Skocz do zawartości

Wake Soft Spoon

Gadda

Rekomendowane odpowiedzi

Łowiłem w 2016 bardzo dużo na przynęty Wake, zarówno na Soft Spoony jak i Jig Wobblery czy gumy dedykowane do verticala. Powiem tak, SS to przynęta wymagająca, nie ma co liczyć na to, że połowi sama ot tak, trzeba się jej nauczyć a wtedy potrafi zrobić kawał dobrej roboty. Najmniejsze SS to właśnie fajne przynęty na okonie, które przy prowadzeniu w okolicach powierzchni wody mogą spokojnie zastąpić poppery. Osobiście określiłbym tą przynętą bardziej jako pochodną gumy, wahadła i jerka. Rzecz ciekawa, ale na początek nie łatwa, a może inaczej łatwo jest się zniechęcić.

Edytowane przez w6i6e6
  • Like 1

@Night_Walker linka średnio się skręca. Przy wolnym prowadzeniu w podszarpywaniem SS odskakuje w takich mocno nieksoordynowanych i dziwnych ruchach jak dla mnie praca bardzo nieszablonowa, która tak jak pisałem potrafi dać fajny wynik. 

Nie twierdzę, że nie łowi. Po prostu praca jakoś tak wyjatkowo mi się nie podoba estetycznie, bardzo 'nienaturalna' się wydaje. Pewnie nie podoba mi się też dlatego, że po konstrukcji spodziewałem się innego zachowania w wodzie, bardziej takiego bo ja wiem....w typie gum Roberta Hamera trochę? A tu patrzę na film z pracą i praca jak bardzo źle zrobiony wobler ;)

• Like 1

Wiem. Porównuję do przynęt mających imitować wyglądem pokarm (takimi łowię najchętniej). Natomiast tutaj ogon odginający się przynęcie w stronę głowy podczas cofania wydaje mi się totalnym zaprzeczeniem mechaniki działania ryby, która w zamyśle ma udawać. Nie twierdzę, że toto nie łowi, po prostu mnie się nie podoba praca. 

Imituje znakomicie ranną, zdychającą rybkę i to jest jej zaleta. Przynajmniej tak mi się wydaje....

... ranna rybka raczej tak nie zapier... lala... lala... Lubię wahadła, ale ta rybka mi osobiście też nie pasuje - w każdym bądź razie ja się na nią "nie złapałem"... a co na to ryba? jest tu z nami RYBA?

Edytowane przez maxtip