Skocz do zawartości
  • 0

Humminbird Solix

kieroz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Masz rację, nie ma możliwości darmowego powrotu do wersji 3.350, przynajmniej oficjalnie. Mnie przekonała funkcja korekty linii brzegowej.

Nie zaobserwowałem żadnych problemów po upgrade. Podoba mi się też funkcjonalność bocznego menu. Pozdrawiam

• 0

To starszy soft jest odpłatny??!

Kurcze, talent do biznesu mają w USA ogromny. 

Ja chomikuję starsze softy do swego Simrada, bo znikają z serwerów, ale by brać za to kasę? Przedni pomysł. 

Widziałem w spisie znów skuteczna walka z wskazaniami 2D na płytszej wodzie. Który to już raz.... Oby się w końcu udało. 

• 0

Panowie, posiadam Solix g2 msi+ z softem v3.5000 i mam następująca zagwostke:

jak mam mapę zrobiona w autochart, to ona nie jest ona widoczna na całym ekranie, tylko jest widoczna jej część (np. dana część jeziora, a inna jakby nie było dla niej zrobionej mapy). Dopiero po najechaniu tam kursorem i odczekaniu chwili, ta inna część staje się widoczna, ale wtedy znika inny fragment. W skrócie: nie da się obejrzeć całej mamy autochart na raz

Czy taki temat jest Wam znany?

Mam kartę zero line i navionics. Próbowałem wyjmowac karte navionics, zamieniać je miejscami, w ustawieniach przywrocic standardowe ustawienia fabryczne. Nic nie pomogło.

Może Wy wiecie jak to rozwiazac ? :)

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Edytowane przez SzymusS

• 0

Czy jesteś pewien tego co napisałeś? Humminbird raczej nie blokuje możliwości użytkowania swoim klientom zakupionego sprzętu na świecie.

Nie masz na stronie HB z soft update rozróżnienia soft EU i USA. 

Update nie bardzo będzie miał do jednostek miar i języka. Wystarczy spojrzeć na Lowrance , blokade terytorialną itp. Robisz update tym samym softem co dla USA - a geofacing działa jak działał a języka PL dalej nie, ba kupisz echo w Europie i też nie będzie paczki językowej - ale jak by nie patrzeć Lowrance to inna para kaloszy jak Humminbirdy.

Głowy nie dam , ale z wiedzy jaką posiadam ( być może nieaktualna) jest jak napisałem.

Najlepiej żeby to zweryfikował jakiś użytkownik.

• 0

Co do oznaczenia 1M zgadzam się z kolega ale dotyczy to Helixa, a rozmawiamy o Solixie.

Jednak wątpliwość została zasiana, a po przeczytaniu tego: https://www.humminbird.com/support/faqs/where-can-i-find-product-has-metric-measurements-andor-local-language-menus mój optymizm nieco przygasł.

W kodach MPN dla Solixa nie ma końcówek 1M. Zmienia się końcówka numeru MPN dla wersji z przetwornikiem i innymi dodatkami w pakietach. Brakuje tez wzmianki domestic i international. Zgłębię nieco temat i dam znać w wątku. Pozdrawiam

• Like 1

• 0

Posiadam solix 10" si+ g2

Pochodzi on z eu dystrybucji, z pl językiem

Odnośnie 1M- nie widzę takiego ciagu znakow jako konca numeru seryjnego (ten numer u mnie kończy się cyframi)

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Edytowane przez SzymusS

• 0

Gdybyś miał możliwość zajrzenia do softu, to okazałoby się że miały. Tyle tylko, że zablokowany. Nie ma oddzielnych firmware dla wersji Domestic i International, są takie same.

Da rade to obejsc? Zeby jezyk polski i metryczna skala dzialala? Podobno jest tez problem z GPS w echach ze stanow ktore są uzywane w eu.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• 0

więc jeśli chodzi o HB to tylko w kraju ? jeśli się chce mieć język polski i skale metryczną ?

Jeżeli HB jest z EU lub Kanady( w zależności od prowincji oczywiście)- będzie system metryczny i menu pl do wyboru. 

W wątku helixowym są adresy sklepów w DE, które do nas wysyłają, serwis jest i tak poza PL, wsparcie produktu realnie - koleżeńskie, więc decyzja jest chyba dość prosta...