Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Toudinho Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Spadek trzcinowy z 2m na 7. Branie na 5m, co ciekawe w pierwszym rzucie. Zassał 14cm Shad Teeza na 10g. Później fotografie z nieba, prąd z nieba i woda z nieba - jednym słowem nie szło łowić. 67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Wabik 12 gram. Potężne uderzenie grubej ryby. Piękna i emocjonalna walka. 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Kuba - nigdy nie widział sandacza. Jakimś dziwnym trapem udało mu się dostać na moją jednostkę. Szybko pojął co i jak.Efekt : 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Sprzętowo : kij , którego właściwie nie ma , czyli TX 723C made by Dąbek ( cudowne narzędzie ) , Vaniek 12' 4000 , Sunline Super PE 8 Braid 12lb , wąska gumka w jedynie słusznym kolorze . To nie przejęzyczenie ten TX? Nie 713? Napisz więcej proszę, jeśli masz jakiś to co napisałeś - zakres pracy itp. Tapatalknięte z komórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 To nie przejęzyczenie . Kij zrobiony jest na blanku TX 763 ML-C przyciętym z dołu i minimalnie z góry do 7'2" i wykonanym przez nieocenionego @Dąbka , który się coś ostatnio przebranżowił . Niech nie zwiedzie nikogo te 12 lb mocy i pół uncji wyrzutu . Kijek taki bliżej 14 lb w tej wersji moim zdaniem , z komfortową obsługą przynęt o masie własnej od 10 do jakichś 30 gram . Czucie wszystkiego , co dzieje się z przynętą i w jej pobliżu perfekcyjne . Ugięcie pod rybą również . Na sucho wydaje się ultraszybką szpadą , pod rybą już niewielką zaczyna się pięknie i płynnie giąć ( jak to blank castingowy w końcu ) , pod rybą solidną gnie się jeszcze fajniej , a pod wielką ... nie wiem , bo jeszcze nie trafiłem niestety . Używany przeze mnie tylko do jigów wszelkiej maści i w tej roli sprawdza mi się absolutnie świetnie . Jest dosyć solidny w szczycie ( tip 1,8 mm ) i nie ma jakiejś specjalnie subtelnej wizualnie szczytówki , choć znaczy wszystko doskonale szczytem , ale największą jego zaletą jest czucie w łapce . Blank jest bardzo lekki , kij zrobiony na gotowo również . Wykonanie w japan style - pianka , metalowe pierścionki , woovenowy insert . Ja jestem tym narzędziem zauroczony , chociaż chińskie . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. malinabar Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) Dawno minął już miesiąc , odkąd udało mi się złowić sandacza na moich płytkich sadzawkach , więc nieco wspominkowo .Nowa , mała i kameralna woda . Początek upałów . Od świtu minęło dobre trzy godziny , zrobiłem już kilka miejscówek bez efektu a skwar zaczynał być nieznośny . Na SI mojego koliberka pojawiły się ciekawe struktury na dnie nieco przed miejscem , na które płynąłem . Cichutko położona kotwica . Ryba wzięła chyba w drugim rzucie , jakieś 2-3 metry od łodzi . Piękny , niezbyt mocny pstryk w pierwszej fazie opadu po którym od razu się wie , że sandał jest dobrze wcięty . Bardzo dynamiczna walka z kilkoma przejściami przez rufę , wściekłość i furia rybska idącego dnem na tej płyciutkiej przecież wodzie . Bajka . Dwie szybkie foty , bo jestem pod obstrzałem wścibskich brzegowców . Robię wszystko , żeby myśleli , że to szczupak i wypuszczam GO na zasłoniętej burcie . Najgrubsza i najpiękniejsza ryba tego sezonu jak dotąd ...I później dzieje się coś , czego jeszcze nie doświadczyłem . W pierwszym rzucie po wypuszczeniu , z tego samego azymutu i praktycznie w tym samym miejscu melduje się ryba co najmniej tak duża , jak ta przed chwilą . Z tą różnicą , że robi wjazd w przynętę rozpoczynając wściekłą walkę w sposób , w jaki straciłem już smoka w tym roku . Potężne targnięcia łbem i niezwykle dynamiczne zwroty pod łodzią kończą się po kilkunastu sekundach wypięciem i poprawianiem przemielonej i poskręcanej gumy trzęsącymi się rękami . Adrenalina i łomot serca jeszcze dobrą chwilę nie pozwalają dojść do siebie ... Pięknie jest .Na kolejnej miejscówce mam jeszcze dwa kapitalne brania , jednak niewykorzystane . Wyglądało to na sytuację , w której ktoś przestawił rybom dźwignię żerowania na ON , bo jak popłynąłem na okonie , to połowiłem okonie a jak na szczupaki , to złowiłem szczupaki . Bardzo rzadka sytuacja na moich wodach . I żeby nie było tak kolorowo , to za mną już -eścia jeśli nie -eści wyjazdów nad tę wodę i poza kilkoma ewidentnymi kontaktami nie wydarzyło się absolutnie nic . Ale to wspomnienie daje zastrzyk nadziei za każdym razem , kiedy wypływam . Sprzętowo na lekko , bez zmian : MXS72L od @Dąbka , Vaniek 12' C3000 , Sunline Super PE 8 Braid 10 lb , wolfram 35 cm 10 kg , 2,5" Relax'a w najlepszym kolorze . NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 30 Sierpnia 2017 przez bartsiedlce 64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Wrzesień rozpoczęty. Znowu na lekko. 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomus Opublikowano 3 Września 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Nocny woblerowy - zerbrał prawie że smużącego wobka 52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 12 gram, myślę, że lekko. Zwykle stosuje tam 20+ , a nocą coraz lżej z schodzę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Nocny woblerowy - zerbrał prawie że smużącego wobka Te twoje nowe woblery robią dużo zamieszania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haribo Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Nocny sandaczyk z odry 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Te twoje nowe woblery robią dużo zamieszania Kilka sztuk poszło w świat i każdy pisze że coś łowi !! Sandacze, Grube bolce nocą ... Nic tak nie cieszy twórce przynęt jak wiadomości że inni łowią na nie piękne ryby !!!! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 A tu moje sierpniowe zanderki Większy klasycznie na predatorka z opadu.Mniejszy, wariat połknął heringa 16cm przy chwilowym zatrzymaniu. 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingvinas Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Nowa miejscówka,pierwszy rzut i siedzi taki 75 cm. 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Taki trollingowy przylow na Percha SDR.Skoczyl do woblera prowadzonego wzdluz ostrego spadu. Wiecej o mojej trollingowej wyprawie na blogu : http://jerkbait.pl/blog/18/entry-471-tra%C5%82-edycja-2017/ 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Nocny zedzik 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingvinas Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Dzisiejszy 80cm. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Bużański sandaczyk Sprzętowo:Mikado Kamisori Zander 2,10/35g Ryobi Zauber 4000 Kastking Mega 8 0,23Cannibal 10 cm White and Black na główce Mustad Big Game 6/0 35g 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Witam.Taki gigant mnie się trafił ... na muchę. Całe 15 cm zanderowego agresora ... Pozdrawiam. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barthez204 Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 Dzisiejsze 90 cm szczęścia. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barthez204 Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 Nie wiem co napisać. Sprzętowo:X-zoga SR-G 66 Mh2Shimano Biomaster 4000Mikado Nihonto Octa Braid 0.14Przypon Fluorocarbon 0.30Przynęta Dragon Jerky 15 cm na 12 g Wziął z "zaskoczenia" tzn. prowadziłem przynętę po spadku z 3 na 5 m. Gdy opadła i chciałem wykonać podbicie już sandacz siedział. I szczęśliwie udało się go wyholować i po sesji wrócił do wody. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 Sandacze coraz bardziej żrą i są coraz grubsze .... Idzie zima 47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barthez204 Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 (edytowane) W zeszła niedzielę na tą samą gumę, z tej samej wody 70 cm udało się przechytrzyć. Edytowane 28 Września 2017 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 (edytowane) Turawski psiaczek, na kopyto relaksa 15cm. Edytowane 17 Września 2017 przez fish28 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haze01 Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Matagi Super Trout II do 3.5 gOkuma Ceymar 2000Techron 8 lb 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi