wepster Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Siema!Przepraszam z góry, jeżeli istnieje już taki wątek... ale jakoś nie mogę znaleźć.Sprawa jest pilna, więc chciałem spytać kolegów z okolic, czy Warta na odcinku nadaje się do łowienia czy jest skuta lodem?Mamy zamiar z kumplem rano pojechać, gdyż w okolicach mazowsza wszelkie rzeki zamarznięte. Z racji tego, że z W-wy jest trochę kilometrów to nie chcielibyśmy żeby po klepnięciu takiej trasy rozczarować się na miejscu i wrócić ze smutnymi mordami :/Będę wdzięczny za wszelkie informacje na temat, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Szkoda ,że wcześniej nie zapytałeś. Można łowić,ładnie płynie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Hej.Jak chcesz informacji na temat Warty górskiej w szczególności odcinka no kill którego jesteśmy opiekunem to najlepiej zapytać na https://www.facebook.com/groups/452566104899561/?fref=ts lub https://www.facebook.com/Salmoklub/?fref=ts Albo pisz do mnie na priva. Daniel 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Byłem dziś w tych okolicach tylko na innej rzeczce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Byłem dziś w tych okolicach tylko na innej rzeczce I jak efekty? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 (edytowane) I jak efekty? Dostałem sporą lekcję pokory .Jakieś rybki były ale to dramatycznie malutkie. Wrócę tak z kolejnym bagażem doświadczenia i radami kolegi na miejscu. Edytowane 15 Stycznia 2017 przez Sebo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 A na jakiej,jak nie tajemnica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 15 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Dzięki Panowie za odzew. Wiem, że wyskoczyłem na ostatnią chwilę z tematem, ale na szczęście zaryzykowałem i pojechaliśmy. Rzeka bardzo urokliwa, co krok ciekawa miejscówka, zero lodu więc warunki do łowienia super. Niestety zero kontaktu z rybami, nawet odprowadzenia... na sześć napotkanych osób jeden gość wspomniał o 40staku z samego rańca. Mimo braku ryb wypad jak najbardziej na plus, przyjemny dzień spędzony nad piękną rzeką @Sebo szkoda, że nie wiedziałem iż się tułasz po okolicy. Moglibyśmy się spotkać na jakiejś przerwie lunchowej:)Mały świat;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Kamil u mnie był spontan. Ale byłem bardzo blisko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Dzięki Panowie za odzew. Wiem, że wyskoczyłem na ostatnią chwilę z tematem, ale na szczęście zaryzykowałem i pojechaliśmy. Rzeka bardzo urokliwa, co krok ciekawa miejscówka, zero lodu więc warunki do łowienia super. Niestety zero kontaktu z rybami, nawet odprowadzenia... na sześć napotkanych osób jeden gość wspomniał o 40staku z samego rańca.Mimo braku ryb wypad jak najbardziej na plus, przyjemny dzień spędzony nad piękną rzeką @Sebo szkoda, że nie wiedziałem iż się tułasz po okolicy. Moglibyśmy się spotkać na jakiejś przerwie lunchowej:)Mały świat;) Niestety ale to jest urok Warty na początku sezonu bardzo słabo z rybkami, później nie wiadomo skąd się biorą :-) i są chętne do współpracy. Ja na "no killu" sezon zaczynam przeważnie w marcu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Dzisiaj byłem na Salmoklubowej kontroli SSR na odcinku "no kill" na górskiej Warcie.Presja wędkarska bardzo mała. Warunki do wędkowania idealne woda trochę podwyższona i minimalnie trącana.Jednego rybona widziałem na własne oczy 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 (edytowane) Witam.Byłem w sobotę na odcinku, który patrolował Daniel (chyba).Ponad siedem godzin próbowałem ze wszystkich dołków i skarp skusić ryby nimfami.Brak kontaktu. Ciężkie warunki do łowienia - szczególnie z rana, bo mróz okropny (poniżej -10).Dużo czapli i kormoranów. Wiosną trzeba będzie uważać gdzie się stąpa bo na brzegu bobrowa nora za norą a swieżo zgryzionych drzew co niemiara. Ale to akurat na plus rybkom tylko wyjść może bo nowych kryjówek przybędzie.Bardzo mi się podobało - sama rzeka, miejscówki, otoczenie, bliskość takiej wody gdzie w styczniu już można zapolować na kropki.Wyjazd generalnie na plus, a ryby przytrafią mi się tam pewnie innym razem.Pozdrawiam. Edytowane 1 Lutego 2017 przez Forest-Natura 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertus Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Rybka z przed tygodnia,wychodzona, wymodlona w całkiem dobrej formie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Niestety ale na Warcie na odcinku no kill pojawił się w znacznej ilości kormorany. Zbiornik Poraj zamarznięty więc szukają żarcia gdzie indziej. Od samego mostu w Jastrzębia do "dębów" jest stado około 20 sztuk, przy "fabryce" przy "Royalu" również są poniżej no kila też, ogólnie masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Kormorany to wyjątkowo skuteczni łowcy, dodatkowo, w przeciwieństwie do czapli, mew, rybitw, potrafia wyciągać ryby z ich kryjówek. Czytałem kiedyś opracowanie dotyczące wymagań pokarmowych tych czarnych paskud. Dorosły osobnik dziennie potrzebuje 400g pokarmu w postaci ryb. W sezonie lęgowym zapotrzebowanie, u samic, wzrasta prawie dwukrotnie- ok 700g rybiego mięsa na dzień. Dodatkowo widziałem zdjęcia z sekcji tych ptaków, potrafiły zeźreć sandacza o długości niemal 50cm. Wystarczy zatem policzyć osobniki w stadzie, pomnożyc razy 0,4 i wyjdzie ile kg rybek znika nam dziennie z danego odcinka rzeki/zbiornika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Jutro wybieram się z kumplem na w/w odcinek Warty.Jedziemy tam pierwszy raz stąd moje pytanie.Zabierać ze sobą śpiochy czy jest to odcinek rzeki do obławiania raczej z brzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Z brzegu,spokojnie obrzucisz każdą dziurę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Tylko z brzegu,zdarzają się tam dość głębokie dołki więc lepiej nieryzykować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Bierz galoty. Przydadzą się.Z wody podasz i poprowadzisz przynętę inaczej niż z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Witam.Wodery ... ruskim targiem Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Jutro wybieram się z kumplem na w/w odcinek Warty.Jedziemy tam pierwszy raz stąd moje pytanie.Zabierać ze sobą śpiochy czy jest to odcinek rzeki do obławiania raczej z brzegu?Cześć. Połowiłeś? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Zero kompletne.we dwóch nie mieliśmy ani brania.spotkany wędkarz łowiący na muchę tez na zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Też byłem w zeszłym tygodniu.We dwóch nie mieliśmy kontaktu z rybą. Spotkaliśmy miejscowego który powiedział nam że klusownicy,wydry i Panowie z robakami robią swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Woda wygląda bardzo obiecująco i ma duży potencjał ale ryby nie widziałem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 (edytowane) Jak wyniki na weekendowych zawodach?Był ktoś?Ile ryb złowiono? Edytowane 3 Kwietnia 2017 przez wojciech1919 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi