kieroz Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Nowa seria echosond Humminbirda zapowiada sie mega dobrze http://www.humminbird.com/Freshwater/Lifestyle/SOLIX_FW/ Edytowane 18 Stycznia 2017 przez lamiglas87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 francisco scaramanga Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Hej, podpytam krótko użytkowników solix-ów. Do ilu metrów w bok obraz jest jak żyleta? Zastanawiam się nad kupnem tego echo. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) Hej, podpytam krótko użytkowników solix-ów. Do ilu metrów w bok obraz jest jak żyleta? Zastanawiam się nad kupnem tego echo.Dzięki za info.To zależy od głębokości- opływałem helixa z tym samym przetwornikiem co sol g2 i 25m na stronę w Mega to było do głębokości 10-12m - przy odpowiedniej palecie i zabawie balansem kontrast/czułość. Na płytszej wodzie będzie ciut lepiej z megazasięgiem. na BBCboards są screeny z Solixa w 455khz po 60m na stronę- ale jest głęboko i to Dunaj- twarde dno, ostre odczyty. Na mulistym, miękkim dnie nie ma tak mocnego sygnału powrotnego, nie świeci się tak mocno. Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 To zależy od głębokości- opływałem helixa z tym samym przetwornikiem co sol g2 i 25m na stronę w Mega to było do głębokości 10-12m - przy odpowiedniej palecie i zabawie balansem kontrast/czułość. Na płytszej wodzie będzie ciut lepiej z megazasięgiem. na BBCboards są screeny z Solixa w 455khz po 60m na stronę- ale jest głęboko i to Dunaj- twarde dno, ostre odczyty. Na mulistym, miękkim dnie nie ma tak mocnego sygnału powrotnego, nie świeci się tak mocno.Ja u siebie ostatnio na helix 12 G2 wyciągnąłem po 50m na jeziorze do 5m, najniższa częstotliwość. Do szukania struktur świetne, duże ryby też widać, gorzej z małymi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nadel Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Pytanie do zorientowanych: solix 10 chirp mega si+ g2 w zestawie z mapą navionisc platinum+ daje widok mapy jak w zwykłym navionisc+Pozostałe funkcje jak np Satelite Overlay są, tylko batymetria uproszczonaMa ktoś pomysł co jest nie tak ustawione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nadel Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Odpowiedź na moje pytanie brzmi: mapa - opcje mapy - ustawienia navionics - SonarCharts - ON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 3/8 rozumiem jako 3/8 cala , a pozostałe tj czym jest 24 a czym #10?10 to rozmiar a 24 zwoje na cal. Zamowilem takie srubki z 2 albo 3 miesiace temu z aliexpresu. Jeszcze nie dojechaly....U nas raczej próżno szukac - chyba, ze ja nie potrafie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Wlasnie leżąc w wyrze zamówilem śrubki z Amazona. Teoretycznie 11 wrzesnia powinny byc u mnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TTTom Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 To nietypowe śrubki. Miałem je zamówić w narzędziowni, ale koszt dużo wyższy niż zakup w DE lub na Amaz.Nietypowy skok gwintu zakup samej narzynki przekracza rozsądek kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Dostepne na alledrogo jako sruby do harleya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 To nietypowe śrubki. Miałem je zamówić w narzędziowni, ale koszt dużo wyższy niż zakup w DE lub na Amaz.Nietypowy skok gwintu zakup samej narzynki przekracza rozsądek kosztów.https://www.fabory.com/pl/%c5%9aruby-z-%c5%82bem-kulistym-z-gniazdem-sze%c5%9bciok%c4%85tnym-unc-asme-b18-3-alloy-steel-astm-f835-bez-pokrycia-%2310-24x3-8/p/U07150.019.0037 Tylko czekają, żeby brać, ale googole nie lubią tej firmy, więc trudno znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TTTom Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Dziękuję, chyba pomyśleliśmy o tym samym w podobnym czasie.Zamówiłem 12 sztuk nierdzewnych śrub godzinę temu w innej firmie.Sprawdzę i dam znać, wyszło zdecydowanie lepiej niż zakup w DE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Właśnie dotarły zamówione śrubki. Mam niestety wrażenie, że do montażu podstawy Ram powinny być dłuższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Właśnie dotarły zamówione śrubki. Mam niestety wrażenie, że do montażu podstawy Ram powinny być dłuższe.https://allegro.pl/oferta/sruba-calowa-10-24-x-3-8-nierdzewna-harley-jeep-9445909760 tu masz taką idealną wg opisu a tu trochę dłuższa https://allegro.pl/oferta/sruba-calowa-10-24-x-1-2-nierdzewna-harley-jeep-9416956172 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 uups Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Dziękuję, chyba pomyśleliśmy o tym samym w podobnym czasie.Zamówiłem 12 sztuk nierdzewnych śrub godzinę temu w innej firmie.Sprawdzę i dam znać, wyszło zdecydowanie lepiej niż zakup w DEi co tam z tymi śrubkami szukam takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TTTom Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 (edytowane) Czy dobrze rozumiem że potrzebujesz takich śrub?4 sztuki? Daj mi adres na PM Tomasz A to co kolega podał wyżej też pasuje Edytowane 30 Września 2020 przez TTTom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 uups Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 (edytowane) Dziękuje znalazłem na alledrogo dzisiaj wysyłają , pochwalcie się jak macie zamontowane wasze Solixy ? Edytowane 1 Października 2020 przez uups Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Dzięki @Gregmegabass za cynk.Już są Solix G3: https://humminbird.johnsonoutdoors.com/fish-finders Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bobby0404 Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 i znów trzeba zbierać kasę...Ciekawe kiedy będą dostępne u nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 (edytowane) Ja nie podpalałbym się tymi nowymi HB, bo one mają dokładnie to samo co HG3/SG2 w sensie obrazowania, te same przetworniki. Dopóki nie będzie znany ten system Mega Live- nie spieszyłbym się. Sęk w tym że oni łowią na płytkich wodach w USA i pod takie warunki obrazowanie jest przygotowywane. Może nie być wcale takie wow na głębszym- u nas, co pokazuje najlepiej perspektywa od Garmina. Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Października 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trex Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 No chwalą się w Solixach G3 nowym procesorem i oprogramowaniem. Pewnie przygotowali wydajność do Mega Live. A te nowe HB Mega G4 to co nowego poza 15" ?? , bo faktycznie nie ma konkretów ani jakiś fajerwerków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 No chwalą się w Solixach G3 nowym procesorem i oprogramowaniem. Pewnie przygotowali wydajność do Mega Live. A te nowe HB Mega G4 to co nowego poza 15" ?? , bo faktycznie nie ma konkretów ani jakiś fajerwerków. Helixy mają również obsługiwać nowy tryb obrazowania= Dual core procek i realnie tyle. Bo moduł NMEA2000 nowy i moduł Wifi- to nie jest jakiś szał w obecnych czasach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Od jakiegos czasu nie dziala mi ekran dotykowy w Solixie 12. Jakies pomysly gdzie moze lezec przyczyna ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Od jakiegos czasu nie dziala mi ekran dotykowy w Solixie 12. Jakies pomysly gdzie moze lezec przyczyna ? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkNie robiłeś update softowego? Zerknąłem do sieci i w USA piszą, że można przywrócić ustawienia sonaru do domyślnych, potem przeprowadzić kalibrację touchscreena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Nie zmienialem softu wlasnie. Czasem dziala ale bardzo rzadko. Sprobuje zaktualizowac soft Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bobby0404 Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Powiem, że i mi w tym roku czasami nawalał ekran dotykowy, ale po restarcie było ok. Ale denerwuje, nie powiem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kieroz
Nowa seria echosond Humminbirda zapowiada sie mega dobrze
http://www.humminbird.com/Freshwater/Lifestyle/SOLIX_FW/
Edytowane przez lamiglas87Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
59
25
24
20
Popularne dni
8 Sie
15
18 Sty
13
26 Cze
12
29 Cze
12
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 59 odpowiedzi
siarq 25 odpowiedzi
Bobby0404 24 odpowiedzi
Pietruk 20 odpowiedzi
Popularne dni
8 Sie 2019
15 odpowiedzi
18 Sty 2017
13 odpowiedzi
26 Cze 2020
12 odpowiedzi
29 Cze 2021
12 odpowiedzi
Popularne posty
wuran
dorzucam garść zrzutów ekranu z Solixa G2, wykonane w zeszłym tygodniu w Skandynawii woda zimna 8-13 stopni, komentarze moje tak jak to mi się wydaje, czasami mogę się mylić co do interpretacji 2D
wedkarski365.pl
dotarł do mnie kabel Y i podłączyłem dziś dziobówkę i Mega360 na raz do echa poniżej screeny, niestety to był płytki zbiornik i nie udało się potestować na głębszej wodzie i niektóre zrzuty robione po
-PYTOON-
Super sprzęt ale na własnej skórze przekonałem się, że lepsze obrazowanie lepiej pokazuje pustkę jaka jest w naszych wodach.
Opublikowane grafiki
337 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi