RUDI75 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 (edytowane) Witam wszystkich serdecznieOstatnio bardzo mało udzielałem się na JB i chciałbym się troszkę wytłumaczyćPostanowiłem , zresztą za namową , opracować paletę farb specjalnie do malowania woblerów, w niespotykanej palecie kolorów.Pojemność i cena pozwalająca na zakup większej ilości kolorów niż dotychczas. Farby zostaną sklasyfikowane na 5 grup:Grupa M/P - metaliki i perły, w przygotowaniu 33 koloryGrupa G - kolory gładkie , 10 kolorów ( postanowiłem zmniejszyć tą grupę na korzyść grupy M/P, nigdzie tak nie ma )Grupa O - opalizacje , 5 kolorówGrupa T - transparentne , 10 kolorówGrupa L kolory limitowane, będą tu farby w mało spotykanych barwach, które po wyczerpaniu zapasu nie wiadomo kiedy i czy będą ponownieWszystkie farby będą w pojemności 20ml, pojemniki szczelnie zamykane z zakraplaczem, kolory już gotowe do użycia aerografemBędzie też płyn do mycia aero w pojemności 200ml Dla tych co ich jeszcze nie znają , są to farby wodne, nie śmierdzące i nie zapychające aero. Mieszane z pigmentów przeznaczonych specjalnie do techniki natryskowej. Farby w stałej ofercie kolorystycznej, bez możliwości indywidualnych zamówień ( np. chce kolor M/P25 ale o dwa tony jaśniejszy ). Kolory będą miały wzornik w formie zdjęcia blaszki pomalowanej danym odcieniem. Oczywiście farby można dowolnie ze sobą mieszać Premiera 15 lutego Nad ceną cały czas pracuję, chcę aby była mocno konkurencyjna dla farb modelarskich typu Vallejo, Gunze czy Tamyia tak to na razie wygląda Dodam że farby już zdobyły olbrzymią ilość wiernych malowaczy wobków w Polsce i Europie Wszelkie sugestie, uwagi i zapytania mile widziane Pozdrawiam P.S Oto przykłady moich wobków malowanych tymi farbami Edytowane 15 Stycznia 2017 przez RUDI75 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Świetnie MarcinieMyślę,że to wielki krok do przodu... a dla nas duże ułatwienie.Czekam z niecierpliwością. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Super. Opracuj jeszcze do malowania gum i będzie komplet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Super. Opracuj jeszcze do malowania gum i będzie komplet Bardzo bym chciał ale jest to dla mnie nie do osiągnięcia. Na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Czy pędzelkiem ,lub gąbką ta farbę można nakładać na wobka ( i np nie ścieknie bo jest rzadka ) ?Nie używam areo i stąd moje pytanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Czy pędzelkiem ,lub gąbką ta farbę można nakładać na wobka ( i np nie ścieknie bo jest rzadka ) ?Nie używam areo i stąd moje pytanie.Gąbką jak najbardziej, pędzelkiem podobno też ale trzeba ją zmieszać z bezbarwnym wodnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Idzie pędzlem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Świetna wiadomość, mam jeszcze trochę kameleona od Ciebie, rewelacyjnie się nim maluje. Jeżeli te farby będą takie same w użyciu, polecam w ciemno 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiak cast Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Wiadomo już cos z zestawami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Jest plan zaoferowania zestawów do malowania konkretnych imitacji ryb. Trzeba jednak najpierw zobaczyć czy będzie na nie zapotrzebowanie. Każdy jednak inaczej widzi dane malowania, farby jednak były by dobierane według mojego wzoru Proszę o uwagi odnośnie sprawy . Edytowane 18 Stycznia 2017 przez RUDI75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Nie widzę powodu, żebyś miał konkurować ceną z Vallejo. To trochę tak jakby rzetelnie wykonane rękodzieło wędkarskie konfrontować z chińskimi wydmuchami bo majfrendy mogą ich natłuc wielokrotnie więcej. Vallejo Air to przy Twoich farbach bieda, a seria Proffesional, która jest ok, ma metalików może ze 2-3 kolory. Ważne, żeby cena była uczciwa w dla obu stron, mordeczko 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreczmar Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Marcin będziesz na rybomani w Poznaniu? Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko86 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Super wiadomość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Marcin będziesz na rybomani w Poznaniu? Niestety nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Do zestawu farb konieczny będzie jakiś cleaner/rozpuszczalnik do mycia aero - o tym też pomyśl, bo samych farbek nie trzeba będzie już rozcieńczać, ale z czasem pewnie by się też przydał takowy.Ale pomysł rewelka, patrząc na Twoje woby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Rozpuszczalnik/cleaner, bardzo wysokiej jakości, to alkohol izopropylowy. Trudno będzie dać w konkurencyjnej cenie. Litrowe opakowanie to w sklepie kilkanaście złotych, a jeśli ktoś sporo tego zużywa, to za 30 zł może kupić z pięć litrów 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Ostatnio kupiłem do mycia kołowrotków za 43 z wysyłką 5 literków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Do zestawu farb konieczny będzie jakiś cleaner/rozpuszczalnik do mycia aero - o tym też pomyśl, bo samych farbek nie trzeba będzie już rozcieńczać, ale z czasem pewnie by się też przydał takowy.Ale pomysł rewelka, patrząc na Twoje woby Płyn do mycia też będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Rudi jeśli to nie tajemnica,sam produkujesz te farby?jakie mają roztarcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dim3n Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Panowie mogę zadać pytanie w tym temacie co to jest "opalizacje , 5 kolorów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Transparentna perła z metalicznym wypełniaczem w różnych kolorach. Po wyschnięciu daje perłowy odcień z lśniacą metaliczną poświatą.... niczym zorza polarna w słoneczny mroźny dzień :lol: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 A tak w ogóle to gdzie te farby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 A tak w ogóle to gdzie te farby ?Ale jesteś niecierpliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Ponawiam pytanie Patryka. Gdzie te farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 W zapowiedziach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi