tomi101 Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 Czołem. Być może jest tak jak napisaliście -zaatakował ją jakiś grzyb.Dziwne jest tylko to, że te białe pasy były idealnie równe i wypukłe. Na drugi dzień ta mucha nadal tam była. Postanowiłem ją złapać i lepiej się przyjrzeć. Nie było to trudne bo mucha była już martwa. Zabrałem ją do domu i po upływie doby te wypukłe ,białe pasy znikły. Teraz wygląda tak. Też nie wygląda na pospolitą muchę. Pozdrawiam Tomi ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 Dziś tez widziałem takiego pasiastego owada i przy bliższym przyjrzeniu się można było stwierdzić, że to jest najzwyklejsza mucha z grzybem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 (edytowane) Dużo jest tak wyglądających owadów. Wszystkie siedzą na zewnątrz, w takiej pozycji. Są martwe. Może to efekt zimna? Edytowane 23 Listopada 2021 przez lenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Czołem.Muchy z grzybem nie są tak fotogeniczne, choć bardzo ciekawe.Od 2-3 lat coraz więcej spotykam tych krwiożerczych ślicznotek w różnym umaszczeniu.Te poniższe ,zielone spotkałem akurat w pracy. Mimo dobrego światła nie mogłem uchwycić dobrej ostrości fotografowanego zwierza. Pozdrawiam Tomi . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Na ścianie budynku o poranku spotkałem takiego sporego jegomościa. Nastrosz topolowiec . Pozdrawiam Tomi ????. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2022 (edytowane) Kiepskie to moje makro chociaż po po kliknięciu w miniaturkę już coś tam widać. Ba, nawet nie wiem co to za "mucha", ale zrobiłem fotkę dlatego, że przypomina mi te z nad Bałtyku Edytowane 24 Lipca 2022 przez S.N. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2022 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2022 Kiepskie to moje makro chociaż po po kliknięciu w miniaturkę już coś tam widać. Ba, nawet nie wiem co to za "mucha", ale zrobiłem fotkę dlatego, że przypomina mi te z nad Bałtyku ow.jpgJak dla mnie Sławku, z tej perspektywy, to wygląda jak jakiś gatunek latającej mrówki. Pozdrawiam Tomi ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 26 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2022 ...strzelone tuż po burzy, przy wieczornym piwku 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 26 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2022 Ważki to wdzięczni statyści, ale pająki w trakcie spożywania posiłku niekoniecznie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 Motyle (niektóre) też lubią pozować 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Wałkarz lipczyk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roipakaz Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Rejony Poznania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 3 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 Takiego uchwyciłem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 3 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220903/5cab4172c3fd747c50e21393d9d4be66.file Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 3 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 Tygrzyk paskowany. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesM Opublikowano 5 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 Trafiony w Borach Tucholskich 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesM Opublikowano 7 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 11 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Szablak krwisty. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczupar Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 Świetne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Może nie do końca makro, ale za to z domowej doniczki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Ło matko! co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesM Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi