kieroz Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Nowa seria echosond Humminbirda zapowiada sie mega dobrze http://www.humminbird.com/Freshwater/Lifestyle/SOLIX_FW/ Edytowane 18 Stycznia 2017 przez lamiglas87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gorgo9 Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 A możesz wrzucić kilka zrzutów ekranu z Solixa?Aktualnie jestem w czechach... Walczę z kornikiem. Dopiero za 3 tyg mógłbym coś wrzucić... Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chlodnica Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Ok...Walczysz z kornikami???Myślałem,że z rybami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TTTom Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Dla rodziny Solixa wyszedł niedawno update 3.500, dodano kilka ciekawych funkcji. Link: https://www.humminbird.com/support/software-updates/SOLIX-Series-v-3-500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 A to nie jest tak, że nie ma powrotu po tej instalacji do starszego software? Może warto poczekać na opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TTTom Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Masz rację, nie ma możliwości darmowego powrotu do wersji 3.350, przynajmniej oficjalnie. Mnie przekonała funkcja korekty linii brzegowej.Nie zaobserwowałem żadnych problemów po upgrade. Podoba mi się też funkcjonalność bocznego menu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 To starszy soft jest odpłatny??!Kurcze, talent do biznesu mają w USA ogromny. Ja chomikuję starsze softy do swego Simrada, bo znikają z serwerów, ale by brać za to kasę? Przedni pomysł. Widziałem w spisie znów skuteczna walka z wskazaniami 2D na płytszej wodzie. Który to już raz.... Oby się w końcu udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 (edytowane) Panowie, posiadam Solix g2 msi+ z softem v3.5000 i mam następująca zagwostke: jak mam mapę zrobiona w autochart, to ona nie jest ona widoczna na całym ekranie, tylko jest widoczna jej część (np. dana część jeziora, a inna jakby nie było dla niej zrobionej mapy). Dopiero po najechaniu tam kursorem i odczekaniu chwili, ta inna część staje się widoczna, ale wtedy znika inny fragment. W skrócie: nie da się obejrzeć całej mamy autochart na raz Czy taki temat jest Wam znany? Mam kartę zero line i navionics. Próbowałem wyjmowac karte navionics, zamieniać je miejscami, w ustawieniach przywrocic standardowe ustawienia fabryczne. Nic nie pomogło. Może Wy wiecie jak to rozwiazac ? Sent from my SM-G965F using Tapatalk Edytowane 24 Października 2019 przez SzymusS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nitror1 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Cześć, jak kupię solixa 12 si w USA to będzie język PL i jednostki metryczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Cześć, jak kupię solixa 12 si w USA to będzie język PL i jednostki metryczne?Zdecydowanie nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TTTom Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Czy jesteś pewien tego co napisałeś? Humminbird raczej nie blokuje możliwości użytkowania swoim klientom zakupionego sprzętu na świecie.Nie masz na stronie HB z soft update rozróżnienia soft EU i USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Nie wiem jak z Solixami, ale hb od dawna ma dwie linie produktów - z jednostkami imperialnymi i international oznaczone w kodzie produktu -1M na końcu. Te drugie posiadają system metryczny i długą listę języków menu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Czy jesteś pewien tego co napisałeś? Humminbird raczej nie blokuje możliwości użytkowania swoim klientom zakupionego sprzętu na świecie.Nie masz na stronie HB z soft update rozróżnienia soft EU i USA. Update nie bardzo będzie miał do jednostek miar i języka. Wystarczy spojrzeć na Lowrance , blokade terytorialną itp. Robisz update tym samym softem co dla USA - a geofacing działa jak działał a języka PL dalej nie, ba kupisz echo w Europie i też nie będzie paczki językowej - ale jak by nie patrzeć Lowrance to inna para kaloszy jak Humminbirdy. Głowy nie dam , ale z wiedzy jaką posiadam ( być może nieaktualna) jest jak napisałem. Najlepiej żeby to zweryfikował jakiś użytkownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Kiedyś temat przerabiałem i potwierdzam co napisał Maciej_K.Musisz szukać wersji "*International model" Sam się przymierzam do Solix, tylko jakąś ekonomiczną spedycję muszą ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TTTom Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Co do oznaczenia 1M zgadzam się z kolega ale dotyczy to Helixa, a rozmawiamy o Solixie.Jednak wątpliwość została zasiana, a po przeczytaniu tego: https://www.humminbird.com/support/faqs/where-can-i-find-product-has-metric-measurements-andor-local-language-menus mój optymizm nieco przygasł.W kodach MPN dla Solixa nie ma końcówek 1M. Zmienia się końcówka numeru MPN dla wersji z przetwornikiem i innymi dodatkami w pakietach. Brakuje tez wzmianki domestic i international. Zgłębię nieco temat i dam znać w wątku. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Napisz po prostu do ich supportu, odpowiadają dość szybko. Jest na forum kilku użytkowników solixów , może któryś odezwie się - jaki ma na pudełku ref. number. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 (edytowane) Posiadam solix 10" si+ g2Pochodzi on z eu dystrybucji, z pl językiem Odnośnie 1M- nie widzę takiego ciagu znakow jako konca numeru seryjnego (ten numer u mnie kończy się cyframi) Sent from my SM-G965F using Tapatalk Edytowane 8 Stycznia 2020 przez SzymusS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bobby0404 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 WitamJa ma Solix 12 i nie mam oznaczenia 1M tylko same cyfry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bobby0404 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 WitamChcę zrobić update softu w Solixie, ale z tego co widzę to nie robiłem poprzedniego update'u, a to jest wymagane aby bieżący zadziałał. Wiecie jak zrobić update 3.500? W ściągniętych plikach jest dostępny 3.500 tylko nie wiem jak go wgrać, aby nie pobrał się 3.640. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bobby0404 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Już ogarnięte... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Witam ,mialem dwa echa HB ,z USA pierwsza DX 200 ,dróga HB 728 ,i zadna nie miała języka polskiego,i skali metrycznej, więc HELIXA 7 kupiłem w kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Gdybyś miał możliwość zajrzenia do softu, to okazałoby się że miały. Tyle tylko, że zablokowany. Nie ma oddzielnych firmware dla wersji Domestic i International, są takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bielun22 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Gdybyś miał możliwość zajrzenia do softu, to okazałoby się że miały. Tyle tylko, że zablokowany. Nie ma oddzielnych firmware dla wersji Domestic i International, są takie same.Da rade to obejsc? Zeby jezyk polski i metryczna skala dzialala? Podobno jest tez problem z GPS w echach ze stanow ktore są uzywane w eu. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 uups Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 więc jeśli chodzi o HB to tylko w kraju ? jeśli się chce mieć język polski i skale metryczną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Nie tylko w kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 więc jeśli chodzi o HB to tylko w kraju ? jeśli się chce mieć język polski i skale metryczną ?Jeżeli HB jest z EU lub Kanady( w zależności od prowincji oczywiście)- będzie system metryczny i menu pl do wyboru. W wątku helixowym są adresy sklepów w DE, które do nas wysyłają, serwis jest i tak poza PL, wsparcie produktu realnie - koleżeńskie, więc decyzja jest chyba dość prosta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kieroz
Nowa seria echosond Humminbirda zapowiada sie mega dobrze
http://www.humminbird.com/Freshwater/Lifestyle/SOLIX_FW/
Edytowane przez lamiglas87Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
59
25
24
20
Popularne dni
8 Sie
15
18 Sty
13
26 Cze
12
29 Cze
12
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 59 odpowiedzi
siarq 25 odpowiedzi
Bobby0404 24 odpowiedzi
Pietruk 20 odpowiedzi
Popularne dni
8 Sie 2019
15 odpowiedzi
18 Sty 2017
13 odpowiedzi
26 Cze 2020
12 odpowiedzi
29 Cze 2021
12 odpowiedzi
Popularne posty
wuran
dorzucam garść zrzutów ekranu z Solixa G2, wykonane w zeszłym tygodniu w Skandynawii woda zimna 8-13 stopni, komentarze moje tak jak to mi się wydaje, czasami mogę się mylić co do interpretacji 2D
wedkarski365.pl
dotarł do mnie kabel Y i podłączyłem dziś dziobówkę i Mega360 na raz do echa poniżej screeny, niestety to był płytki zbiornik i nie udało się potestować na głębszej wodzie i niektóre zrzuty robione po
-PYTOON-
Super sprzęt ale na własnej skórze przekonałem się, że lepsze obrazowanie lepiej pokazuje pustkę jaka jest w naszych wodach.
Opublikowane grafiki
337 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi