Przewałowałem wszelkie informacje dotyczace pontonow i silników czy to elektrycznych czy spalinowych.
I o ile w kwesti pontonu mam już sprawę dość wyklarowaną, to co do silnika....dramat.
Do rzeczy....
W 70% przypadków łowię na rzece ( nysa, odra w woj. opolskim), reszta to zbiornik stały wielkości około 50ha na ktorym niemożna używać silnika spalinowego. Kupując silnik elektryczny na jeziorku pośmigam elegancko, ale na rzekę z elektrykiem to dość niebezpieczna sprawa(tak prawią na rożnych forach dyskusyjnych). Generalnie... gdyby fundusz pozwalał kupil bym oba rodzaje... Niestety - niepozwala. Chyba pozostaje mi wybór: jedno albo drugie.
A może ktoś z kolegów miał podobny "ćwiek w głowie" i jakoś temat ogarnął. Bądź znajdzie sie jakiś "wujek" dobra rada.
Dodam że fundusz rodzinny przewidzial na komplet plywajacy nie wiecej niż 4-4,5tys pln.
Pytanie
oliweX
Witam.
Przewałowałem wszelkie informacje dotyczace pontonow i silników czy to elektrycznych czy spalinowych.
I o ile w kwesti pontonu mam już sprawę dość wyklarowaną, to co do silnika....dramat.
Do rzeczy....
W 70% przypadków łowię na rzece ( nysa, odra w woj. opolskim), reszta to zbiornik stały wielkości około 50ha na ktorym niemożna używać silnika spalinowego. Kupując silnik elektryczny na jeziorku pośmigam elegancko, ale na rzekę z elektrykiem to dość niebezpieczna sprawa(tak prawią na rożnych forach dyskusyjnych). Generalnie... gdyby fundusz pozwalał kupil bym oba rodzaje... Niestety - niepozwala. Chyba pozostaje mi wybór: jedno albo drugie.
A może ktoś z kolegów miał podobny "ćwiek w głowie" i jakoś temat ogarnął. Bądź znajdzie sie jakiś "wujek" dobra rada.
Dodam że fundusz rodzinny przewidzial na komplet plywajacy nie wiecej niż 4-4,5tys pln.
Top użytkownicy dla tego pytania
21
16
10
10
Popularne dni
12 Lut
25
16 Sty
15
23 Sty
14
17 Sty
12
Top użytkownicy dla tego pytania
oliweX 21 odpowiedzi
artur.piwo73 16 odpowiedzi
maweric 10 odpowiedzi
MARIUSZ 69 10 odpowiedzi
Popularne dni
12 Lut 2017
25 odpowiedzi
16 Sty 2017
15 odpowiedzi
23 Sty 2017
14 odpowiedzi
17 Sty 2017
12 odpowiedzi
Popularne posty
rózgaś
Nie baw się w niekoniecznie znaną firmę. Lepiej stary yamaha czy honda niż nowy cing cian ciong. ponton.... przerabiałem wiele. Proscan marine wytrzymał cuda. choć większość ma taki sam poziom.
Darecki
Nie podawaj wymiarów ani marki pontonu. Oblecisz na jednej rejestracji kilka pontonów jak Ci przyjdzie ochota zmienić model. Napisz tylko "Ponton".
maweric
I będziesz zadowolony, chyba ,że coś się stanie , na gwarancje nie masz co liczyć. Ta firma sprzedaje pontony nielegalnie , przemyca przez granicę nie płacąc podatków w Polsce. Nie jest zarejestrowana
Opublikowane grafiki
146 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi