Skocz do zawartości

Biała Tarnowska uroki i bolączki w fotografiach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam koleżanki i kolegów wędkarzy.

W tym temacie pragnąłbym przedstawić moją rzekę Białą Tarnowską w fotografiach. Jej urok w różnych porach roki i przy różnej pogodzie. Ale także jej bolączki, zanieczyszczanie, dzikie wysypiska, kanały. Pragnąłbym aby to była swoista fotograficzna dokumentacja. Ja osobiście będę pilotował na bieżąco odcinek miejski rzeki /okolice Tarnowa/ w miarę wyjazdów na dalsze odcinki będę zamieszczał zdjęcia z innych okolic. Mam gorącą prośbę do wędkarzy mieszkających w pobliżu Białej i wędkujący na niej o umieszczanie tu swoich fotografii.

Na początek wspomnienie uroków jesieni.

DSC08183.jpgimage hosting no register

post-58887-0-06237600-1484344046_thumb.jpeg

• Like 9

Fajny wątek panowie. Tomek to ostatnie zdjęcie jakby znajome .Andrzeju a czy to nie jest przypadkiem " jakieś " odprowadzenie wody z ulicy ?     

Nie wygląda to na to, bo płynie tym jakiś syf. Jest to zastanawiające, bo umieszczone to "ustrojstwo" jest na wysokości jezdni, jutro pojadę to dokładnie sprawdzić.

Fajny wątek panowie. Tomek to ostatnie zdjęcie jakby znajome .Andrzeju a czy to nie jest przypadkiem " jakieś " odprowadzenie wody z ulicy ?     

Tak, znasz to miejsce z ostatniej fotki :)

Ta fotka jest trochę niżej,a może też to widziałeś 

7125524_20160710_123722.jpg

Andrzeju, jeżeli wypływa syf i idzie do rzeki to wystarczy napisać do RZGW w Krakowie, wysłać zdjęcia i się tym zajmą :)

Edytowane przez TOMI803

Gość Tomasz Bociek

Panowie a można wasze fotki dodać do strony Klubu? Wolę dopytać bo nie chcę naruszać praw autorskich  :rolleyes:

Jeżeli macie więcej fotek to podsyłajcie na klubowy email: kpbt2016@gmail.com

Edytowane przez Tomek1984

Gość Tomasz Bociek

Tak, znasz to miejsce z ostatniej fotki :)

Ta fotka jest trochę niżej,a może też to widziałeś 

7125524_20160710_123722.jpg

Andrzeju, jeżeli wypływa syf i idzie do rzeki to wystarczy napisać do RZGW w Krakowie, wysłać zdjęcia i się tym zajmą :)

Andrzejku jeżeli nie pisałeś w tej sprawie do nich jeszcze to daj znać, zajmę się tym  :angry:

Panowie a można wasze fotki dodać do strony Klubu? Wolę dopytać bo nie chcę naruszać praw autorskich  :rolleyes:

Jeżeli macie więcej fotek to podsyłajcie na klubowy email: kpbt2016@gmail.com

Tomek, ja fotek mam dużo i raczej, miłe dla oka. :D  Jak coś to bierz te fotki co dodałem tylko podpisz kto je wykonał :D haha

Ten syf z tej rury to chyba nie ma co pokazywać a sprawa została chyba załatwiona ;) 

Edytowane przez TOMI803

Tak Tomku widzialem ten ściek i jeszcze jeden tam jest troche dalej sama rura przechodzi pod drogą z domu po drugiej stronie

O widzisz, a tego to nie widziałem, albo nie pamiętam :(  Wiem gdzie są jeszcze chyba dwie takie rury a studzienki kanalizacyjne jakieś 5 max 10 metrów od koryta rzeki.  :angry:

Byłem na moście na Kwiatkowskiego, oglądnąłem to dokładnie.  @donkicha może mieć rację, że to będzie jakiś przelew awaryjny od kratek ściekowych z ulicy. W pobliżu na chodniku jest właz kanalizacyjny wodociągów. Z tego niby przelewu dzisiaj nic nie ciekło, ale jeśli takie coś płynie z ulicy to nie dziwota, że mamy takie wody jak mamy.

post-58887-0-29531200-1484506205_thumb.jpg

post-58887-0-57740800-1484506223_thumb.jpg

post-58887-0-80491700-1484506251_thumb.jpg

• Like 2