pezet Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Polinezje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Wygląda na jakąś tęczankowatą tylko te płetwy trochę nie pasują. Może coś z Paracheirodon ... Edytowane 18 Stycznia 2017 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Nie chciałem naprowadzać, ale to są nasze ryby krajowe.Długość 5-6 cm.Wiek - 8-10 miesięcy. Edytowane 18 Stycznia 2017 przez pezet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Różanki nie, słonecznica też nie ... hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebus Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Na moje to są małe wzdręgi lub hybrydy wzdręgo-krąpia-płoci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebus Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Pływają z jakimiś brzankami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Jak na moje oko to mogą być piekelnice :0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) No właśnie to zagadka... Złapałem je w lecie w Krakowie, w bajorku przylegającym do jeziorka - dawnej żwirowni. Były wielkości ok. 1 cm.Wpuściłem do akwarium i tak sobie żyją. Prawdopodobnie są to ukleje, a to, że dosyć szerokie może wynikać z dobrych warunków życia?No i jeszcze lekko-pomarańczowe płetwy, niepasujące do uklei: może ma to związek ze sztucznym pokarmem? Piekielnica i płoć nie - bo one mają pysk końcowy, a te rybki wyraźnie górny. Ja stawiam na ukleje, chyba że ktoś ma żelazny argument na inny gatunek Aha - wzdręgi też są możliwe, choć z kolei na wzdręgi to trochę za chude. Edytowane 18 Stycznia 2017 przez pezet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 W jakim miesiącu je złapałeś ? Przecież jeśli woda miała wysoką temp. to ryby mogą być gatunkiem akwariowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Jakoś w lecie, kiedy się kąpałem - lipiec?To na pewno jest jakaś "nasza" ryba, bo narybku było sporo - widać że po tarle tam na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Szczegółów coraz więcej, hmmm ... to na bank nie jest ukleja. Edytowane 18 Stycznia 2017 przez Robert Crocker 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sayonara Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Małe wzdręgi. Układ płetwy grzbietowej i odbytowej. Ukleję raczej wyklucza czerwień płetw i kształt płetwy odbytowej. Niemniej oznaczanie karpiowatych w tym wieku to i tak w dużej mierze wróżenie z fusów:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Kiedyś miałem wzdręgi - ale były bardziej masywne, grubsze i z oliwkowym grzbietem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najeżony Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Mi na pierwszy rzut oka skojarzyły się z Czebaczkiem Amurskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Fajna zagadka.Jak to nie jakaś hybryda to chyba masz rację i najbliżej jej do uklejki. Czebaczek to to na 100% nie jest - za dużo tego badziewia w życiu widziałem. Edytowane 18 Stycznia 2017 przez siatkaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 siatkaz kiedy ostatnio widziałeś ukleję na żywo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 A może do tej jest podobna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) No podobna ... te zdjęcie jeszcze bardziej zbliża nas do rozwikłania zagadki Czy nie ? http://d1iraxgbwuhpbw.cloudfront.net/images/thumbnails/jpg/tn_albip_ua.jpg Edytowane 18 Stycznia 2017 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Spasione ukleje a zabarwienie płetw najpewniej zawdzięczają odpowiedniemu pokarmowi. Jeśli nie ukleje to.. zabrałeś niewymiarowe ryby z łowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 W sumie to coś może być na rzeczy z tym pokarmem. Dostały pełnowartościowe papu od Tropicala i się wybarwiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Uratowałem im życie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 siatkaz kiedy ostatnio widziałeś ukleję na żywo ?Nie specjalizuję się w połowie uklejek ale parę razy do roku je widzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebus Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Na bank to nie jest ukleja. Kształt pyska, kolor płetw linia naboczna, oko - wzdręga i wcale nie są chude... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Na bank to nie jest ukleja. Kształt pyska, kolor płetw linia naboczna, oko - wzdręga i wcale nie są chude... ... jeno właściciela nie stać było na pozłocenie łusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi