Skocz do zawartości

O Shimano TP 3000 PG, model z 2002 roku

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Tak informacyjnie z troski o forumowiczow.

Na allegro oferowany jest TP 3000 PG, model z roku 2002.

Podana jest bledna informacja o wadze kolowrotka.

Ten model wazy 350 - 370 g, w zaleznosci od zamontowanego uchwytu na korbce kolowrotka.

A nie jak podaje sprzedajacy 270 g.

Pozdrawiam

Guzu

to?ź literowka pewnie chciał 3 wcisnac;d

:lol:

Pewnie tak chcial.

Tak jak kazdy by chcial miec kolowrotek z taka przekladnia wazacy 270 gramow w rozmiarze 3000 Shimano :mellow:

Tak jak na wstepie zastrzeglem :

to tylko z troski o forumowiczow jerkbait.pl.

Pozdrawiam

Wtrące sw?łj grosz.Byłem tez nakręcony na ten młynek ale jako laik w temacie zapytałem osob bardziej ogarniętych (Guzu) :D po wytłumaczeniu kilku aspekt?łw o kt?łych pisze Daniel odpuściłem licytacje.A koleś...ma marketingowy nick,niestety nic pozatym.

Tak jak kazdy by chcial miec kolowrotek z taka przekladnia wazacy 270 gramow w rozmiarze 3000 Shimano :mellow:

Wcale nie ka?źdy... Znam jednego co by nie chciał... <_<

..a ja minimum jednego co by chciał :mellow: ;) .

Po to wlasnie zanabyłem min. TP Mg4000. Moc i lekkośc w jednym korpusie. Technika idzie do przodu - nie koniecznie lekkie musi oznaczać słabe. Niegdyś bolidy F1 tez swoje wa?źyły - teraz to pi?łrka z potę?źną mocą i wytrzymałością :D

• 2 tygodnie później...

Na szpuli brak jest klipsu na linke.

Ja uzywam szpuli od modelu 5000 PG.

Pasuje do Stelli SW (FA) z 2001 roku - rozmiar 4000/5000.

Z tego co sie orientuje to jedynie Stella SS Millenium i SW 2001 byly sprzedawane w kompletach z zapasowa.

Reszta Shimano JDM w czasach nowozytnych nie byla sprzedawana z zapasowa szpula...ale moge sie mylic ;)

• 1 miesiąc temu...

Odswieze i zapytam o szpulki bez klipsow.

Panowie jak sobie radzicie, olewacie czy macie jakies patenty?

Przyznam, ze do tej pory nie zwracalem na to uwagi, ale ostatnio mnie zaczal mocno irytowac fakt luznej zylki, ktorej w szimaniakach nie mam gdzie tak jak w moich daiwach zaczepic.

pozdro

Wez frotke do wlosow. Zwroc uwage tylko by nie miala blaszki, a byla gladka...

Myslalem o recepturce ale frotka do wlosow chyba wiele lepsze rozwiazanie - zona ma krootkie wlosy, a coora mala i prawie wcale nie ma wiec pewnie dlatego na to nie wpadlem;)

Dzieki wielkie za podpowiedz;)

mozna zamowić spejlana frotke do włos?łw oryginalna od shimano, dodawana do prawie kazdego kolowrotka JDM, to chyba by kosztowało kilknascie zlotych moze wiecej, postaram sie wrzucic jakeis zdjecie ale za moment

http://www.ebay.com/itm/Shimano-TWIN-POWER-2500-Spinning-Ree l-/270722962534?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f0858946 6#ht_4658wt_952

jest tutaj to widocznie, takie frotki sa dostepne w rozmiarach wysokosci szpuli :D

mozna zamowić spejlana frotke do włos?łw oryginalna od shimano, dodawana do prawie kazdego kolowrotka JDM, to chyba by kosztowało kilknascie zlotych moze wiecej, postaram sie wrzucic jakeis zdjecie ale za moment

http://www.ebay.com/itm/Shimano-TWIN-POWER-2500-Spinning-Ree l-/270722962534?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f0858946 6#ht_4658wt_952

jest tutaj to widocznie, takie frotki sa dostepne w rozmiarach wysokosci szpuli :D

Najs, cza bedzie sie rozejrzec:)

Dzieki.

pozdro