Skocz do zawartości

Sandacze 2017

WOBI

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzętowo : kij , którego właściwie nie ma , czyli TX 723C made by Dąbek ( cudowne narzędzie ) , Vaniek 12' 4000 , Sunline Super PE 8 Braid 12lb , wąska gumka w jedynie słusznym kolorze .

To nie przejęzyczenie ten TX? Nie 713? Napisz więcej proszę, jeśli masz jakiś to co napisałeś - zakres pracy itp.

Tapatalknięte z komórki

To nie przejęzyczenie  :) . Kij zrobiony jest na blanku TX 763 ML-C przyciętym z dołu i minimalnie z góry do 7'2" i wykonanym przez nieocenionego @Dąbka , który się coś ostatnio przebranżowił  ;) . Niech nie zwiedzie nikogo te 12 lb mocy i pół uncji wyrzutu . Kijek taki bliżej 14 lb w tej wersji moim zdaniem , z komfortową obsługą przynęt o masie własnej od 10 do jakichś 30 gram . Czucie wszystkiego , co dzieje się z przynętą i w jej pobliżu perfekcyjne  :D . Ugięcie pod rybą również . Na sucho wydaje się ultraszybką szpadą , pod rybą już niewielką zaczyna się pięknie i płynnie giąć ( jak to blank castingowy w końcu ) , pod rybą solidną gnie się jeszcze fajniej , a pod wielką ... nie wiem , bo jeszcze nie trafiłem niestety . Używany przeze mnie tylko do jigów wszelkiej maści i w tej roli sprawdza mi się absolutnie świetnie . Jest dosyć solidny w szczycie ( tip 1,8 mm ) i nie ma jakiejś specjalnie subtelnej wizualnie szczytówki , choć znaczy wszystko doskonale szczytem , ale największą jego zaletą jest czucie w łapce . Blank jest bardzo lekki , kij zrobiony na gotowo również . Wykonanie w japan style - pianka , metalowe pierścionki , woovenowy insert . Ja jestem tym narzędziem zauroczony , chociaż chińskie  ;) .

• Like 3

Nie wiem co napisać. 

Sprzętowo:

X-zoga SR-G 66 Mh2

Shimano Biomaster 4000

Mikado Nihonto Octa Braid 0.14

Przypon Fluorocarbon 0.30

Przynęta Dragon Jerky 15 cm na 12 g 

Wziął z "zaskoczenia" tzn. prowadziłem przynętę po spadku z 3 na 5 m. Gdy opadła i chciałem wykonać podbicie już sandacz siedział. I szczęśliwie udało się go wyholować i po sesji wrócił do wody.

• Like 2