Mateusz88 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 To i ja się pochwalę. 67 cm z piątku 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa1982 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Gratulacje!co to za patyk?piekne ugiecie i praca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andego Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Gratulacje!co to za patyk?piekne ugiecie i praca EWS69ML-F Fenwick Elite Tech Walleye Jigging 2,10m / 3-18g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Wychodzą na blat i żrą jak opętane. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tupas Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Hejka, jedyny z kilku, całe 72 cm, który zakwalifikował się do zaistnienia na naszym wspaniałym forum ;-), złowiony na pierzaka ukręconego przez naszego forumowego kolegę Filipa aka Kogut Fishing. Pozdrawiam Kamil. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Slavobeer Opublikowano 7 Czerwca 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 (edytowane) I mnie udało się dorwać wieczornego zbója Wieczorem, po pracy, staram się być niemal codziennie nad rzeką. Różnie bywa z efektami, ale mimo porażającej ilości wściekłych komarów, lubię posiedzieć sobie, połazić nad wodą.I czasem woda odwdzięczy się swojemu stałemu bywalcowi w postaci pięknej ryby. Tego wieczora zacząłem tradycyjnie od próby złowienia klenia. Nie szło mi najlepiej, ale coś tam udało się wydłubać. Szału nie było więc spokojnie czekałem na zmrok. Plan na ten rok to łowienie sandaczy na woblery, zamiast na gumy. Byłem ciekawy efektów, a koledzy meldowali już o złowionych na woblery sandaczach.Spróbowałem i ja Efekt poniżej.Branie było atomowe, w końcowej fazie prowadzenia woblera, ze 3-4 metry od brzegu, głębokość była niewielka, kamienie na dnie.O dziwo, sandacz dość szybko się poddał i nie sprawiał żadnych problemów podczas holu i podebrania. Oczywiście na początku trochę odjechał w nurt, zszedł niżej, ale chyba wiedział, że chciałem go tylko na chwilę na brzegu żeby zapozował do zdjęcia i zaraz go wypuszczę Niech duuuuży urośnie !!! Kolejny raz zadziwiła mnie swoją mocą wędka CD XLS 2,74m 3-14g. Używam jej na klenie, czasem jak nie mam drugiej, porzucam za bolkiem. Tym razem test wieczornego łowienia na woblerki przeszła znakomicie Przynętą był wobler HUNTER Instinct 4cm. Slavo NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 7 Czerwca 2017 przez bartsiedlce 69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trochim80 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 (edytowane) Jako że w tym sezonie jakoś mnie do kleni nie ciągnie a po pierwszym maja gdzie trafiłem fajnego szczupaka latam za zębatymi i zębaty się trafił tylko trochę inny niż zamierzałem Moje nowe PB 83 cmZłowiony na REAL EEL 15cm uczepionego na stalowym przyponie z myślą o szczupakach (ta miejscówka kilka lat temu obdarzyła mnie dwiema metrówkami)Baaaarrrdddzoo powolne sprowadzanie w poprzek nurtu przy częstym kontakcie z dnem. Zdjęcia zrobiłem tylko trzy bo telefon padł i każde "ciulowe" ( ogon obcięty i jeszcze jakieś błocko przy nosie )Rybka oczywiście dalej pływa. Edytowane 11 Czerwca 2017 przez Trochim80 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturo1201 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Witam, Nowy sezon rozpoczęty i piękny grubasek 84 cm. Oczywiście cały i zdrowy wrócił do wody 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_deep Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 (edytowane) Prawda jest taka , że wędkarzy z roku na rok jest coraz więcej i większość to amatorzy rybiego białka . Dymając nad wodę te kilometry nad moją ulubioną miejscówkę wolę żeby już było zajęte przez kogość z C&R co wiem, że wypuści rybę niż przez je.... ych pałkarzy spragnionych mięsa. Ja to nawet się cieszę z czyjegoś sukcesu jak widzę , że ryba jest traktowana z szacunkiem i wraca do wody . Pzdr. Edytowane 14 Czerwca 2017 przez bartsiedlce 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 (edytowane) Koniec tej wymiany uprzejmości, wyczyściłem częściowo wątek i każdy kolejny wpis nawiązujący do tej sprawy będzie usuwany. Wracamy do tematu Sandacze 2017 Pozwoliłem sobie na "doczyszczenie". Edytowane 14 Czerwca 2017 przez bartsiedlce 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Killer sezonu :A to jeden z nocnych "pacanów" - ciężko było zamknąć mu uścisk na ogonie 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornetes Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Ostatni wyjazd obdarował kilkoma fajnymi rybkami Dwie spełniające forumowe min. tzn 65 oraz 70cm. Większy bandzior o mało nie wyrwał mi wędki z ręki oraz wykazał się mega walecznością... Cieszą niezmiernie ponieważ to pierwsze poważniejsze pieseły w mojej karierze wędkarskiej Sprzętowo: CD NANO 2,30 7-26g + tp sw4000pg + 20g ołowiu z gumą 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzichurybak Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Druga wyprawa za sandaczem..na pierwszej uwiesił się sumek agrafka niby testowana do 12kg fuks że się nie posypała całkiem 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Ja stosuję fluorocarbon - szczupaków bardzo mało...zedów też. 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 (edytowane) Uzywam berkley vanish w roznych srednicach, na klenie/okonie 0,14 jak spodziewam sie bolenia/sandacza 0.21/0.23 , jak chodze glownie za sandaczem wiosna i lowie lekko mniejszymi przynetami to 0.28mm jak woda wyzsza, jesien wieksze przynety to 0.33 jak lowie/lowilem w miejscach gdzie byly szczupaki to 0.41mm Zdziwilbys sie, jak ważny jest producent, to tak samo jak z zylkami/plecionkami. Kiedys zabraklo mi vanisha i kupilem berkley fireline albo whisplasch czy jakos tak, nie pamietam. Na zaczepach/kamieniach przecieral sie jak plecionka, kilka delikatnych szarpniec i tyle, vanishem trzeba sie nameczyc.Nie wyobrazam sobie lowienia plecionka bez przyponu z fc jakiegokolwiek gatunku ryb (wykluczajac celowe lowienie szczupakow)Ten najwiekszy z przyponem 0.41mm, przed podebraniem szalal na krotkim dyszlu z otwartym pyskiem. Duzo szczupakow zlowilem z takim przyponem, nigdy zadnego nie stracilem. Edytowane 13 Lipca 2017 przez bartsiedlce 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 (edytowane) Sorki za brak polskich znakow - taki sprzet . Jakis czas temu ktos tu pisal ,ze nie wyobraza sobie jakis stalek, fc itdNigdy zaden szczuply mu nie obcial zylki , bo tylko te stosuje ))I niech mu bedzie heheZawsze woze muchowke w aucie ....fc chyba 0,42 albo 0.48 lososiowy rzecz jasna )) i jakis szczupaczek ps Carbon panowie jest cacy ) Edytowane 19 Czerwca 2017 przez Z Olsztyna 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apacz11 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Poranny amator narybku okonia. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 póki co największy w tym sezonie jaki się przypadkiem uwiesił 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Nocne pacany 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MSZ-64 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Mój dzisiejszy największy w tym sezonie sandacz 68 cm na rippera Gunki. 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Dero1990 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Dobrze że za moment lipiec i sumaki. Bo marze by się w końcu wsypać Największy z tego jak że owocnego czerwca. 99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Ryba miała 94cm. Jak na Odrzańska rybę z czerwca dość fajnie odpasiona. Pobrał wobeczka 11cm z łaszki piachu o głębokości 30cm. Po braniu lekka amba na powierzchni wody i momentalnie na brzegu. Więc hol jakiś tam fascynujący nie był. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Powiedz AAaaaa - w poszukiwaniu 5" gumy.wraca uśmiechnięty 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apacz11 Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Dzisiejszy, na ciężko 35g na 4 m. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Toudinho Opublikowano 1 Lipca 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Różowe oczko 51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi