Olo1970 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 listopad ... ech, pewnie to już ostatni dobry w tym roku NK006502.jpgGratulacje. Rzeka? Wobek? Wysłane z mojego SM-N915FY przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_deep Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Gratulacje. Rzeka? Wobek? Wysłane z mojego SM-N915FY przy użyciu Tapatalka Rzeka, silikon (ripper) na bardzo lekkiej główce, rano, po pierwszych przymrozkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 (edytowane) Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Grudnia 2017 przez Kayak Fishing Poland 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Brania dopiero późnym wieczorem, przez cały dzień nic się nie działo ,szybkie pół godziny przed zmrokiem i kilka brań.Już przy pierwszym podbiciu fajny strzał ,przyklejony do dna jak glonojad, do szyby w akwarium ,ale tylko chwilowo ,testuje jeszcze płynność hamulca i jest na powierzchni. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitror1 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Z dolnośląskiej zaporówki 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 (edytowane) Od listopada do marca na wodzie zawsze jestem z chustą Na zimową wodę trzeba się ubrać jak na Spitsbergen - wiatr i wilgoć w powietrzu bywają zdradliwe. Najbardziej potrafi zaskoczyć morze! Kto zmarzł na morzu ten na wodę ubiera się ciepło Z jakiej głębokości jesienne zanderki brały wam na zaporówkach? Edytowane 4 Grudnia 2017 przez ictus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 (edytowane) A Twoje fotki?Na pierwszej stronie tego wątku , Nie wstydzę się . Zawsze można to zrobić np : tak ..... itd. Edytowane 5 Grudnia 2017 przez miramar69 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Jak ktoś chce pogadać o wyłupiastych oczach to zapraszam do tego wątku:http://jerkbait.pl/topic/10463-cr-barotrauma/Jest tam info jak zadbać o takie ryby. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. czocho Opublikowano 5 Grudnia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Też lubię Bartek ....i takie też.... 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 (edytowane) Terror sandał Edytowane 5 Grudnia 2017 przez wildriver 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 cieplej się zrobiło.... 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nito82 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 No to wrzucę i swoje. Te ładniejsze z kilku listopadowych.Jeden z 8 i drugi z 7 z przodu. 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Kamilu @czocho, piękne ujęcia. Widać, że osoba robiąca zdjęcia robiła to nie pierwszy raz w życiu Gdybyś jeszcze kilka słów o okolicznościach połowu napisał, byłaby spora szansa na zostanie laureatem naszego konkursu. A tak, to tylko zdjęcia niepośledniej urody nam zostają... Odnośnie dyskusji o zdjęciach - każde zdjęcie to nasza pamiątka. Jeśli chcemy wspaniałych wspomnień, to dobrze, by na zdjęciach było to, co najważniejsze. Ryba - dobrze, jeśli w całości zmieściła się w kadrze. Jeśli jest ostra, choć to nie zawsze jest konieczne Czasem poruszone zdjęcia mają w sobie niezłą treść Jeśli zdjęcie z miarką, to dobrze, jak nie ma bałaganu na łodzi, czy choćby obuwia w kadrze. I generalna zasada - to ryba jest podstawą dobrego zdjęcia pamiątkowego. Łowca ma prawo zdecydować, czy jest tłem, czy jest roześmiany od ucha do ucha, czy też zasłonięty rybą lub szalikiem. Ekspresję czy urodę miewamy różną Prawo do prywatności w sieci jest prawem niezbywalnym i jak ktoś chce się zasłaniać, może z tego prawa korzystać. Ważniejsze od super zdjęcia jest opowiedzenie historii, jaka towarzyszyła połowowi. I o tym powinniście dyskutować. Do takich dyskusji gorąco zachęcam. I na koniec - odnośnie moderacji i porządków w wątku, pójdzie to zwykłym trybem. Czyli po kilku dniach miotełka i pozostaną tylko zdjęcia oraz merytoryczne wpisy. Śmieci znikną 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferret Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 (edytowane) W proteście do tych wybałuszonych oczu na dnie łodzi wrzucam to co mam z sandaczowania.Jestem brzydki, proszę nie oceniać. Edytowane 5 Grudnia 2017 przez Ferret 46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 [emoji41]????[emoji476] Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Śmieci "same" się znajdą.Nie ma potrzeby tworzyć dodatkowych. Wzajemnym "uprzejmościom" mówimy zdecydowane NIE A wracając do wątku - na kajaku niebezpieczne jest wykonywanie "dziwnych" manewrów, jak wsiadanie czy wysiadanie. A jak wygląda sprawa z podbieraniem ryb? Czy macie jakieś ciekawostki, którymi moglibyście się podzielić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Podbierak , ogólnie jest ok. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Piotrek84 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Taka niespodzianka na zakonczenie sezonu [emoji6] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek84 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Sobotnie popołudnie około 15, -2sC, w trzech rzutach pod rząd 3 sztuki dokładnie z jednego miejsca (pierwszy raz mi sie tak trafiło) ten był największy i ostatni. Sprzetowo Legend Extreme + Stella 4000 i niezawodny tego dnia „Widłowy Okoń” na końcu zestawu. Pozdrawiam i takich niespodzianek wszystkim życzę [emoji1] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krisu23 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Nie wstawiam na forum zdjęć innych ryb niż bolenie, ale moim zdaniem to zdjęcie jest za fajne, żeby się kisiło na kompie. Ryba złowiona na obrotówkę nr. 10 na wodzie 1,5m branie widziałem live w polaroidach. 84cm. Pzdr 69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 (edytowane) Nie wstawiam na forum zdjęć innych ryb niż bolenie, ale moim zdaniem to zdjęcie jest za fajne, żeby się kisiło na kompie. Ryba złowiona na obrotówkę nr. 10 na wodzie 1,5m branie widziałem live w polaroidach. 84cm. Pzdr obrotówka nr 10 czy 10gr Edytowane 15 Grudnia 2017 przez bartsiedlce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 obrotówka nr 10 czy 10grNr 10 taka na Muskie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Żarty żartami, ale mimo wszystko uważam, że to szczupakowa przynęta. A sandacz jest dla mnie typowo "gumową" rybą. Z 20 lat temu łowiłem zedy w Wiśle z rzutu na wahadłówki, rzadziej na woblery. Potem łowiłem okazjonalnie z trolla - wyłącznie na woblery, z bardzo zmiennymi wynikami. Obecnie czasem wracam do trolla za sandaczem, ale muszą być naprawdę aktywne, żeby łowić powtarzalnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel46 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Panowie, taka oto bestia sie uwiesiła za pyszczek na 7cm wahadlówke [emoji3] Głodny musiał być[emoji4] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kowalek87 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Od kilku tygodni planowałem ten wypad nad dolnośląską Oderkę. Dni w Norwegii dłużyły się strasznie...jeszcze miesiąc...jeszcze tydzień... Codzienne sprawdzanie stanu wody, pogody. Napięcie rosło z każdym dniem. Od około tygodnia wiadomo było, że warunki nie są złe. Woda powyżej dwóch metrów, temperatura około 0, a najważniejsze, że w międzyczasie nie było silnych mrozów. Z doniesień kolegów wiem, że łatwo jednak nie jest i ciężko o rybę. No ale mamy przecież połowę grudnia, tak więc nie ma co liczyć na eldorado. Być może jedno branie przez cały dzień, które jeszcze trzeba wykorzystać.W końcu nadszedł piątek, czyli dzień wylotu do Wrocławia. Na szczęście podróż bez niespodzianek i o 1.30 w nocy jesteśmy w domu. Szybka kolacja, jedno piwko i do spania. Po trzech godzinach snu o 6.00 dzwoni budzik, jest ciężko, ale zbyt długo na to czekałem, żeby teraz odpuścić. Dość szybko się ogarniam i po 7. jestem nad rzeką. Piękny klimat zimowej Odry, temperatura ok. -2 st.. wszystko pięknie oszronione, ależ było by wspaniale gdyby jakiś mętnooki strzelił w którąś z moich gum. Pierwsza główka, którą znam bardzo dobrze i wiem, że tu może się coś wydarzyć. Na pierwszy ogień idzie seledynowa ukleja Janusza Widła. Wszyscy tak je chwalą dlatego dostaje szanse jako pierwsza w celu sprawdzenia. Wykonuję ok. dwudziestu rzutów, w ciągu których notuję 3 delikatne trącenia, jednak żadnego konkretnego strzału. Rzut oka w pudełko i szansę dostaje 4-calowy kajtek easy shiner na dwudziestu gramach ołowiu. Drugi rzut i piękny strzał, siedziii! Jest fajna ryba, może 70. Stawia się dość mocno, ale za chwilę widzę go w zimnej, ołowianej wodzie. Jest grubo, będzie 80. Szybkie podebranie ręką i jest mój. Wychodzę nieco wyżej, rozkładam matę i nie wierzę!!! 90 cm Szybko schodzę z sandaczem do wody, układam na kamieniach telefon i robię kilka szybkich fotek. Ryba cały czas w wodzie. Nie jest zmęczona i natychmiast odpływa do swojej dziury. Pięknie pomachał ogonem na pożegnanie.Marzyłem o takiej rybie, ale nie przypuszczałem, że szczęście dopisze mi tak szybko. Siedzę jeszcze dłuższą chwilę na główce i próbuję zagrzać skostniałe ręce. Idę dalej, łowię prawie do końca dnia, ale ryby już się nie doczekałem. Było tak jak przypuszczałem...jedno konkretne branie, ale za to jakie. Zdjęcia niestety słabe, ale coś tam widać. Sprzętowo widać na jednym ze zdjęć, plecionka 0,15, wolfram na 10 kg, wędka 2,75- 10-28 wyrzutu, kołowrotek 4000.Pozdrawiam! NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" 124 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi