Rebus Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 To są małe i młode ryby poza tym, siedzą w akwarium ze sztucznym oświetleniem a nie w swoim naturalnym środowisku. Podrosną to i kolory złapią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel S Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Jak dla mnie - są to małe wzdręgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 ...Kiedyś w Anglii złowiłem na spinning rybkę o identycznym kształcie ciała oraz pyska.Z tym, że płetwy miała bardziej brązowawe niż pomarańczowe i Wujek powiedział, że to był "Jelec"...w Polsce spotyka się to jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 (edytowane) Jelec wygląda jak mały kleń, z małym i końcowym pyskiem - a nawet lekko dolnym.Takie skrzyżowanie lipienia z kleniem. tak dokładnie Ja miałem kiedyś w akwarium "klenia", który prawdopodobnie też był jelcem Edytowane 28 Stycznia 2017 przez pezet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 ...Kiedyś w Anglii złowiłem na spinning rybkę o identycznym kształcie ciała oraz pyska.Z tym, że płetwy miała bardziej brązowawe niż pomarańczowe i Wujek powiedział, że to był "Jelec"...w Polsce spotyka się to jeszcze ? Spotyka , ale rzadko . Ostatniego na malutkiego wobka trafiłem jakieś 5-6 lat temu . Rybka miała jakieś 25 cm ( a więc całkiem spora ) . Wydaje mi się , że często wiedza wędkarzy na temat tego , co tak naprawdę zawisło na końcu zestawu , jest mizerna i w przypadku jelca być może , że jest łowiony w miarę często na niektórych wodach , ale czy rozpoznawany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Ja łowiłem w Polsce za "młodego"...jak miałem 15 lat...? I takich gatunków się nie spotykało.W UK powróciłem do wędkarstwa tak na poważnie i trafił mi się Jelec. Złowiłem go w miejscówce gdzie buszowały ładne klenie, takie do 3kg A wziął na Relax Ohio 2" (herbata ze złotym brokatem)A sam Jelec miał może 10-12 cm Z tego drugiego zdjęcia poznaję tę rybkę, "to" właśnie złowiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Co to za ryba?Zdjęcie nie moje. Podprowadzone z jednej z grup na fb.Wygląda mi na jazia ale jak patrzę kątem oka to boleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Hybryda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Boleń, a to że czerwone płetwy, to normalna rzecz ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 HybrydaNo tak, ale boź, jabol czy jaleń ? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory-171 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 To na pewno nie jest boleń tylko mały jazik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) Ta płetwa ogonowa i piersiowa nie przemawia za jaziem Edytowane 11 Kwietnia 2020 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deridun Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) Bo leń to ten któremu się nie chce łusek policzyć. Mnie wyszło 58 .Jasiuhttps://pl.m.wikipedia.org/wiki/Boleń_pospolity Edytowane 11 Kwietnia 2020 przez deridun 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) RzeczywiścieW takim razie zwracam honor???? Edytowane 11 Kwietnia 2020 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Też policzyłem i mi wyszło 57 czyli podobnie. Jaź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Pysk jazia, płetwy jazia, kolor jazia, pokrój ciała jazia... płetwa ogonowa wykrzywiona w stronę obiektywu więc wydaje się większa, lecz jej trzon jest jaziowy, łuski jazia. No ja wątpliwości nie mam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Szczupły jaź. Koło bolenie to najwyżej przepływał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi