Skocz do zawartości

Biała Tarnowska uroki i bolączki w fotografiach

Rekomendowane odpowiedzi

Potok na wcześniejszym zdjęciu to Chyszowski Rów, woda wypływająca z niego w dniu robienia zdjęcia czysta. Przy potoku i po przeciwnej stronie kilka stanowisk, dla spławikowców i z gruntu. Ta piana na zdjęciu, i brudna woda to zanieczyszczenia z rzutu z oczyszczalni, zdjęcie poniżej. Zrobiłem filmik, ale w domu okazało się, że jakość filmu jest bardzo zła. Wcześniejsze zdjęcie z betonowymi umocnieniami wykonane poniżej drugiej rury z azotów licząc od kładki  w górę rzeki. Dobre stanowiska do spławika i gruntu, powyżej do spiningowania.

DSC09171.jpgfree image uploading

post-58887-0-81306700-1487509195_thumb.jpg

post-58887-0-86042400-1487509203_thumb.jpg

Chyszowski Rów /zdjęcie pierwsze/ umiejscowiony jest zaraz obok /ok. 15m/ zrzutu ścieków z oczyszczalni /zdjęcie powyżej/ po tej samej stronie Białej /prawej/. Natomiast zrzut ścieków z Azotów jest po drugiej stronie rzeki /lewej/. Rozpoznanie miałeś trafne. Bardzo fajna jest stronka z mapą Tarnowa /satelitarna/ http://tarnow.ukosne.pl/?hg=663

• Like 1

Dawno nie byłem na odcinku od Rowu do kładki. Będzie bliżej wiosny to się tam przejdę ☺

Jest tam parę fajnych miejsc, odcinek od kładki do ujścia jest bardzo ciekawy. Natomiast odcinek Białej od Rowu w stronę mostu drogowego na Kwiatkowskiego jest dość dziki. Na prawym brzegu jest kilka stanowisk, natomiast lewy brzeg w lecie w zasadzie jest nie dostępny /zarośnięty/, pozostaje tylko brodzenie. :)

Akurat odcinek od mostu na Kwiatkowskiego do Rowu od czasu do czasu obławiam brzegiem wschodnim bo pod Azotami to tam faktycznie nie da się przejść... wiosną jeszcze jest jako tako ale od połowy maja to już dzicz... są tam nawet fajnie miejsca ale z brzegu niedostępne... kurde nigdy nie brodziłem Białą na tym odcinku, chyba trzeba będzie spróbować

Troszkę dolej w stronę kładki. Przed gazami po płytach w prawo prosto za oczyszczalnie ścieków, następnie w lewo polną drogą do samej rzeki, ale jak są roztopy albo po deszczach należy uważać. A tam można sobie znaleźć niezłą miejscówkę.

• Like 1

Niedaleko mostu drogowego na Kwiatkowskiego, na prawym brzegu można spotkać coś takiego. Wypływa z niego w miarę czysta woda, ale na betonach są ślady jak od rdzawej wody. Obok są wydreptane ścieżki i stanowiska tak jakby ktoś tam łapał ryby???

DSC09210.jpgpost images

post-58887-0-37065200-1487765844_thumb.jpg

Tym razem zdjęcie z poprzedniego tygodnia. Dziki w lecie w zasadzie niedostępny odcinek Białej /200m w dół rzeki od mostu drogowego na ul. Kwiatkowwskiego/. Zdjęcie starsze bo nie mam czym jeździć, mój samochodzik dostał ode mnie w maskę aż mu lampy wyleciały :( Będzie chwilowa przerwa z dodawaniem zdjęć, maże ktoś inny ma jakieś zdjęcia to niech dodaje należy propagować naszą rzekę :)

DSC09189.jpgpictures upload

post-58887-0-91556500-1487952289_thumb.jpg

• Like 2