este Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Radzę. Romek zostań prezydentem. Prezydentem może zostać sprawnie parafujący mańkut, to może i Roman ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 (edytowane) Jeżeli chcesz dokładnie wiedzieć ile dostaje sędzia za zawody to wejdź na stronkę swojego okręgu.Oni to ustalają uchwałą i podają do wiadomości. To u Was się dopłaca do zawodów?W okręgu skierniewickim ani na szczeblu kół ani na okręgówce nic nie płaciłem, nawet zupe dawali a dodatkowo delegacje za okręgówke wypłacali..... Edytowane 16 Października 2017 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Tak.Tylko nie dopłaca a wpłaca wpisowe. Oczywiście - mistrz koła jeśli zechce jechać na okręgowe zawody może liczyć na dotację z koła - łącznie z delegacją.Podobnie mistrz okręgu dostaje pieniążki na mistrzostwa Polski.I nie tylko u nas tak jest.W siedleckim podobnie jak zerknąłem.... A za prezydenta dziękuję To nie moja bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Nigdy ani w kole ani w okręgowych nie wpłacaliśmy wpisowego...Może koło za nas jako team ( bo zawsze trzech jedzie na okręgowe) wpłaca...nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 No dobrze, ale pomijając poronione domysły i tradycyjne w wędkarskim świecie fake newsy na boku, zapytam - cóż złego jest w tym, jeśli organizator ma zamiar albo potrzebę zarobić na imprezie typu MP ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 To niech organizator zarabia... na zdrowie.Niech organizuje imprezy komercyjne. Lecz czy to właściwe,żeby zarabiać na swoich członkach? Organizatorzy są zazwyczaj na etatach, sport jest wpisany w działalność PZW. Mylę się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Eeech, ostatni raz zabieram głos na temat pieniędzy przeznaczanych na zawody.1) Żaden organizator nie jest na etacie2) Sędzia inkasuje dietę w kwocie 45-170 zł za dzień sędziowania, w zależności od rangi imprezy i okręgu, który ją organizuje3) Sędzia ma prawo do zwrotu kosztów dojazdu4) Organizator pokrywa koszty posiłku na imprezie i nagród dla zwycięzców5) Uczestnik zawodów okręgowych otrzymuje wsparcie z koła w postaci opłaconego wpisowego, zwrotu kosztów dojazdu i ewentualnie noclegu W Kole:[30 uczestników x 15 zł jedzonko + 5 sędziów x (70 dieta + 150 delegacja + 15 posiłek) + 3 puchary x 50 + 5 dyplomów x 10 - 30 x 10 wpisowego] x 4 imprezy = 6100W okręgu 10 kół robi wszystkie cztery imprezy: podlodowe, spławikowe, spinningowe, feederowe. Pozostałych 20 robi 2 imprezy, razem daje to 120 tys. zł. Zakładając, że część imprez odbywa się nie do końca regulaminowo, inaczej ogarnia się temat sędziów, to jestem pewien że tylko w kołach wydaje się około 70-80 tys. zł rocznie na sport.Budżet Kapitanatu Sportowego okręgu to minimum 50 tysięcy. I to dla około 1% członków. Mit? Warto? Trzeba? Dlaczego mam finansować czyjeś "całe życie"? Ja chcę pojechać na fajną, towarzyską imprezę i poznać osobiście jak największą liczbę członków mojego koła. Chcę, żeby nie zabrakło pieniędzy na kamizelki dla Kolegów z SSR i na worki i rękawiczki przy sprzątaniu mojej rzeczki. Chcę, żeby szkółka wędkarska dla dzieciaków miała na wędki i wyjazdy. Inaczej postrzegam zadania tego związku, może dlatego nie możemy się zrozumieć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 No można tak,lecz można i tak: 30 uczestników x 10 = 300 - wpływy Wydatki - 2 miejscowych sędziów - więc i delegacji nie ma - 2x50 Zimne napoje - 60? Puchary 3 x 40 =120 Nagrody - ok 300 - to taki max. Razem - 580 280 koszt zawodów spławikowych w moim kole. Na okręgowe nie ma chętnych więc i i kosztów brak. Gdy pisałem o organizatorach na etacie - ZO zatrudnia ludzi? Zatrudnia.Więc nie są na etacie? Koło liczy ok 150 członków - więc to nie 1% lecz 20 a to już chyba znaczący procent? A odnośnie sędziów.. Na spinningowych okręgowych - było owszem pięciu - tylko ja się pytam po co???? Dwóch by nie wystarczyło???? Wymóg regulaminowy??Przecież i tak tylko ci dwaj pływali i mierzyli.Z łatwością ogarnęli by i pozostałe czynności. Itp itd... Można koszty generować i pisać,że dla 1% nie warto.... Zajrzałem w zawody w Twoim okręgu - spinningowe - też wpisowe było ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Cały okręg siedlecki ma 3 etaty, w tym dwie połówki, chcesz księgową wysłać do organizacji zawodów, kasjerkę, magazyniera znaków czy dyrektora biura? Gdzieś napisałem, że nie było wpisowego? Moje koło liczy 550 członków, a tylko kilku chce cokolwiek robić. Na większości zawodów jest kilkunastu, dwudziestu, zawsze tych samych. OK, to 4-5%, trzeba na nich wydać 45% budżetu? Chyba nie dogadamy się. Wolę wydać 20% budżetu na Wigilię dla członków koła, tam przychodzi 10% członków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Tylko co ma wspólnego Wigilia z wędkarstwem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 :whistling: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Tyle samo co wędka z żurawiem, albo z żubrem, tudzież z bobrem i ogniskiem, albo wschodem słońca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 17 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Panowie wędkarze, wątek został utworzony z myślą o tym by, chwalić się swoimi osiągnięciami w zakresie ochrony ryb. Wspólnie starać się pokazywać dobrze działające koła i kluby w zakresie organizacji zawodów wędkarskich. A tu widzę, że niektórzy koledzy naskakują na siebie, nie tędy droga do poprawy działalności PZW . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 A jak to jest u Ciebie?Dokłada PZW do zawodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 17 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 W towarzyskich zawodach klubowych, zawodnicy z poza klubu wpisowe 15zł /posiłek/ czy PZW dopłaca do zawodów dowiem się od prezesa podczas następnych zawodów. Klub zawsze stara się pozyskać sponsorów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 17 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 W dniu 15.10 odbył się Spinningowy Puchar Koła Azoty Tarnów. Dokumentowanie złowionych ryb ponownie za pomocą zrobionego zdjęcia na miarce /miarki udostępniły Koło Przyjaciół Białej Tarnowskiej i Klub Spinningowy Zębaty Bochnia/. Zawodnicy sami wpisywali w kartach startowych gatunek i wymiar złowionych ryby, komisja weryfikowała wyniki na podstawie zrobionych zdjęć. Pomimo znacznej /jak na nasze warunki/ liczby uczestników 41, i ilości złowionych ryb 106szt /16 szczupaków, 2 klenie 88 okonie/ wyniki były gotowe w bardzo szybkim tempie. Terenem zawodów były, wyrobisko pożwirowe Komorów /90ha/ i rzeka Dunajec bez ograniczenia. Nad prawidłowym przebiegiem zawodów czuwała 3 osobowa komisja sędziowska, oraz sędzia stacjonarny w terenie, sędzia mobilny /przemieszczał się po terenie zawodów/. Z organizacji i przebiegu zawodów zadowoleni byli uczestnicy jak i organizatorzy. Jak widać można zmienić zasady rozgrywania zawodów, wytrwałość do dążenia do wybranego celu i zrozumienie zarządu klubu jest tego podstawą. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Bociek Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 W dniu 15.10 odbył się Spinningowy Puchar Koła Azoty Tarnów. Dokumentowanie złowionych ryb ponownie za pomocą zrobionego zdjęcia na miarce /miarki udostępniły Koło Przyjaciół Białej Tarnowskiej i Klub Spinningowy Zębaty Bochnia/. Zawodnicy sami wpisywali w kartach startowych gatunek i wymiar złowionych ryby, komisja weryfikowała wyniki na podstawie zrobionych zdjęć. Pomimo znacznej /jak na nasze warunki/ liczby uczestników 41, i ilości złowionych ryb 106szt /16 szczupaków, 2 klenie 88 okonie/ wyniki były gotowe w bardzo szybkim tempie. Terenem zawodów były, wyrobisko pożwirowe Komorów /90ha/ i rzeka Dunajec bez ograniczenia. Nad prawidłowym przebiegiem zawodów czuwała 3 osobowa komisja sędziowska, oraz sędzia stacjonarny w terenie, sędzia mobilny /przemieszczał się po terenie zawodów/. Z organizacji i przebiegu zawodów zadowoleni byli uczestnicy jak i organizatorzy. Jak widać można zmienić zasady rozgrywania zawodów, wytrwałość do dążenia do wybranego celu i zrozumienie zarządu klubu jest tego podstawą.Witam, Andrzeju, jako Klub Przyjaciół Białej Tarnowskiej zawsze chętnie udzielimy miarek dla Koła i cieszy nas bardzo że w końcu zmiany na lepsze można zaobserwować podczas zawodów Koła Azoty. Jeżeli ten fakt wyeliminuje całkowicie patologie związane z workami i męczeniem ryb w 40 stopniowym upale to ja Ci gwarantuje że jako Klub zakupimy taką ilość miarek iż bez problemu będzie można organizować zawody z dowolną liczbą zawodników. Jako Klub zawitaliśmy tylko na jedne zawody rozgrywane w Gromniku a to z racji ogromu obowiązków związanych z działalnością Klubu na rzecz Białej Tarnowskiej. W przyszłym roku mam nadzieję iż uda nam się regularnie bywać na zawodach Koła Azoty tak towarzysko jak i kontrolnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość keri Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Bartek. Skąd Ty bierzesz te cyfry? Jakoś to mi nie gra z rzeczywistością na moim podlaskim podwórku. A wydawanie kasy np. na wigilię tylko dla tego że na nią przyjdzie o 2% więcej członków koła niż na zawody hmyy no niestety prawda jest taka że więcej z nas pije niż walczy o wyniki. Pojawiło się w temacie sporo skrajności nie bardzo rozumiem dla czego. Na prawdę zorganizowanie dobrych zawodów zgodnie z przyjętymi zasadami, z dobrym cateringiem i nagrodami to nie jest problem. Trzeba tylko chcieć i swoją chęcią zarażać innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 27 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 .................. Na prawdę zorganizowanie dobrych zawodów zgodnie z przyjętymi zasadami, z dobrym cateringiem i nagrodami to nie jest problem. Trzeba tylko chcieć i swoją chęcią zarażać innych. Zgadzam się, zorganizowanie udany zawodów nie jest trudne, mam to na przykładzie Koła Azoty Tarnów. Catering zawsze jest udany, nagród i sponsorów sporo, były problemy z dokumentacją złowionych ryb, ale teraz wszystko jest w porządku. Tylko trochę dobrej woli ze strony organizatorów a wszystko może być ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 A jak to jest u Ciebie?Dokłada PZW do zawodów? Rozmawiałem z prezesem naszego koła, Zarząd Okręgu nie dokłada do zawodów organizowanych przez koło. Na ostatnim posiedzeniu Okręgu wnioskowano, aby znieś tz. jednodniowe opłaty dla uczestników zawodów z innych okręgów, zawody rozgrywane są na żywej rybie,uczestnicy nie zabierają ich z łowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 31 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 W dniu 29.10. odbyły się na Wiśle ostatnie zawody spinningowe w Kole Azoty Tarnów, pogoda ekstremalna, bardzo silny wiatr, deszcz i zimno. Mimo to na starcie stanęło 21 zawodników, byli tez koledzy z innych kół okręgu i z poza niego. Ryby średnio współpracowały, jeden ładny sandacz, kilka boleni, okoni. Mimo tak niesprzyjających warunków zawody należy uznać za udane, pomiar ryb już tradycyjnie na pożyczonych z Koła Przyjaciół Białej Tarnowskiej miarkach.Koło Azoty Tarnów organizuje najwięcej zawodów w Okręgu. W roku 2017 zaplanowano 19 zawodów w tym 6 spinningowych 3 podlodowe. Na przyszły sezon zapraszam miłośników spinningu na nasze zawody informacja zawsze na stronie https://www.facebook.com/PZWTarnowAzoty/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość keri Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 No i my jako klub już sezon zakończyliśmy. Ostatnie spotkanie odbyło się 3-5 listopad, a jak było, jak zwykle zajefajnie.Relacja http://www.barwena.podlasie.pl/aktualnosci/a/kalejty_z_barwena_2017_-_relacjai na FB https://www.facebook.com/barwena.podlasie/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Jak pisałem wcześniej, stronka i działalność klubu godna polecenia. Panowie zakończyliście już sezon 2018 /strona internetowa/ :DMam nadzieję, że inne koła i kluby pochwalą się swoimi dokonaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 W moim kole na zakończenie sezonu wynikł pewien problem w związku z tym mam takie pytanie.Czy zawodnik który na zakończenie zawodów jest bez ryby może by klasyfikowany i otrzymac punkty liczone do klasyfikacji GP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Przypadkiem nie oczekujesz zbyt wiele?Odpowiedź znajdziesz tutaj: http://www.pzw.org.pl/gks/wiadomosci/29812/67/zasady_organizacji_wedkarskiego_sportu_kwalifikowanego_pzw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi