Tomek88 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Jak w temacie poszukuje chętnego w mazowieckim z wiertarką stołową lub podobnym narzędziem do precyzyjnego wiercenia na spotkanie w warsztacie celem popsucia szpulki Czas to pieniądz więc dogadamy się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek3523 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Czyżby przeróbka szpuli Daiwy Emblem pod Tournamenta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Czyżby przeróbka szpuli Daiwy Emblem pod Tournamenta ? Szpula do multika, autorski projekt. Na razie niech pozostanie tajemnicą, jeśli się uda znaleźć kogoś ze sprzętem do pomocy i ostateczny efekt mnie zadowoli to wrzucę na jerka jako ciekawostkę. Próba udowodnienia sobie, że można osiągnąć wysoką jakość za niską cenę. Przeszkadzajka na zimowe wieczory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Za bardzo się nie znam, ale wiertarka stołowa to może być za mało do takiej roboty, bez podzielnicy raczej do tego bym nie podchodził. Edytowane 18 Stycznia 2017 przez witeg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Sprawa jest ułatwiona, bo szpulka już ma dziurki tylko skromne, dokładnie wiadomo gdzie wiercić, aby tylko równo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Lepiej poszukaj kogoś z tokarką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Tomek88 mieszkam w Jadowie mam wiertarkę i tokarkę choć słaba bez podzielnicy za to mam dostęp do tokarek najnowszej generacji . Jeśli chcesz to podjedz z szpulą wyjaśnisz mi co i jak chcesz mieć zrobione . Daj telefon to pogadamy , do niedzieli mam przymusowy urlop jestem w domu cały dzień . Edytowane 18 Stycznia 2017 przez Tabor 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Na tokarce tego nie zrobisz.wiertatka albo frezarka pionowa wchodzi w rachube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Na dobrej cnc zrobi się co do setnych milimetra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 (edytowane) Na manualnej to samo Sęk w tym że na tokarce nie zrobisz otworów w szpuli tam gdzie trzeba je zrobić! Edytowane 23 Stycznia 2017 przez WalterW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Podstawa to odpowiednie narzędzie. Jeśli by wykorzystać pogłębiacz z pilotem, to całkiem możliwe, że wystarczyłaby przyzwoita wiertarka pionowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 (edytowane) Szpulka w poniedziałek ma trafić na wiertarko-wytaczarkę współrzędności-ową SIP . Zobaczymy co wyjdzie .Tomek88 ile ta szpulka ważyła przed odchudzaniem .Może od Aluminy sobie szpulkę podrasuje dobry temat na zimę . Edytowane 28 Stycznia 2017 przez Tabor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Sip to odpowiednia maszyna do tej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 No i Dremelek do gradowania krawędzi otworów by się przydał . Można też połączyć dwa otwory w jeden owal . Zobaczymy jak to wyjdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwan krk Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 (edytowane) Temat wątku skojarzył mi się z: https://www.youtube.com/watch?v=b5FKnK7TaUc sorki za offtop Ps: nie wiem jak wkleić żeby widać było filmik Edytowane 28 Stycznia 2017 przez Iwan krk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Szpulka w poniedziałek ma trafić na wiertarko-wytaczarkę współrzędności-ową SIP . Zobaczymy co wyjdzie .Tomek88 ileta szpulka ważyła przed odchudzaniem .Może od Aluminy sobie szpulkę podrasuje dobry temat na zimę .Ważyła 10gr w takiej postaci jak wysłałem bez hamulca odśrodkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Majster wkurzony , musiał oprzyrządowania zrobić żeby co cokolwiek ruszyć z wierceniem otworów . Myślę że jutro coś będę mógł Wam pokazać . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Majster wkurzony , musiał oprzyrządowania zrobić żeby co cokolwiek ruszyć z wierceniem otworów . Myślę że jutrocoś będę mógł Wam pokazać .Za to teraz może po nowym doświadczeniu i przygotowaniu sprzętu kolejne pójdą lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Na te chwilę wiem tyle że trzeba było zrobić oprzyrządowanie pasujące do jakiegoś imadła wahliwego . Szpulka jest bardzo cienka i dla tego takie problemy z zamocowaniem a nie z wywierceniem samych otworów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 I co wyszło z tej szpulki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 (edytowane) Szpulka juz jest nie wiem ile waży teraz. Tylko tak mógł znajomy ja odchodzić . Edytowane 21 Lutego 2017 przez Tabor 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Tomek88 doszła szpulka nic nie piszesz . czy te nawiercenia mogą być . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Tomek88 doszła szpulka nic nie piszesz . czy te nawiercenia mogą być .Przez ostatnie kilka dni byłem zajęty, pod koniec tygodnia myślę, że nawinę na nią pletkę i potestuję, napiszę wtedy coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Dało coś te wiercenie czy wyszła lipa . Ciekawy jestem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi