Melanzyk Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Siema Od prawie 2 lat śledzę losy kamery podwodnej GoFish Cam. 2 braci z Kanady wpadło na pomysł i działają. Kamera ma mieć Wi-Fi i aplikacje mobilną, po wyjęciu z wody, po braniu można połączyć się z telefonem i zobaczyć co i jak. Kamera wygląda naprawdę solidnie no i co najważniejsze nagrywa w 1080p a nie 720p jak WaterWolf. Dookoła obiektywu jest lampa podczerwona do nagrywania nocą lub w bardzo słabym oświetleniu. Planowane zakończenie produkcji i wysyłki to marzec 2017 więc już niewiele czasu zostało. https://www.youtube.com/watch?v=ux5GT_3d7rA WaterWolf jakoś nie usprawnia swojego produktu, nie ulepszają kijowej jakości nagrywania, więc myślę, że wyjście tej kamery może ich zniszczyć. Cena detaliczna kamery to 185$. W chwili obecnej w przedsprzedaży jedna sztuka to 150$, 2 sztuki - 270$. Jest też opcja zakupienia 10szt dla sklepów itp za 980$ czyli za sztukę wychodziło by tylko 98$ Link do sklepu na oficjalnej stronie - https://gofishcam.com/go-fish-cam/ Może by się tak zebrać w kilka osób i zakupić pakiet 10? Jak coś ja bym brał 2 szt. Oczywiście dojdą koszty wysyłek i opłaty celne ale i tak się opłaca. Kupował ktoś coś w przedsprzedaży? Żeby się nie okazało, że to jednak nie wypali i co wtedy z kasą? Wszystko wygląda dobrze, ale jednak jest odrobina strachu. PozdrM 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olabo Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Tez jestem chętny.Daj znać jak będziesz zamawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo69 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 No no... Dobrze to wygląda. Może też bym się podłączył . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Wygląda ciekawie. Z miłą chęcią się przyłącze. Daj znać jak będziesz zamawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur1125 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Na 1 szt. jestem zdecydowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Maciek, dopisz i mnie do listy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 He ja też był lyknął. Maciek może pozbieraj chętnych i weźmiesz 10 sztuk za 980?, na pewno uzbierasz a jak nie lub ktoś wypadnie to na giełdzie pójdzie jak świeże bułeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Dopisz i mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 No to ja 1 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 (edytowane) Dumam w sumie nad opcją połączenia kamery po kablu z monitorem na łódce żeby oglądać na żywo co się dzieje, ale tej raczej się nie da i zostaje obserwacja po wyciągnięciu. Chyba żeby z portem wifi się połączyć jakimś odbiornikiem na kablu pod wodą(może by złapało z bliskiej odległości) i wtedy skonfigurować odbiór na żywo. Wiecie może czy jest taka opcja? Edit: Oczywiście połączenie kamery do kuli z windy a nie kabel po plecionce Edytowane 12 Stycznia 2017 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 12 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 (edytowane) Tomek Wi-Fi po zanurzeniu 5cm pod wodę znika. Próbowałem z GoPro. Powiem tylko z doświadczeń z WaterWolfem można naprawdę się sporo nauczyć nawet bez obrazu na żywo. Ludzie trollingują wokół Ciebie przypadkowo, a Ty wiesz co się pod wodą kryje. Jest też opcja dokładnego zlokalizowania danej mety na GPS. Posiadając sondę z GPS i opcją zapisywania logów można dojść z dokładnością do kilku metrów do miejsca z rybami Ja trollingując zwykle zapisuje też logi GPS do zmapowania jeziora. Jak odpalam WaterWolfa pierwsze 5 sek po włączeniu kieruję kamere na sondę, i nagrywam czas na sondzie. Załóżmy że jest 10:00, przeglądając materiał 2h 45min i 10sek mamy metę nabitą rybami. Odpalami logi z GPS w programie do mapowania, sprawdzamy gdzie byliśmy o 12:45 i 10 sek i jebudu waypoint Panowie miał ktoś do czynienia z zakupem takich "Start Up"-ów jak wyżej? PozdrM Edytowane 12 Stycznia 2017 przez Melanzyk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 ... a przy tych wszystkich namiarach i innych bajerach, najfajniejsze jest to. że ... rybska i tak biorą jak chcą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Dzięki Maćku za info, z pre order Ci nie pomogę, chociaż wiem, że chłopaki z forum nieraz zamawiali młynki przed premierą, ale to ze znanych brandów. Myślę jeszcze nad czymś takim. Kwestia tylko jakości obrazu itd. za tą cenę w sumie nie tak małą dupy nie urywa do filmików nie za bardzo, ale podgląd na bieżąco:https://www.aliexpress.com/item/7-TFT-LCD-Video-Fish-Finder-HD-1000TVL-Lights-Controllable-Underwater-Fishing-Camera-Kit-Ice-Lake/32700041818.html?spm=2114.01010208.3.1.02opg9&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2_10065_10068_10000009_10084_10083_10080_10082_10081_10110_10111_10112_10060_10113_10114_10062_10056_503_10055_10054_10059_10099_501_10078_10079_10000012_10103_10073_10102_10000015_10096_10052_10053_10107_10050_10106_10051,searchweb201603_10,afswitch_2,single_sort_1_default&btsid=05e225f7-5822-47cf-ba6c-4e39fcf0ced4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 tez bym sie na to pisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Dopisz i mnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Ja także proszę 1 sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olabo Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Nie wiem jak działa ta cam z ali.Kiedys drażyłem temat i wyszło że kabel musi mieć bardzo dobre ekranowanie-koszt dobrego kabla przekraczał koszt kamery.Cały zestaw wychodził drogo.Ale moze to już jakoś ogarnęli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Nie wiem jak działa ta cam z ali.Kiedys drażyłem temat i wyszło że kabel musi mieć bardzo dobre ekranowanie-koszt dobrego kabla przekraczał koszt kamery.Cały zestaw wychodził drogo.Ale moze to już jakoś ogarnęli.W takim razie ja odpuszczam ,przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 W takim razie ja odpuszczam ,przepraszam.To dotyczy kamery z aliexpress, którą ja wstawiałem a nie tytułowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 19 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Panowie, widze ze chetnych jest kilku wiec moglbym sie tym zajac. Mam dosc duze szczescie przy zamawianiu ze Stanow do Irlandii bo tylko raz placilem clo a zamawiam prawie non stop. Na to bym jednak nie liczyl przy tak drogim zamowieniu ale moze sie uda. Ostatnio w necie znalazlem kod na 15% off, nie wiem czy zadziala, ale jest opcja, ze moze tak. Osoby, ktore bylyby w 100% chetne prosze pisac ponizej. Ja biore jak cos 3 sztuki. Oczywiscie po zebraniu kompletu kazdy przesyla do mnie na konto kasiore a ja wtedy zamawiam. Nie wyloze 1k $ sam z wiadomych wzgledow, to kupa kasy. Kolejnym waznym punktem jest fakt, ze bierzemy pod uwage, ze jest to start-up. W razie opoznien czy nie daj Bog bankructwa firmy zeby nie bylo pozniej pretensji do Melka. Ja tak samo bede ryzykowal a nawet potrojnie. Czekam na odpowiedzi. PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Ja Ci przeleję to nie majątek, nie sprawdzimy to się nie dowiemy. Jak produkt "zatrybi" będzie pewnie drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 1 antilag 1szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Mnie także podaj dane do przelewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo69 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Panowie, widze ze chetnych jest kilku wiec moglbym sie tym zajac. Mam dosc duze szczescie przy zamawianiu ze Stanow do Irlandii bo tylko raz placilem clo a zamawiam prawie non stop. Na to bym jednak nie liczyl przy tak drogim zamowieniu ale moze sie uda. Ostatnio w necie znalazlem kod na 15% off, nie wiem czy zadziala, ale jest opcja, ze moze tak. Osoby, ktore bylyby w 100% chetne prosze pisac ponizej. Ja biore jak cos 3 sztuki. Oczywiscie po zebraniu kompletu kazdy przesyla do mnie na konto kasiore a ja wtedy zamawiam. Nie wyloze 1k $ sam z wiadomych wzgledow, to kupa kasy. Kolejnym waznym punktem jest fakt, ze bierzemy pod uwage, ze jest to start-up. W razie opoznien czy nie daj Bog bankructwa firmy zeby nie bylo pozniej pretensji do Melka. Ja tak samo bede ryzykowal a nawet potrojnie. Czekam na odpowiedzi. PozdrMOj, tam, oj tam... Pretensji nie będzie. Wyślesz każdemu pakę z Twoimi jerkami i będzie ok . Ja też poproszę o dane do przelewu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 20 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Dane do przelewu będą jak się 10 osób zadeklaruje, że wchodzi w to na 100%.A tak swoją drogą stara mnie zajebie, dziś kupiłem GoPro 4, ostatnio przyszły inne akcesoria do filmowania a tu jeszcze te kamery razem bedzie 9 kamer do wędkowania PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi