jakiego się cyknie telefonem lub innym kalkulatorem, na szczęście co jakiś czas trafiają się zdjęcia które trzymają poziom.pozdrawiamMichał Edytowane 1 Czerwca 2021 przez drChlubicz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert79 Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Chrabąszcz majowy wyciągnięty z osadnika rynny "odwdzięczył" się fajną fotką tuż przed odlotem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Smakołyk pstragowy ale ten maj był wyjatkowo marny w rójke jakies pojedyncze sztuki widywałem ale rójki nie a u kolegów?nie u mnie, ale ..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Chrabąszcz majowy wyciągnięty z osadnika rynny "odwdzięczył" się fajną fotką tuż przed odlotem Melolonta melolonta Zapamiętam na zawsze tę nazwę, tak nazywaliśmy w technikum jednego nauczyciela, był tak samo powolny i niegramotny jak ten owad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 O kurka przeciez to plaga egipska uciekać.Co to były za owady ?Bo ilosc i widok piekny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roipakaz Opublikowano 3 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 a spojrzeliście na emotki we wpisie??"Motylek" był oczywistym żartem i autor wiedział co to za "zwierz"...???? Pół litra bimbru masz Waść u mnie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 (edytowane) Spotkałem "GO" no drodze jak wracałem ze "spaceru". ???? Edytowane 12 Czerwca 2021 przez TOFIX99 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Chrabąszcz majowy wyciągnięty z osadnika rynny "odwdzięczył" się fajną fotką tuż przed odlotem To trzeba zabić, a nie dać odlecieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Gdyby człowiek miał takie podejście do istot wszelakich to sami bysmy się wyzabijali już dawno.Wszystko ma swoje miejsce w naturze i na ziemi .Kiedyś łańcuch pokarmowy pewnie go sam zweryfikuje więc poco go zabijać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S. Cios Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 Dziś po południu na Stadionie Narodowym przyjmowałem drugą dawkę szczepionki przeciw koronawirusowi. Poszedłem na przystanek autobusowy przy wejściu do Stadionu (od strony Wisły) i w cieniu drzew, gdzie stały rowery, widzę 2 chrusty w miłosnym uścisku. Temperatura ok. 28 stopni, żar z nieba się leje, a te w najlepsze... To nietypowe, żeby w taką pogodę w ciągu chrusty uprawiały miłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wałaszewski Janusz Opublikowano 29 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 (edytowane) Pewnie tez przyjęły i wszystko im się poje**ło.Zdrowia życzę, na więcej już za późno i żeby nie było wątpliwości, nie neguję nie oceniam, każdy ma prawo zrobić co chce. Czy jednak faktycznie trzeba się tym chwalić ? Jakby usunięto Panu operacyjnie hemoroidy, a jakąś kobietę wyleczono z grzybicy pochwy. To też byłby temat do dzielenia się z przyjętymi procedurami medycznymi ?Właściwie to przepraszam za ten post, powinienem to wszystko napisać na PW, niestety, mleko już się rozlało ... Edytowane 29 Czerwca 2021 przez Wałaszewski Janusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonP Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Ja co roku nie mogę powstrzymać się by zrobić kilka ujęć jętkom majowym w okresie ich rójki. Warto dokumentować jak wyglądały te owady bo na niektórych rzekach już za kilka lat mogą całkowicie zaniknąć... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wałaszewski Janusz Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 (edytowane) Pajączek, przyłapany podczas kolacji zdjęcie strzelone obiektywem 300 mm z odległości ok 2 m Edytowane 20 Lipca 2021 przez Wałaszewski Janusz 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Ważka jako obiadek zięby. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wałaszewski Janusz Opublikowano 24 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 Ryby nie chcą brać to poluję na "konie" 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Siedział sobie i myślał. No to przysiadłem się do niego na chwilkę "zadumki". ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Siedziała To komarnica (nie mylic z komarami) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 31 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 Siedziała To komarnica (nie mylic z komarami) Aaaaa, niech będzie. ???? Natomiast w temacie "pajączków"; ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Wczoraj zauważyłem na elewacji bloku bardzo dziwną, a zarazem ciekawą taką oto muchę /nie muchę ? Na szybko przejrzałem grafiki owadów w Google i nic podobnego nie znalazłem. Pierwszy raz widzę takiego owada, więc albo jest rzadki, albo....to jakiś zagraniczny przybysz .Ktoś może widział coś takiego albo zna nazwę tego stworzenia? Pozdrawiam Tomi ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Albo jest to owad zaatakowany przez grzyby, dlatego tak wyjątkowo wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Albo jest to owad zaatakowany przez grzyby, dlatego tak wyjątkowo wygląda.To jest ofiara grzyba. Więcej tutaj:https://pl.wikipedia.org/wiki/Owadomorkowce pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi