Skocz do zawartości

jaki multik

Dąbek 111

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jaki multik do kija PS66XHF 12-25lb 3/4-2oz.Przynęty to najczęściej koguty i gumy 20-50g, ewent. slidery 7 góra10.Zaznaczam ,chcę rozpocząć naukę castingu,więc poszukuję czegoś taniego i sprawdzonego.Może być używka do 200zł.W/w wędka to spining ,ale będzię robiony na casting.

pozdro

Rafał

st.croix 25 lb do 2 Oz i slider 7 to troche jak picie wody lyzka sedzakowa ... skoro piszesz, ze to woje poczatki, to lepiej uzyj lzejszej wedki albo wiekszych i ciezszych wabikow ... nie chce malowac diabla na scianie ale po co masz sie zniechecic?

do tego kija solidny low profile albo sredni round, moje typy to daiwa alphas 150 albo daiwa luna 200

Ta pała ma obsłużyć w pierwszej kolejności ciężkie jigi na na Martwej i Wiśle z łodzi, slider też wchodzi w grę ale to później i na innej wodzie, Niestety tylko ten kij mam dodyspozycji. Jak będzie ciekawie to pomyślę o następnym .Na chwilę obecną potrzebuję multica do nauki i też nie wiem pod jakiego zbroić blank.Chyba ,że jest złoty srodek pozwalający na zamontowanie przelotki wlotowej tolerującej oba typy multiców.A zdrugiej strony nie chcę kupować od razu ,wypasionego młynka , który będzie leżał w szafie jak okaże się ,że jestem castingowym beztalenciem.Kij zawsze mogę przezboić.

Pozdro

Rafał

Cześć. Citica 201E7. Jak nowa. Wędkę widziała , ale wody już nie. Łożyska naoliwione. Jest na niej plecionka PP 30 LB około 60-70 m . Plecionka zielona, nowa.

Komplet fabryczny: pudło, papiery , oliwka.

Cena z wysyłką kurierem UPS 320,00 zł

Ale kolega @Dekosz prosi o przytrzymanie jej przez chwilę.

Przykro mi, ale już jej nie ma.

Koledzy mam podobne pytanie. rozglądam się za multikiem zakres 5-20g. Mam CC51S z AVAIL ale trochę szkoda mi go używać powyżej 10g. Poza tym musiał bym go przekładać pomiędzy dwoma kijami. Co byście zaproponowali. Mam DAIWA MEGAFORCE 100TSHL ale ogólnie średnio jestem z niej zadowolony, standardowo problem z twinchbar, no i zakres komfort zaczyna się powyżej 10g (do tego płynność pracy pozostawia wiele do życzenia)

• 1 miesiąc temu...