Skocz do zawartości

Makro owadów

Rekomendowane odpowiedzi

a spojrzeliście na emotki we wpisie??

"Motylek" był oczywistym żartem i autor wiedział co to za "zwierz"...

Chyba jednak nie tak oczywistym, "motylek" brzmiało by inaczej, ale fakt piękny owad, ma jakiś urok w sobie.

Pomijam fakt że tytuł wątku zobowiązuje raczej do nie wrzucania każdego robala jakiego się cyknie telefonem lub innym kalkulatorem, na szczęście co jakiś czas trafiają się zdjęcia które trzymają poziom.

pozdrawiam

Michał

Edytowane przez drChlubicz
  • Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Dziś po południu na Stadionie Narodowym przyjmowałem drugą dawkę szczepionki przeciw koronawirusowi. Poszedłem na przystanek autobusowy przy wejściu do Stadionu (od strony Wisły) i w cieniu drzew, gdzie stały rowery, widzę 2 chrusty w miłosnym uścisku. Temperatura ok. 28 stopni, żar z nieba się leje, a te w najlepsze... To nietypowe, żeby w taką pogodę w ciągu chrusty uprawiały miłość. :wub:

post-52468-0-52671800-1624902426_thumb.jpg

Pewnie tez przyjęły i wszystko im się poje**ło.

Zdrowia życzę, na więcej już za późno ;)

i żeby nie było wątpliwości, nie neguję nie oceniam, każdy ma prawo zrobić co chce. Czy jednak faktycznie trzeba się tym chwalić ? Jakby usunięto Panu operacyjnie hemoroidy, a jakąś kobietę wyleczono z grzybicy pochwy. To też byłby temat do dzielenia się z przyjętymi procedurami medycznymi ?

Właściwie to przepraszam za ten post, powinienem to wszystko napisać na PW, niestety, mleko już się rozlało ...

Edytowane przez Wałaszewski Janusz
  • Like 1

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Wczoraj zauważyłem na elewacji bloku bardzo dziwną, a zarazem ciekawą taką oto muchę /nie muchę ?

af623e6990107332med.jpg

Na szybko przejrzałem grafiki owadów w Google i nic podobnego nie znalazłem.

Pierwszy raz widzę takiego owada, więc albo jest rzadki, albo....to jakiś zagraniczny przybysz .

Ktoś może widział coś takiego albo zna nazwę tego stworzenia?

Pozdrawiam Tomi ????.