Siemson Opublikowano 26 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Oj będą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 31 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 (edytowane) Żuki dodatkowo dostały odnóża... Żuki czekają na swój czas wiec biorę sie za kolejny projekt "Harpagan 40". Zdecydowałem sie na to z dwóch powodów pierwszy to taki ze większe Klenie nie zawsze sa chętne podnosić sie do przynęty która jest w granicach powierzchni, a czasem jest chętny uderzyć w przynętę prowadzona bliżej dna. Drugi powód to taki że większa wersja "Harpagan 58" wyszła na prawdę dobrze. Nie tylko Kleń jest na moim celowniku a także Brzana której nie brakuje w moich stronach...A tak wygląda pierwsze podejście do projektu Edytowane 31 Stycznia 2017 przez Siemson 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Eliptyczne stery - skąd taki pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 31 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Miał byc wykrojnik na obrotówki, następna operacją miało być tłoczenie i dziurkowanie. Temat na razie przysechł a wykrojnik leży... Z tym sterem uzyskałem dość zadowalająca prace, mimo tego mam co do steru jeszcze jeden pomysł na inny kształt i zobaczymy jaka praca wyjdzie, będzie małe porównanie i w ten czas zapadnie decyzja. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haze01 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Mam Harpagany oraz zostałem dziś szczęśliwym posiadaczem żuków - jest kozak, klenie nie mają łatwego żywota w tym sezonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Zapowiadany wcześniej "Harpagan 40". 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 (edytowane) Sądując po sterze ten harpagan zapewne niezłą zamieć w wodzie robi pomimo rozmiaru Edytowane 23 Lutego 2017 przez GoLoManoLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 24 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 A powiem ci ze tak samo myślałem zanim sprawdziłem... Po prostu dałem ten ster na próbę dosłownie. Praca nie jest może taka szeroka, ale zbyt agresywna i to dyskwalifikuje tak długi ster. Zrobiłem juz krótszy ster o 3 mm i jest duża poprawa dodatkowo inaczej ułożę obciążenie i będzie cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Jak za bardzo zamiata też nie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Jak za bardzo zamiata też nie dobrzeCzemu nie?Na troćkę jak znalazł.Jeśli tylko nie wykłada się - czyli można go ustawić to taki "wariat" też czasem się przydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 24 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 (edytowane) Oczywiście ze sie przydaje czasami wariacik, ale panowie to ma 4cm i ma za zadanie byc bardzo stabilny w szybkim nurcie a z doświadczenia wiem ze ciężko z szeroką praca tak uzyskać. Musi być praca drobna ale wyczuwalna dobrze na wędce i za zadanie ma kusić odrzańskie Brzany czy jakieś Klenie przy dnie... Edytowane 24 Lutego 2017 przez Siemson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Czyli ster do przecięcia, jakie planujesz malowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 24 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Najbardziej sprawdza mi sie malowanie w pstraga, kiełbia i kozy. Jak cofniesz sie do pierwszego zdjęcia w tym wątku to własnie te malowania sprawdzały sie dobrze na moich rewirach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Dzisiaj wstałem i poczułem wene twórczą, złapałem za nóż i kawałek balsy... Dzieło z przeznaczeniem do twitchingu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 4 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 (edytowane) Kiepsko u mnie z czasem ostatnio, mimo tego coś tam pomalowałem...Harpagan 40 Edytowane 4 Marca 2017 przez Siemson 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Witajcie! Oto moja ostatnia tego roczna partyjka żuków... A na foto moja nowa 'budżetowa' suszarka, bardzo mi sie przydaje podczas klejenia sterów czy nóżek Pozdro 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Bardzo fajny patent z tą suszarką Inspirujący... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Najważniejsze że tani Ważne też są dobre klamerki aby nie miały poszczerbionych krawędzi i była dość mocna sprężyna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi