Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. WOBI Opublikowano 12 Stycznia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Jako że u Was zima,a widzę że wątku jeszcze nikt nie rozpoczął... to jeden z dwóch złowionych przed kilkoma dniami.Brania zaczęły się dop. godzinę po zachodzie słońca.Dwa wyjechały i 2 spadły.Oczywiście jak zawsze C&R. Pozdrawiam i Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip0985 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 nie koniecznie trzeba wyjeżdżać za granicę na sandacza, wystarczy odwiedzić Szczecin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 (edytowane) Lub jego bliższe bądź dalsze okolice. Edytowane 14 Stycznia 2017 przez Krzysiek Rogalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panpawel85 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 nie tylko zagranica, w Polsce w morskich wodach śródlądowych można jeszcze trochę je łowić (rzeki do 2km od ujścia, porty ) może jutro pojadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 nie tylko zagranica, w Polsce w morskich wodach śródlądowych można jeszcze trochę je łowić (rzeki do 2km od ujścia, porty ) może jutro pojadę Nie do końca. Nie morskie wody śródlądowe tylko morskie wody wewnętrzne. Ich granica jest osobno określona dla każdego cieku wodnego. Poza tym obszary morskich wód wewnętrznych, w granicach portów morskich, odpadają do ostatniego dnia lutego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. WOBI Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Dzisiejsze +- 90cm. złowione na krótkim popołudniowym wypadzie na przydomowe kanałki. Stary weteran z porysowanym łbem i zabliźnionymi ranami. Sprzętowo:lemax6'6"-15lb.,+tatula+pewe 20lb.,fluo 0,73mm i dragon fatty 4"(fajna guma,sprawdza się w NL na zaleszczonych wodach). 54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Miałem wolny dzień ale padało,więc nie chciało mi się wyłazić z domu...Po południu przestało i się nawet trochę przejaśniło, więc nabrałem ochoty żeby te półtorej godzin y do zachodu słońca porzucać na kanałkach w okolicy.rybka strzeliła przy palach widocznych na zdjęciu,a emocje jak to przy sandaczu... Wiedziałem że jest duży (PB) i martwiłem się żeby tylko nie spadł.Pobierany jak większość moich ryb łowionych na piechotę,dłonią za pokrywę. Pozdro. Wobi Ps.Artur leżał na mokrej trawie i na pewno nic mu nie jest ,dziś złowiłem po raz trzeci w przeciągu miesiąca tego samego szczupaka i ma się świetnie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 W dwóch krajach tzw.cywilizacji zachodniej gdzie miałem okazję troszeczkę połowić,ryby się chroni troszeczkę inaczej niz w PL. Przepisy Holenderskie i Angielskie są w tym względzie dość podobne,tzn.w UK można łowić do 15 marca,a później do 15 czerwca jest zamknięty sezon na większości wód,żeby ryby mogły się wytrzeć i w spokoju odpocząć po trudach tarła.Natomiast w NL szczupaki można łowić do końca lutego,a okonie i sandacze do końca marca,co jest związane z terminem tarła w.w. gatunków.Później też jest całkowicie zamknięty sezon dla spinningu i przynęt zwierzęcych do ostatniej soboty maja.Wtedy można tylko białoryb na chleb i sztuczna muchę nie większą niż 2,5cm. Tamtejsi specjaliści od ochrony ryb twierdzą że ryby wymagają ochrony po trudach tarła , a łowienie ich przed tarłem w optymalnych temperaturach (niewielka różnica pomiędzy temp. wody i powietrza ) nie jest dla nich specjalnie szkodliwe.Chyba wiedzą co mówią bo rybek w wodach mają odrobinkę więcej. Dużo bardziej szkodliwe jest przebywanie ryb poza środowiskiem podczas mrozów lub upałów.... Pozdr.Wobi 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HoF Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Taki przyjemniaczek praktycznie z ostatniego dnia sezonu wiosennego widzimy się w czerwcu m1 do 14gr, luviasek, pletka 0.10, fluo 0.23, główka 7gra + Basara 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Łowiłem dokładnie od 00:00 do 01:15Pierwszy sandacz sezonu zaliczony Dzisiaj powtórka ale uderzam już o 22iej.Jak ja to lubię! 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. miramar69 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 (edytowane) W prawdzie to przyłów przy okazji szczypakowania , ale w temacie : Takie 80 z dużym + , złowione na jerka w czasie szczupakowania. PS: bardziej spostrzegawczy zauważą przynętę na którą się skusił . Edytowane 1 Czerwca 2017 przez miramar69 61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Tak jak pisałem, tak zrobiłem.Wynik dużo lepszy, ja trzy sztuki, kolega jeden: Dzisiaj będzie powtórka 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 (edytowane) Adam, możesz napisać trochę więcej na temat twoich połowów nocnych ? Już we wcześniejszych latach widziałem ,że łowisz je systematycznie. Większość nocne sandacze łowi przy powierzchni ,a na Twoich fotkach widać gumy. Czyżby stały przy dnie, w toni... ? I gratki za rekordową tołpygę Edytowane 2 Czerwca 2017 przez tomasxt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 10min. samochodem, moja woda od lat - kocham ją, znam ją i takie rzeczy dzieją się po zachodzie słońca:). 2 potwory zeszły:(. A na fotkach w sumie też piękne sandacze 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 tomasxt, jasne, że mogę.Łowię klasycznie, czyli z opadu.Wszystko zależy od dnia, jak widzę, że ganiają drobnicę to próbuje łowić je w toni.Gdy na wodzie cisza pukam po dnie, takich dni jest zdecydowanie najwięcej.Miejscówki to wypłycenia, okolice cyplów. Czy łowię je systematycznie, chciałbym aby tak było.Nad wodę mam ok.60km., łowię przeważnie od 23iej do 01ej.Gdybym mieszkał nad wodą... Ps. Tołpyga to czysty przypadek. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalvcf Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Jak odróżnić co goni drobnice? Czy to jest sandacz czy boleń? Wedkuje w takich miejscach gdzie jest i boleń i sandacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Jak odróżnić co goni drobnice? Czy to jest sandacz czy boleń? Wedkuje w takich miejscach gdzie jest i boleń i sandacz.A po co odróżniać? Założyć uklejoksztaltny wobler i łowić to, co ganiaA jak zlowisz, to odróżnisz 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 (edytowane) Co to za multik (czarny) na ostatniej focie na poprzedniej stronie? Edytowane 2 Czerwca 2017 przez Jeziorm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 MegaBass LIN10 Limited stuningowany nieco z BlackJungle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ens Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Na początek sezonu 72cm z mocnego podbicia, uderzył praktycznie przy samym brzegu o 8 rano w ostanim rzucie ciemna guma relaxa na 12gramowej główce . Sprzętowo dragon HM 80 GOLDEN RIVER do 14g plecionka 0.08 Pozdrawiam 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 golden-mean-personal-rod-holder.jpgOo od dawna czegoś takiego szukam - z priorytetem żeby nie drapało wedki/kołowrotka. Mógłbyś podrzucić jakiś link czyjej to produkcji/ ew. gdzie zamówić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Oo od dawna czegoś takiego szukam - z priorytetem żeby nie drapało wedki/kołowrotka. Mógłbyś podrzucić jakiś link czyjej to produkcji/ ew. gdzie zamówić? wpisz w google : golden mean personal rod holder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 (edytowane) Sezon rozpoczęty Sprzęt kij CD XLS 2.13 10lb Kołowrotek Daiwa Certata 2500 granatowa plecionka Duel 0.8 gumka Fish arrow na 5 gr główce Edytowane 3 Czerwca 2017 przez DarekM 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Pierwszy wypad za sandaczami okazal sie przedwczesny 04.06 Ryby niewytarte :(( W sumie 3 bióry i 3 ryby w łodzi Lowilem do 24,30 i mialem juz dosyć deszczu Na smoki trzeba jeszcze poczekac ze 2tyg 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. andego Opublikowano 4 Czerwca 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Wczoraj fajny dzień na Turawce. Kilka sandaczy udało nam się złowić w tym jeden rodzynek. Branie nietypowe... bez charakterystycznego pstryknięcia... ryba pobrała koguta przy starcie z dna. Do końca nie wiedziałem czy to coś podczepionego... czy może jakiś sumek, który w końcu okazał się mętnookim 152 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi