Skocz do zawartości

Sandacze 2017

WOBI

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że w tym sezonie jakoś mnie do kleni nie ciągnie a po pierwszym maja gdzie trafiłem fajnego szczupaka latam za zębatymi i zębaty się trafił tylko trochę inny niż zamierzałem :D

Moje nowe PB 83 cm

Złowiony na REAL EEL 15cm uczepionego na stalowym przyponie z myślą o szczupakach (ta miejscówka kilka lat temu obdarzyła mnie dwiema metrówkami)

Baaaarrrdddzoo powolne sprowadzanie w poprzek nurtu przy częstym kontakcie z dnem.

post-61063-0-21251100-1497179594_thumb.jpg

post-61063-0-00060600-1497179613_thumb.jpg

Zdjęcia zrobiłem tylko trzy bo telefon padł :doh:  i każde "ciulowe" ( ogon obcięty i jeszcze jakieś błocko przy nosie :blink:   )

Rybka oczywiście dalej pływa.

Edytowane przez Trochim80
  • Like 41

Prawda jest taka , że wędkarzy z roku na rok jest coraz więcej i większość to amatorzy rybiego białka :( . Dymając nad wodę te kilometry nad moją ulubioną miejscówkę wolę żeby już było zajęte przez kogość z C&R co wiem, że wypuści rybę niż przez je.... ych pałkarzy spragnionych mięsa. Ja to nawet się cieszę z czyjegoś sukcesu jak widzę , że ryba jest traktowana z szacunkiem i wraca do wody :) . Pzdr.

Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 5

Koniec tej wymiany uprzejmości, wyczyściłem częściowo wątek i każdy kolejny wpis nawiązujący do tej sprawy będzie usuwany.

Wracamy do tematu Sandacze 2017

Pozwoliłem sobie na "doczyszczenie".

• Like 12

Ostatni wyjazd obdarował kilkoma fajnymi rybkami  :)

Dwie spełniające forumowe min. tzn 65 oraz 70cm. Większy bandzior o mało nie wyrwał mi wędki z ręki oraz wykazał się mega walecznością...   :) Cieszą niezmiernie ponieważ to pierwsze poważniejsze pieseły w mojej karierze wędkarskiej  :)

Sprzętowo: CD NANO 2,30 7-26g + tp sw4000pg + 20g ołowiu z gumą  ;)

post-56799-0-41145700-1497552787_thumb.jpg

post-56799-0-90597800-1497552815_thumb.jpg

• Like 18

Uzywam berkley vanish w roznych srednicach, na klenie/okonie 0,14 jak spodziewam sie bolenia/sandacza 0.21/0.23 , jak chodze glownie za sandaczem wiosna i lowie lekko mniejszymi przynetami to 0.28mm jak woda wyzsza, jesien wieksze przynety to 0.33 jak lowie/lowilem w miejscach gdzie byly szczupaki to 0.41mm

Zdziwilbys sie, jak ważny jest producent, to tak samo jak z zylkami/plecionkami. Kiedys zabraklo mi vanisha i kupilem berkley fireline albo whisplasch czy jakos tak, nie pamietam. Na zaczepach/kamieniach przecieral sie jak plecionka, kilka delikatnych szarpniec i tyle, vanishem trzeba sie nameczyc.

Nie wyobrazam sobie lowienia plecionka bez przyponu z fc jakiegokolwiek gatunku ryb (wykluczajac celowe lowienie szczupakow)

Ten najwiekszy z przyponem 0.41mm, przed podebraniem szalal na krotkim dyszlu z otwartym pyskiem. Duzo szczupakow zlowilem z takim przyponem, nigdy zadnego nie stracilem.

• Like 4

Sorki za brak polskich znakow - taki sprzet .

Jakis czas temu ktos tu pisal ,ze nie wyobraza sobie jakis stalek, fc itd

Nigdy zaden szczuply mu nie obcial zylki , bo tylko te stosuje :)))

I niech mu bedzie hehe

Zawsze woze muchowke w aucie ....fc chyba 0,42 albo 0.48 lososiowy rzecz jasna :))) i jakis szczupaczek 

ps 

Carbon panowie jest cacy  :))

Edytowane przez Z Olsztyna
  • Like 3