Skocz do zawartości

GoFish Cam, alternatywa, która zniszczy WaterWolfa?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy testowaliście już zasięg pracy tzn. z jakiej głębokości i odległości kamerka płynnie wysyła sygnał? ile trzyma bateria?

obecnie bawię się WaterWolfem  ale możliwości oglądania pracy przynęty i podwodnego życia w czasie  rzeczywistym kusi....

WiFi nie działa pod wodą więc nie możliwości oglądania co się dzieje z przynętą w czasie rzeczywistym. Możliwości kamery opisuje w pierwszym wpisie Melek. A tak to wygląda w praktyce : 

https://www.youtube.com/watch?v=_0lrQQ-2p_4

Przestańcie wierzyć w te reklamy...

Byłem dwa dni temu nagrać pracę przynęty. Włączyłem wifi, połączyłem się z kamerą i wszystko fajnie. Wrzuciłem na wędce 2,4m kamerkę 20cm pod wodę i te 2,4 m od telefonu szedłem po pomoście z kamerą pod tafla wody i już nie miałem podglądu bo Wifi nie działało ...

Tyle z praktyki .

Byłem dwa dni temu nagrać pracę przynęty. Włączyłem wifi, połączyłem się z kamerą i wszystko fajnie. Wrzuciłem na wędce 2,4m kamerkę 20cm pod wodę i te 2,4 m od telefonu szedłem po pomoście z kamerą pod tafla wody i już nie miałem podglądu bo Wifi nie działało ...

Tyle z praktyki .

Dawaj lepiej filmy z pracy przynęty pod wodą.

Tyle z praktyki .

Ale ze co? W której reklamie mówiono, ze Wi-Fi działa pod woda? :D

Pozdr

M

widzę kilka zalet w porównaniu do WW ale też kilka rzeczy brakuje , gdyby połączyć obie = kamera idealna
każdy ma inne odczucia :)
Mi pasowało to że WW naturalnie pływał i trzeba było go dociążać wg potrzeb, GoFish Cam od razu jest tonący i nie ma możliwości regulacji.
WW widzieliśmy po wyjęciu z wody czy jeszcze nagrywa bo czerwone pulsujące światło było widoczne przez obudowę a w GoFish nie widzimy już.
Do WW była większa ilość mocowań również dla łowiących na grunt (karpiarzy). 
GoFish ma to wifi dzięki czemu możęmy sobie po wyjęciu kamery obejżeć film czy pobrać go na telefon.
Długo by porównywać :)

• 4 tygodnie później...

Radek fajne masz filmiki testowe ale ten nie jest miarodajny jeżeli chodzi o porównanie jakości ponieważ jest bardzo płytko i bardzo dobre oświetlenie, nie mniej, szkoda że się nie załapałem na ten zbiorowy zakup.

Przyjdzie sezon to będą filmy w trolu na odpowiednich głębokościach :)

tylko przejrzystość wody w tym jeziorze akurat wymiata :D

• Like 1

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Przebrnąłem przez te 12 stron. Było ciekawie, atmosfera gęstniała. Już prawie byłem pewny, że wtopa, a tu proszę, kamerki dotarły.
Noszę się z zamiarem zakupu w celach porównawczych. Utopiłem jednego WW, drugiego nabyłem, ale od dawna oglądam te reklamy z Gofish, tylko jakoś pewności nie miałem, czy to nie jest jakaś lipa. Ktoś ostatnio kupował? Szybko wysyłają, czy dalej trzeba czekać miesiącami i latami? :)