Rheinangler Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Z tego grona to Elitka najbardziej uniewrsalna no i w razie wpadki,- najłatwiejsza do sprzedaży.Ale co tak na prawdę wpadło mi do głowy czytając ten wątek,- rozmowa pod koniec roku ze Zbyszkiem Kawalcem w której wspominał mi o jakimś rewelacyjnym blanku od Krzyśka Zielińskiego właśnie uncjówce 2,7 m czyli dokładnie to czego szukasz. Jeśli mnie starcza pamięć nie myli chodziło o jakiegoś nowego Kraaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Jest jeszcze CD EXT Nano długości 8'6" w modelu MH lub H, w zależności od gramatur przynęt, których najczęściej używasz, a który spełni Twoje założenia doskonale. U nas mocno niedoceniany, traktowany tak trochę po macoszemu, a niesłusznie. To bardzo szybkie, świetnie zbalansowane blanki, które czułością, w mojej ocenie, przewyższają Elitkę. No i cenowo jeszcze parę stówek na porządne uzbrojenie zostanie Ci w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 9 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Powiem szczerze ze z "opowiesci" najbardziej ciekawi mnie Phenix Black Chrome BCX 88MH ale wiadomosci w sieci jak na lekarstwo. Moze ktos ze stolicy lub okolic posiada kij na tym blanku zeby dal "Pomacać"???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Kamil, powiem Ci tak, idź do dobrej pracowni. Poproś o blanki w parametrach jakie Cię interesują. Najlepiej niech Ci nie mówią, który jest jakiego producenta. Weź do ręki, pomachaj, pognij i samo wyjdzie co Ci potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 9 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Nie bylo by w tym problemu tyle ze w warszawie FC ogranicza sie sie do MHX,BATSON,CD i tyle a innych warszawskich nie znam ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Aha... poważnie? W Warszawie nie ma gdzie pomacać Talona, Lamiglasa czy StC? Normalnie nie wierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 9 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Dostepne blanki CDBatsonMhxNfcCosinusTalon Niestety brak PhenixSt.croixMatagi Niby sporo ale nic konkretnego ???? na razie nie mam parcia bo do czerwca jeszcze troche a u lowic jeszcze jest czym ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 hmmm... jutro zadzwonię do Michała i z ciekawości zapytam, które z proponowanych przez kolegów ma u siebie, na teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 cos tam z phenixa stoi w centum wedkarstwa na wybrzeżu , z tego co wiem to i m1 i black chrome wychodzą na sklepowe pułk, z opisu i typowo pod gumy to chyba nie ma czym zastąpić tego back chrome, troszeczke bardziej uniwersalny będzie m1 ale tez chyba minimalnie mocniejszy niż potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 9 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Uniwersalek to ja mam w tej chwili Blue Rapid 1 oz ???? Ja potrzebuje typowo pod gume wiec to juz chyba kij specjalustyczny ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek3523 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Jeśli chcesz coś wiedzieć na temat Black Chroma napisz do Thora13 - ma to cudeńko i łowi. Jego opis wędki i kilka fotek w wątku :http://jerkbait.pl/topic/22832-rodbuilding-skalka-choroba-nieuleczalna/page-56#entry1991869 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 9 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Jeśli chcesz coś wiedzieć na temat Black Chroma napisz do Thora13 - ma to cudeńko i łowi. Jego opis wędki i kilka fotek w wątku :http://jerkbait.pl/topic/22832-rodbuilding-skalka-choroba-nieuleczalna/page-56#entry1991869 Dzieku Darku za namiary juz napisalem wiadomosc ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Witam jeśli w grę wchodzą główki 20-25 g plus guma to Matagi Super Seabassa 260 cm / 20 lbs / 28 g którego mam - niespecjalnie polecam . Do tego przynajmniej u mnie służy M1 sp 86 MH ........ i tak główki ca 10-17 g plus ES 4" Matagi , główki 17-25 g to M1 . W tym przypadku opisy są nieco mylące Phenix mimo 17 lbs jest mocniejszy górą i to daje możliwość zastosowania główek > 20 g . Matagi jest bardziej finezyjny całościowo , a przede wszystkim znacznie szczytem , co daję dodatkowe możliwości współpracy z woblerami sandaczowymi - czy przy DS , natomiast ten finezyjny szczyt siądzie przy 20g + tzn przy podbiciu gumy / agresywnie pod kontrolą . Woblery bezsterowe / wąskie blachy morskie/ trociowe / przy małym oporze w wodzie pociągnie ca max 20/22 g . Z tego co pisałeś wybór pomiędzy M1 MH/ BCH MH/Elitka MH/ wydaję się sensowny ......... Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Dostepne blanki CDBatsonMhxNfcCosinusTalon Niestety brak PhenixSt.croixMatagi Niby sporo ale nic konkretnego na razie nie mam parcia bo do czerwca jeszcze troche a u lowic jeszcze jest czym A matagi są Zle szukałeś A tak serio ...czym zastąpić ? Drugim BR Albo SP982MH 17lb a kijek ? Piękniusi !! POmacaj sobie na wybrzeżu jest gotowy kij od Łukasza Masiaka tam do sprzedania - cena ? Hmm trochę sporo bo ok 1200zeta ,...ale jak Cię stać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Poszukam kogos na wymiane na Black Chroma lub Elitke za tego Blue rapida mojego a jak nikt nic to Rapid zostaje i nie bede wymyslal ???? Procz tej Elitki lub Phenixa Black Chrome BCX 88MH chyba nie ma czym innym sensownym zastapic tego BR wiec jak to nie przejdzie to BR zostaje i tyle ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 o ! ostatni wpis jest bardzo mądry , siądzie Tobie rybek 70/80 cm po emocjonującej akcji szczęśliwie , udanie wyholujesz i zakochasz się w tym CD BLR i stwierdzisz że nie chcesz nic lepszego/ innego.... , a jak z jakiś przyczyn nie siądzie nic większego , to nadal będziesz szukał złotego grala ......... P.S . a tak na serio nie jesteś zadowolony z zamiany , chyba niedawno masz tego CD BLR 17 LBS / kosztem CD XLS 15 lbs ..? pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Jestem z kija zadowolony bardzo jedyne czego mi troszke brak to szybkosci podbicia w gornym cw . Sam kij moc kija i praca blanku nic dodac nic ujac . Na pewno nie pozbede sie go wzgledem zadnych wynalazkow ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek3523 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 (edytowane) Też łowilem Blue Rapidem 3.00 do 28 gram i myślałem że kij będzie miał dożywocie. No niestety wpadł mi w ręce Phenix TSP-964-4ML czyli 2.90 do 30 gram i CD poszedł do szafy. Ten też ma dożywocie ale pewnie do czasu ... ;-) I tak w kółko gonimy króliczka... :-) Edytowane 10 Stycznia 2017 przez darek3523 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciu79 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 CD Blue Rapid 2108M jest niezastąpiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Mam inne zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Mam inne zdanie Sp982mh;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 (edytowane) Dokładnie SP 982 MH i wszystko na ten temat,oczywiście jeżeli chodzi o kij 3.0m jeżeli chodzi o 8'6"ft to lepszy od BR jest Black Chrome lub Elitka czy też M1 w zależności do czego potrzebujemy wędki Edytowane 17 Stycznia 2017 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Czekam aż będzie dostępny w Rodmasie .... i się doczekać nie mogę Kapitany blank ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi