Skocz do zawartości

Woblery Siemson

Siemson

Rekomendowane odpowiedzi

Żuki dodatkowo dostały odnóża... :)
4775ae303a03f.jpg

Żuki czekają na swój czas wiec biorę sie za kolejny projekt "Harpagan 40". Zdecydowałem sie na to z dwóch powodów pierwszy to taki ze większe Klenie nie zawsze sa chętne podnosić sie do przynęty która jest w granicach powierzchni, a czasem jest chętny uderzyć w przynętę prowadzona bliżej dna. Drugi powód to taki że większa wersja "Harpagan 58" wyszła na prawdę dobrze. Nie tylko Kleń jest na moim celowniku a także Brzana :) której nie brakuje w moich stronach...
A tak wygląda pierwsze podejście do projektu ;)
a0ad1dfe5fde0.jpg

Edytowane przez Siemson
  • Like 4

Miał byc wykrojnik na obrotówki, następna operacją miało być tłoczenie i dziurkowanie. Temat na razie przysechł a wykrojnik leży... Z tym sterem uzyskałem dość zadowalająca prace, mimo tego mam co do steru jeszcze jeden pomysł na inny kształt i zobaczymy jaka praca wyjdzie, będzie małe porównanie i w ten czas zapadnie decyzja. Pozdro ;)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

A powiem ci ze tak samo myślałem zanim sprawdziłem... :) Po prostu dałem ten ster na próbę dosłownie. Praca nie jest może taka szeroka, ale zbyt agresywna i to dyskwalifikuje tak długi ster. Zrobiłem juz krótszy ster o 3 mm i jest duża poprawa dodatkowo inaczej ułożę obciążenie i będzie cacy ;) 

Oczywiście ze sie przydaje czasami wariacik, ale panowie to ma 4cm i ma za zadanie byc bardzo stabilny w szybkim nurcie a z doświadczenia wiem ze ciężko z szeroką praca tak uzyskać. Musi być praca drobna ale wyczuwalna dobrze na wędce i za zadanie ma kusić odrzańskie Brzany czy jakieś Klenie przy dnie...

Edytowane przez Siemson

• 4 tygodnie później...