rapia Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Witam.Mam problem ze złowieniem okazałego klenia lub jazia w płytkiej i przezroczystej rzeczce.Staram się być nie zauwa?źalny dla ryb ale to bardzo trudne poniewa?ź,woda jest płytka max.1,5m i przezroczysta,brzegi porasta wysoka trawa w kt?łrej jest pełno trzaskających z wielkim hałasem gałęzi i r?ł?źnych śmieci rzuconych przez ludzi.Jedyne jazie,kt?łre złowiłem miały 30-35cm.Ryby na pewno są bo je widać jak na dłoni ale ignorują wszystkie moje przynęty.Je?źeli ktoś mo?źe i ma ochotę pom?łc będę bardzo wdzięczny.Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 A pr?łbowałeś nocą?Da się tam łowić po ciemku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 5 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Raczej nie.To mała rzeczka z zarośniętymi brzegami i takie nocne łowienie mogłoby się zakończyć tragicznie.Jest tam tylko kilka miejsc w kt?łrych mo?źna poprowadzić przynętę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 A pr?łbowałeś łowić je z wody? Bellyboat albo spodniobuty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Z wody jeszcze nie pr?łbowałem,w grę wchodzą tylko spodniobuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 ja lowie w szklance wody i wiem jaki to problem jezeli masz mozliwosc, to wejdz do wody, to dobra rada ... jakich wabikow uzywasz? ja stosuje woblery o baaaaaaaaaardzo drobnej akcji, wabiki pracujace w stylu nowego horneta nie przyniosa tobie tyle ryb co woblery wychalajace sie drobna i szybka amplituda ... kolory raczej ciemne i stonowane lub bialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Ostatnimi czasy r?łwnie?ź miewałem takie problemy ! Kilka dni z rzędu łaziłem za kleniami, takie do 30cm ?źaden problem ,natomiast większe wychodziły i omijały lub uderzały tak jakby zamkniętym pyskiem (nie do zacięcia) ! Po wielu pr?łbach i kombinacjach zszedłem do blaszek 00 i wobeczk?łw ?źyłka 0.14 i efekty jakieś są w postaci pojedynczych brań ,minus taki ?źe teraz wszystko schodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 7 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Witam.U?źywam wobler?łw o bardzo drobnej akcji dobrze wyczuwalnych na kiju,najczęściej są to sieki.Łowię na ?źyłkę 0,18 i boję się zjechać do 0,16 bo wydaje mi się za słaba i boję się,?źe mo?źe nie wytrzymać konfrontacji z okazałym kleniem lub jaziem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 ja lowie w szklance wody i wiem jaki to problem jezeli masz mozliwosc, to wejdz do wody, to dobra rada ... jakich wabikow uzywasz? ja stosuje woblery o baaaaaaaaaardzo drobnej akcji, wabiki pracujace w stylu nowego horneta nie przyniosa tobie tyle ryb co woblery wychalajace sie drobna i szybka amplituda ... kolory raczej ciemne i stonowane lub bialy pitt masz moze na mysli takie wabiki o pracy - powiedzmy zblozonej do boleniowej - tylko rzecz jasna najlepiej zeby nie wymagaly tak szybkiego prowadzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 To ja się podłączę do pytania Mifka. Pitt? Kiedy biorą na te mocno 'hałasujące' wobki (np. sub warty)? ...z moich obserwacji na podobnym łowisku wynika, ?źe wszelkie 'bączki' z mocniejszą pracą są mniej chętnie atakowane ni?ź smukłe woblerki, pracujące bardziej 'wąsko' i delkatniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 'Nazywam sie Bomber Square, ale koledzy m?łwia mi Grzechota' - uslyszalem klasyczny akcent poludniowca i poczulem mocy uscisk kotwic na powitanie. Ten maly, pekaty i halasliwy plywak wcale nie przypomninal zawodowego lowcy kleni. W zasadzie wygladal jak antyatleta. Kr?łtki tul?łw, szeroki w barach i w krzyzu, z wyraznie zarysowanym brzuchem. Jak sie p?łzniej dowiedzialem, wlasnie dzieki swoim specyficznym ksztaltom posiada szeroka i niespokojna prace o niezbyt szybkiej, ale bardzo nerwowej amplitudzie. Podczas myszkowania po plytkich i halasliwych przelewach kusi ryby swoimi glosnymi grzechotkami. Grzechota jeden! Wildwater i Rafting to jego medalowe dyscypliny. Teraz przyszla kolej na mnie. Nadeszla chwila, na kt?łra tak dlugo czekalem, na mozliwosc wsp?łlpracy z tymi wszystkimi ... jak by ich wszystkich nazwac? VIP-ami? Talentami? W kazdym badz razie najlepszymi w swoim fachu. 'Nazywam sie Dylewski, pochodze z Pomorza i bede od dzisiaj nalezal do ekipy. Moje talenty? No c?łz, trudno samemu opowiadac o wlasnych mocnych stronach. Moje ulubione tereny lowieckie to plytkie i wartkie odcinki o bardzo czystej wodzie. Kocham te trudne warunki, poniewaz sa one prawdziwym wyzwaniem dla kazdego lowcy kleni. Bardzo sie ciesze, ze zostalem przyjety do tak doborowego skladu'.zaczerpniete z http://www.jerkbait.pl/?p=311 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi